طرفداری- تیم ملی فوتبال ایالات متحده آمریکا با هدایت یورگن کلینزمن آلمانی به عنوان یکی از 6 کشور قاره آمریکای شمالی،مرکزی، حوزه دریای کارائیب و البته کشور میزبان، در رقابت های کوپا آمریکا 2016 حضور خواهد یافت. آمریکایی ها هرگز در زمینه فوتبال یا به قول خودشان soccer نتوانستند تبدیل به یک قدرت جهانی شوند و بهترین نتیجه تاریخ فوتبال آمریکا، مقام سومی در جام جهانی 1930 بود. آمریکا تاکنون سابقه 10 حضور در مرحله نهایی جام جهانی را داشته که یک در یک دوره (جام جهانی 1994) نیز میزبانی این رقابت ها را بر عهده گرفتند. چه بگوییم فوتبال (football) و چه بگوییم ساکر (soccer)، می توانیم از آمریکا به عنوان یک مدعی در تورنمنت پیش رو در تابستان 2016 نام ببریم.
تاریخچه تیم ملی آمریکا:
تیم ملی آمریکا در دهه 1930 یکی از تیم های قدرتمند در عرصه فوتبال بود اما درگیری ها سیاسی و جنگ جهانی باعث شد تا از سال 1950 تا 1990، خبری از آمریکا در جام جهانی نباشد و آنها پس از سال ها غیبت، بالاخره در سال 1990 در جام جهانی حضور یافتند و سپس با سرمایه گذاری در فوتبال باشگاهی و راه اندازی لیگ حرفه ای MLS با سیاست جذب ستارگان گران قیمت و مسن دنیای فوتبال، رفته رفته فاصله فوتبال آمریکا با فوتبال اروپا و حتی آمریکای لاتین را کم کردند.
در حقیقت می توان برگزاری المپیک تابستانی 1984 لس آنجلس را یک نقطه عطف تاریخی در ورزش آمریکا و به ویژه فوتبال دانست. آنها با حضور در فوتبال المپیک، دوباره نام خود را در عرصه مستطیل سبز مطرح کردند و حتی پس از کنار گذاشتن کلمبیا از میزبانی جام جهانی 1986، مسئولان آمریکایی درخواست میزبانی این رقابت ها را دادند هر چند که در نهایت فیفا این میزبانی را به مکزیک سپرد. وقتی که فیفا چند سال بعد میزبانی جام جهانی 94 را به آمریکا داد، انتقادات بسیار زیادی را برانگیخت که چرا باید میزبانی چنین تورنمنت مهمی به کشوری داده شود که هنوز دارای فوتبال حرفه ای نیست.
منتقدان پُر بیراه نمی گفتند چرا که حتی در جریان برگزاری جام جهانی 94، وقتی به اسامی بازیکنان تیم ملی آمریکا نگاه می کردیم، بسیاری از آنها عضو یک باشگاه حرفه ای فوتبال نبودند و غالباً فوتبال را به صورت غیر حرفه ای در کالج ها یا دانشگاه ها دنبال می کردند.
جالب اینکه از جام جهانی 1990 به بعد، تیم ملی آمریکا در کلیه ادوار جام جهانی حضور یافته و حتی در جام جهانی 2002 با رهبری بروس آرنا تا مرحله یک چهارم نهایی نیز صعود کردند. پس از نتایج درخشان در جام جهانی 2002 و البته نتایج نا امید کننده در جام جهانی 2006، فدراسیون فوتبال آمریکا ترجیح داد تا هدایت این تیم را به باب بردلی بسپارد.
آمریکا در جام کنفدراسیون های 2009 پس از حذف تیم ملی اسپانیا در مرحله نیمه نهایی و شکست دادن ماتادورها پس از 35 بازی بدون باخت، به مصاف برزیل در بازی فینال رفت تا یکی از خاطره انگیزترین فینال های تاریخ فوتبال رقم بخورد. در آن بازی، آمریکایی ها برد 2-0 را با باخت 3-2 مقابل «قناری کوچک» عوض کردند ولی نایب قهرمانی در جام کنفدراسیون ها هم یک افتخار بزرگ برای فوتبال ملی آمریکا بود. البته آمریکا در همان سال به فینال جام ملت های آمریکای شمالی (گلد کاپ) نیز رسید و با نتیجه عجیب 5-0 در خانه به مکزیک باخت تا رکورد 58 مسابقه خانگی بدون باخت آمریکا در مقابل تیم های منطقه کونکاکاف به پایان برسد.
آمریکا به همراه بردلی در جام جهانی 2010 از گروه خود صعود کرد ولی در مرحله بعد توسط غنا حذف شد و سپس در گلد کاپ 2011 به فینال رسید و دوباره مقابل مکزیک شکست خورد و به نایب قهرمانی بسنده نمود. سپس با جدایی باب بردلی، فدراسیون فوتبال آمریکا به سراغ یورگن کلینزمن رفت و سکان هدایت این تیم به دست ستاره اسبق فوتبال آلمان افتاد.
شروع دوران حضور کلینزمن در آمریکا با قهرمانی در گلد کاپ 2013 بسیار با شکوه بود ولی به تدریج نتایج پر فراز و نشیب تیم تحت هدایت کلینزمن باعث افزایش انتقادات از این مربی شد. آمریکا برای اولین بار در دو جام جهانی متوالی توانست از گروه خود صعود نماید ولی در یکی از زیباترین مسابقات تاریخ جام جهانی در مقابل بلژیک شکست خورد و از جام جهانی 2014 حذف شد. اوج انتقادات از کلینزمن پس از شکست در نیمه نهایی گلد کاپ 2015 توسط جامائیکا و ناکامی دوباره در قهرمانی این تورنمنت در حضور تماشاگران خودی بود.
تیم ملی آمریکا تاکنون 5 عنوان قهرمانی و 5 نایب قهرمانی گلد کاپ را در کارنامه خود دارد و جالب اینکه تا پیش از کوپا آمریکا 2016، یانکی ها در 3 دوره از این رقابت ها نیز به عنوان تیم مهمان حضور یافته اند که در سال های 1993، 1995 و 2007 بوده است. کسب رتبه چهارمی در کوپا آمریکا 1995 بهترین مقام آمریکا در این تورنمنت محسوب می شود.
رکورد دارهای تیم ملی آمریکا:
رکورد بیشترین تعداد بازی ملی در تیم ملی آمریکا در اختیار کوبی جونز با 164 بازی ملی قرار دارد و پس از وی، لاندن دونووان (157 بازی)، جف آگوس (134 بازی)، مارسلو بالبوآ (127 بازی) ، دامارکوس بیزلی (123 بازی) و کلینت دمسی (122 بازی) قرار دارند. یکی از اصلی ترین انتقادها از کلینزمن، نداشتن روابط مستحکم و گرم با ستاره های بزرگ تیم ملی آمریکا همچون لاندون دونووان، د امارکوس بیزلی و کلینت دمسی بود که در مقطعی از دوران حضور کلینزی روی نیمکت یانکی ها، خبرساز شد.
رکورد بیشترین تعداد گل زده در تیم ملی آمریکا در اختیار لاندن دونووان با 57 گل قرار دارد و کلینت دمسی با 49 گل زده و یوزی آلتیدور و اریک وینالدا با 34 گل زده در رده های بعدی می باشند.
القاب تیم ملی آمریکا:
تیم ملی فوتبال آمریکا با القابی همچون USMNT ، «ستاره ها و نوارها» {به تأسی از پرچم کشور آمریکا} و همچنین «یانکی ها» شناخته می شود. بدون شک مسابقه تاریخی تیم های ملی ایران و آمریکا در جام جهانی 1998 که لقب «مسابقه قرن» را به خود اختصاص داد و با برتری شگفت انگیز مردان کشورمان به پایان رسید، یکی از ماندگارترین و شاید تلخ ترین حوادث در فوتبال آمریکا محسوب شود.
پیراهن های تیم ملی آمریکا:
پیراهن های تیم ملی آمریکا نیز همواره یکی از سوژه های جالب بود به ویژه در جام جهانی 1994 که این تیم لباسی عجیب را بر تن می کرد ولی به تدریج پیراهن های رنگارنگ تیم ملی آمریکا به پیراهن های سفید و ساده تبدیل شد.
میزبانی تیم ملی آمریکا:
طبق یک سنت دیرین، جام ملت های آمریکای شمالی و مرکزی یا همان گلد کاپ همواره به میزبانی آمریکا و هر دو سال یک بار برگزار می شود. به علت توانایی اقتصادی قوی تر کشور آمریکا در مقایسه با سایر کشورهای قاره آمریکای شمالی و جنوبی و همچنین حمایت اسپانسرها و تلویزیون ها، میزبانی کوپا آمریکا 2016 نیز به کشور ایالات متحده آمریکا سپرده شد.
کادر فنی تیم ملی آمریکا:
در کادر فنی تیم ملی آمریکا علاوه بر یورگن کلینزمن به عنوان سرمربی، چهره های سر شناسی نیز حضور دارند. تب راموس ستاره جنجالی فوتبال آمریکا در دهه نود و همان بازیکنی که یک ضربه آرنج را با بی رحمی تمام به صورت لئوناردو در جام جهانی 94 زده بود، دستیار اول کلینزمن محسوب می شود و در کنار راموس، چهره هایی دیگری همچون اندی هرتزوگ اسطوره فوتبال اتریش و جیسون کرایس نیز حضور دارند. برتی فوگتس نیز به عنوان مشاور فنی با تیم ملی آمریکا همکاری دارد.
گروه تیم ملی آمریکا:
تیم ملی آمریکا در گروه اول کوپا آمریکا 2016 با تیم های کلمبیا، کاستاریکا و پاراگویه هم گروه می باشد. بازی افتتاحیه این تورنمنت در روز سوم ژوئن بین تیم های ملی آمریکا و کلمبیا در ورزشگاه «لیوایز» سانتاکلارا برگزار خواهد شد.بازی های بعدی آمریکا مقابل کاستاریکا و پاراگویه به ترتیب در شهرهای شیکاگو و فیلادلفیا برگزار خواهد شد.
اسامی بازیکنان تیم ملی آمریکا در کوپا آمریکا 2016:
یورگن کلینزمن سرمربی تیم ملی ایالات متحده آمریکا به منظور بازی دوستانه با تیم ملی پورتوریکو، 20 بازیکن را به اردو دعوت کرد ولی لیست 23 نفره کلینزمن برای حضور در کوپا آمریکا 2016 یک لیست متفاوت است. در واقع کلینزمن دو لیست مختلف از تیم ملی آمریکا را اعلام کرد که البته این دو لیست دارای بازیکنان مشترک زیادی هستند. لیست تیم ملی آمریکا برای حضور در کوپا آمریکا 2016 به عنوان تیم میزبان، عبارتست از:
دروازه بان ها:
برد گوزان (استون ویلا)
تیم هاوارد (اورتون)
اثان هورواث (مولده)
مدافعان:
دی آنده یدلین (ساندرلند)
استیو برن بام(دی سی یونایتد)
مت بسلر (کانزاس سیتی)
جان بروکس (هرتا برلین)
مایکل اوروزکو (تیخوانا)
جف کامرون (استوک سیتی)
تیموتی چندلر (آینتراخت فرانکفورت)
فابین جانسون (گلادباخ)
هافبک ها:
مایکل بردلی (اف.سی تورونتو-کاپیتان)
دارلینگتون ناگبه (پورتلند تیمبرز)
الخاندرو بدویا (نانت)
جرمین جونز (کولورادو رپیدز)
کایل بکرمن (رئال سالت لیک)
پری کیچن (هارت)
گراهام زوسی (کانزاس سیتی)
مهاجمان:
بابی وود (هامبورگ)
کلینت دمسی (سیاتل ساندرز)
جیاسی زاردس (گلکسی لس آنجلس)
کریستین پولیسیچ (دورتموند)
کریس ووندولوفسکی (سن خوزه)
نکته: جالب اینکه مت میازگا (چلسی)، تیم ریم (فولام)، دنی ویلیامز (ردینگ) و یولیان گرین (بایرن مونیخ) فقط برای بازی دوستانه مقابل پورتوریکو در اردوی تیم آمریکا حضور خواهند داشت اما نامی از آنها در کوپا آمریکا 2016 نیست.
نکته: همچنین بازیکنانی مانند دیوید بینگام، نیک ریماندو، کلین آکاستا، ونتورا آلوارادو، ادگار کاستیو، برد اونز، عمر گونزالز، میکس دیسکرود، لی انگوین، یوزی آلتیدور (مصدوم)، اثان فینلای و جردن موریس از لیست نهایی خط خوردند. لازم به ذکر است که دیگر اثری از دا مارکوس بیزلی، جاناتان اسپکتور و آرون یوهانسون در تیم ملی آمریکا دیده نمی شود.
بازیکنان کلیدی تیم ملی آمریکا:
کلینت دمسی
جرمین جونز
فابین جانسون
مایکل بردلی
تیم هاوارد