طرفداری- استقلال، پرسپولیس، آبی، قرمز، چهارتایی ها، شش تایی ها، متخصصین فوتبال آسیا، متخصصین فوتبال ایران، همه و همه و این جنگ تمام نشدنی. روزگاری اگر بازیکنی عکسی با یکی از پیراهن های سرخ یا آبی می گرفت، اگر بوسه ای بر یکی از این پرچم ها می زد، اگر جمله ای از علاقه اش به یکی از قطب ها نشان می داد تا ابد، تکرار می کنم، تا ابد نام او با رنگ آن پیراهن و با نشان آن پرچم عجین می شد. آبی ها خونشان آبی، قرمز ها آسمانشان قرمز می شد. پروینِ پرسپولیسی، حجازیِ استقلالی، داییِ پرسپولیسی، منصوریانِ استقلالی، کریمی پرسپولیسی، مجیدیِ استقلالی.
هرچند بودند یاغی هایی که سرکشی می کردند و به اردوگاه دشمن می رفتند اما در حین عمل به بی وفایی، روغن منفور شدن را به تن خود میمالیدند.
از روزگار نوستالژیک و غیر قابل باور برای امروزی ها فاصله می گیریم و به امروز می آییم. فاصله پرسپولیسی شدن و استقلالی شدن برای بعضی ها، تنها چند عدد ناقابل است. اعداد جادویی کاری می کنند که در حالی عکس اسطوره تیم حریف را روی دیوار اتاقت چسبانده ای، از عشق به تیم جدیدت بگویی و خاطراتت با تیم جدید از عنفوان کودکی.
پرسپولیس، پس از مدت ها ناکامی حالا یک سرمربی بزرگ روی نیمکت خود دارد و استقلال نیز یکی از آن اسطوره های خوش تیپش را روی نیمکت می بیند و از سال قبل جنگ کلاسیک سرخ و آبی یک نبرد دیگر نیز به خود دید و آن نیز جنگ برانکو و منصوریان بوده است. هرچند که هیچ کدام از این دو مربی به هم شبیه نیستند، یکی نصف جهان را در قامت سرمربی تجربه کرده است و جام جهانی را دیده است، یکی دستیار و سرمربی چند تیم داخلی بوده است و آمارش اما امیدوار کننده و عالی است. با این همه تفاوت، این دو مربی استعداد خوبی در شناخت استعداد ها دارند. فصل نقل و انتقالات یکی از نبردهای تماشایی این دو مربی است. هر کدام که دست روی یکی از گزینه ها می گذارند دیگری از قبل دستش را روی آن گزینه گذاشته است. موفق به جذب شده اند؟ پس از جذب جواب مثبتی گرفته اند؟ در این مطلب به بررسی همین مسئله خواهیم پرداخت.
در این مطلب بررسی خواهیم کرد گزینه هایی که در دوراهی استقلال و پرسپولیس گیر کرده اند و بنا به دلایلی شاید چند عدد ناقابل یک راه را انتخاب کرده اند. بررسی خواهیم کرد جنگ برانکو و منصوریان را.
زمستان 1394 بود که پرسپولیس از علاقه اش به وحید امیری پرده برداشت اما در آن زمان انتقال امیری با مخالفت منصوریان، سرمربی وقت نفت تهران روبرو شد و امیری در نفت ماندنی شد. شاید منصوریان با این مخالفت برای امیری نقشه ها کشیده بود که اینگونه نیز بود. پس از حضور منصوریان در تابستان 1395 به عنوان سرمربی، امیری به یکی از جدی ترین اهداف استقلال بدل شد. امیری، در یک تابستان نقل و انتقالاتی داغِِ داغ و در دوراهی سرخ و آبی راهش را به سمت جاده سرخ ادامه داد جاده ای که به موفقیت نیز رسید. این که امیری در استقلال موفق می شد یا خیر را هیچکس نمی داند اما قطعا او از آمدن به پرسپولیس پشیمان نیست. امیری به همراه پرسپولیس قهرمان لیگ برتر ایران شد و به جمع هشت تیم برتر آسیا راه یافت تا از تصمیم تابستان گذشته خود پشیمان نباشد.
حواشی پیرامون این بازیکنان از دیگران به مراتب کمتر بود و شاید از همان ابتدا علاقه اش به پرسپولیس مشخص بوده است اما نباید فراموش کنیم که سیدجلال حسینی نیز جزو بازیکنان مورد علاقه منصوریان بود اما با وجود پیشنهادات بهتر او به پرسپولیس پیوست تا او نیز همچون وحید امیری در موفقیت های پرسپولیس شریک باشد.
بازیکن سابق پرسپولیس که قرار بود پس از اتمام خدمت سربازی اش به این تیم بازگردد تابستان گذشته با استقلال به توافق رسید و به این تیم پیوست. کنعانی زادگان پس از دو هفته فاجعه بار مصدوم شد و به نوعی هفته دوم لیگ برتر پایان کار او و تیم مورد علاقه اش بود. اینکه او در پرسپولیس چه سرانجامی می توانست داشته باشد کاملا نامشخص است اما بعید به نظر می رسد که وضعش بدتر از آن چیزی که در استقلال برایش رقم خورد می شد.
فرشید باقری هافبک دفاعی سابق صبای قم یکی دیگر از چالش های نقل و انتقالاتی سرخابی بود. در حالی که پرسپولیس او را یکی از اهداف خود تصور می کرد این بازیکن به استقلال تهران پیوست و در مصاحبه ای بدون ارائه هیچ دلیلی عنوان کرد به این نتیجه رسیده است که به استقلال برود. اما آیا او در استقلال موفق بود؟ جواب این سوال به نظر سخت نمی آید. مصدومیت، نیمکت نشینی و درخشش بازیکنی همچون امید نورافکن باعث شد که فرشید باقری از رویایی که در ذهن خود تصور می کرد کمی فاصه بگیرد.
یکی از گزینه های جذاب نقل و انتقالات فصل گذشته بی شک مهاجم اسبق ذوب آهن بود. کاوه رضایی یکی از جدی ترین اهداف پرسپولیس بود و حتی مسئولان این تیم خبر از توافق با این بازیکن را دادند اما کاوه ناگهان به استقلال پیوست. از دلایل عدم توافق رضایی و پرسپولیس یکی مبلغ قرارداد و دیگری بندهای خاص و ویژه در قرارداد رضایی عنوان شد که برخلاف پرسپولیس، استقلال با شرایط رضایی موافقت کرد و کاوه آبی پوش شد. اما رضایی را می توان یک خرید خوب برای استقلال تلقی کرد. قطعا او جزو بهترین بازیکنان استقلال در فصل گذشته بود اما استفاده آبی پوشان از رضایی یک فصل بیشتر طول نکشید و او به لیگ بلژیک پیوست تا بهترین پیروزی آبی ها در جنگ با پرسپولیس تنها یک فصل دوام بیاورد.
شاید با غلظت اندک اما وریا هم بازیکنی بود که فصل گذشته در دوراهی سرخ و آبی قرار گرفت. وریا به استقلال پیوست و اخبار علاقه پرسپولیس به او در حد شایعه بود اما پس از حضورش در استقلال تایید کرد که از پرسپولیس نیز پیشنهاد داشته است. اینکه آیا وریا دوران موفق خود در نفت تهران و سپاهان را در استقلال تجربه کرد یا نه مهم نیست، وریا قطعا یکی از مردان کلیدی منصوریان در استقلال بود.
شاید اواسط تابستان بود که خبرها از مذاکرات افشین و استقلال آمد و این بازیکن بدون دردسر به استقلال پیوست اما آرش افشین در روزهای اول نقل و انتقالات گزینه سرخپوشان برای خط حمله بود. افشین و کاوه رضایی به عنوان جانشینان طارمی معرفی شدند اما نه طارمی رفت، نه افشین و رضایی آمدند. آرش افشین با حضور در استقلال فصل ناموفقی را پشت سر گذاشت و پس از تنها نیم فصل راهی خوزستان و باشگاه استقلال خوزستان شد.
هافبک سابق تراکتورسازی تبریز که سربازی اش به اتمام رسیده است مشغول بررسی گزینه های پیشنهادی است، استقلال، پرسپولیس، فولاد و تراکتورسازی در ایران و چند پیشنهاد نیز از قطر فکر سروش را مشغول کرده است اما این بازیکن نهایتا پرسپولیسی می شود تا صید زمستانی برانکو یک ماهی بزرگ به خود ببیند. اما حضور سروش در پرسپولیس جای بحث دارد. این که او در نیم فصلی که در پرسپولیس بود به یکی از ارزشمند ترین مهره های سرخپوشان تبدیل شد جای بحث ندارد اما این که آیا پرسپولیس بدون او می توانست به موفقیت برسد یا خیر جای سوال دارد و بسیاری نیز به بازدهی نداشتن خرید سروش از لحاظ مالی اشاره می کنندو معتقداند که پرسپولیس در این زمینه ضرر کرده است.
این ها گزینه هایی بودند که تابستان و زمستان گذشته در دوراهی سرخ و آبی قرار گرفته بودند اما در تابستان فعلی نیز از این دست گزینه ها بوده است.
مهاجم نیجریه ای پیکان تهران مورد توجه بسیاری از تیم های لیگ برتری قرار گرفت اما در نهایت به جدی ترین پیشنهاد خود پاسخ مثبت داد و راهی پرسپولیس شد. استقلالی ها در حالی که هیچگاه از علاقه خود به منشا به طور رسمی سخن نگفتند اما یکی از مسئولان این تیم و البته خود منشا به علاقه آبی ها به مهاجم پیکان اعتراف کردند. منشا به پرسپولیس آمده است و حالا باید منتظر فصل آینده باشد و هم بازی شدن با مهدی طارمی.
جوان بوشهری با درخشش های بسیار خود در تیم ملی جوانان و همچنین تیم ایرانجوان بوشهر کاری کرد که دو غول بزرگ پایتخت به او علاقه مند شوند. او دو فصل با ایرانجوان قرارداد داشت و پرسپولیس و استقلال در صدد گرفتن رضایت نامه او بودند. اما این استقلال بود که پافشاری بیشتری از خود نشان داد و در آخر نیز موفق شد که جواهر بوشهری را به خدمت بگیرد. باید نشست و تماشا کرد که مهدی قائدی در ترکیب استقلال جای خود را باز خواهد کرد یا خیر.
از زمستان گذشته تیم های زیادی خواستار جذب بازیکن با اخلاق سپیدرود شدند و جدی ترین مشتری او پرسپولیس تهران بود این علاقه در تابستان نیز ادامه داشت و تیم های دیگری همچون استقلال نیز خواهان به خدمت گرفتن او بودند. اخبار، شایعات و مصاحبه ها از دور شدن مصلح از پرسپولیس خبر می دادند اما این بازیکن بالاخره به تمامی گمانه زنی ها پایان داد و راهی پرسپولیس شد. باید منتظر ماند و دید که آیا مصلح جواب تعریف و تمجید هایی که از او می شد را می دهد؟
اما بازیکنانی بودند که هیچ کدام از دو تیم موفق به جذبشان نشدند. امید جهانبخش، مهدی ترابی، رحیم زهیوی و داریوش شجاعیان بازیکنانی بودند که مورد توجه دو باشگاه سرخ و آبی قرار گرفته اند اما هر کدام بنا به دلایلی راهی پایتخت نشدند. البته در بین این گزینه ها اخبار در مورد داریوش شجاعیان ادامه دارد و این احتمال وجود دارد که او راهی استقلال شود.