پيش از اين تصور حضور دروازه بان در خارج از محوطه جريمه و در نظر گرفتن نقشى براى او دشوار به نظر مى رسيد و همگان دروازه بانان را محصور در محوطه جريمه و قفس 7.32 مترى مى دانستند و نقش او را به عروسكى خيمه شب بازى تشبيه مى كردند، اما مانوئل نوير سنگربان بايرن مونيخ به خصوص در فصل جديد بوندسليگا هرگز چنين برداشتى را از پست خود نداشته است.
در دو بازى اخير مقابل كلن و هامبورگ به ويژه چنين موضوعى بيشتر نمايان شده است، نمايش او در جام جهانى و به خصوص در بازى مقابل الجزاير بسيار تحسين برانگيز بود و او با خروج هاى شجاعانه خود تاثير به سزايى در پيروزى تيمش در آن ديدار داشت، برخى از كارشناسان دنياى فوتبال به تمجيد از او پرداخته و او را بانى انقلابى بزرگ در زمينه دروازه بانى مى دانند، كسى كه با وجود مخالفان فراوان بسيار فراتر از نقش هاى سنتى سنگربانى ظاهر شده و موفق نيز بوده است.
اليور كان در خصوص جانشين خود در بايرن مونيخ و مانشافت معتقد است:"مانوئل در حال حاضربى ترديد بهترين سنگربان دنيا است، او مى تواند به صورت فوق العاد ه اى در بازى نقش داشته باشد، از همه مهم تر اينكه او در موقعيت هاى حساس در جايگاهى مناسب قرار دارد و مى تواند پيروزى تيمش را نجات دهد." در گذشته اما بازى ريسك پذير مانوئل نوير با انتقاداتى مواجه شده بود، به خصوص در ماه مارس 2013 و بازى مقابل قزاقستان كه خروج نوير با ناكامى به همراه بود و سبب شد تا آلمان يك گل در آن ديدار دريافت نمايد، بعد از چنين اتفاقى سيل انتقادات به سمت نوير روانه شد و حتى تماشاگران حاضر در استاديوم نيز با سوت هاى خود اعتراض و انتقاد خود را به وى نشان دادند.
ايكر كاسياس، جيان لوئيجى بوفون، ادوين فن در سار و اليور كان از بهترين سنگربانان سال هاى اخير فوتبال دنيا نيز همواره با حركاتى ريسك پذير به محافظت از دروازه خود مى پرداختند، اما آنها به تركيب مناسب و بهينه اى از ميزان ريسك و امنيت براى انجام وظيفه خود رسيده بودند. برخى از كارشناسان به نوير توصيه مى كنند كه شايد بهتر باشد او نيز به چنين تركيب مناسبى دست يابد، موضوعى كه با توجه به نحوه بازى و همچنين شخصيت وى البته كمى بعيد به نظر مى رسد.
نوير از مواجهه مستقيم با مهاجمين حريف ترسى ندارد و ريسك را جزئى از دروازه بانى مى داند، در جام جهانى و به ويژه در بازى مقابل الجزاير و حتى برزيل نوير با خروج هاى پرريسك خود، اين موضوع را بارها به اثبات رسانيد و خود را به يك تعادل بخش مطمئن، ناجى بزرگ و حتى محرك قواى تهاجمى تيم تبديل نمود. البته درخشش نوير در جام جهانى تنها محدود به خروج هايش نبوده است، بلكه او در درون دروازه و به خصوص در ديدار مقابل فرانسه نيز واكنش هاى بسيار اطمينان بخشى از خود به نمايش گذاشته است.
در ديدار فراموش نشدنى مقابل الجزاير، نوير نزديك به شش كيلومتر دوندگى داشت و يكى از عناصر اصلى تيمش در بازى با توپ در خارج از محوطه جريمه بود، بعد از اين بازى نمايش نوير با تمجيدهاى فراوانى مواجه شد و روزنامه ها از وى به عنوان ليبرويى با دستكش نام بردند، ريو فرديناند مدافع ميانى اسبق منچستر يونايتد در توئيتر نوشت كه نوير مى تواند جانشين خوبى براى او در قلب دفاعى شياطين سرخ باشد و آندراس كوپكه سرمربى دروازه بانان تيم ملى آلمان از او به عنوان بهترين ليبرو بعد از فرانتس بكن باوئر نام برد.شايد كسب عنوان بهترين دروازه بان رقابت هاى جام جهانى كمترين پاداشى بود كه مى توانست به او تعلق گيرد.
نوير 28 ساله از وظيفه خود تعبيرى كاملا جديد داشته است:"من نحوه بازى خود را تغيير نداده ام، بلكه در جام جهانى دروازه بانى من وارد فازى جديد شده است، يك دروازه بان مى بايست در بازى مشاركت بيشترى داشته باشد، موقعيت ها را به خوبى درك كند و تصميمات صحيحى اتخاذ نمايد. البته اين ساده نخواهد بود چون اين نوع بازى با ريسك فراوانى به همراه خواهد بود و تمركز زيادى لازم دارد." موضوعى كه در فينال جام جهانى نيز كاملا مشخص شد.
در فينال ماراكانا مانوئل نوير در برخورد با گونزالو هيگواين آرژانيتنى كاملا بىملاحظه و قدرتمند ظاهر شد:"اگر دروازه بانى اطمينان داشته باشد كه به توپ مى رسد نبايد لحظه اى در خروج درنگ نمايد." داور ايتاليايى بازى اين صحنه را خطا تشخيص نداد، در غير اين صورت سرنوشتى نظير اليور كان در فينال جام جهانى 2002 در انتظار مانوئل نوير نيز بود. سرنوشتى كه سبب شد بهترين تورنمنت اليور كان با اشتباهى از او با نايب قهرمانى مانشافت به پايان رسد.
اما اين بار آلمان فاتح جام جهانى شد و از مانوئل نوير همانند ساير بازيكنان تيمش همانند اساطيرى افسانه اى در برلين استقبال شد و عملكرد او در جام جهانى با "ترين ها" توصيف شد. در جام جهانى مانوئل نوير به خوبى سنجيده شد و از آن به بعد واكنش هاى او با اعتماد به نفس بيشترى به همراه بوده است بدون آنكه او دچار غرور شود.
ماتياس سامر مدير ورزشى بايرن مونيخ پيش از اين گفت بود:"با موفقيت هاى كسب شده او سرانجام به عنوان سنگربان بايرن مونيخ پذيرفته شده است." نوير با 1.93 سانتى متر قد و 92 كيلوگرم وزن از قدرت جاذبه و دافعه خوبى براى هدايت تيم و برقرارى ارتباط با ساير بازيكنان تيم و هدايت آنها برخوردار است و مى تواند همانند رهبرى بزرگ تيم را اداره نمايد.
نوير در خارج از مستطيل سيز نيز انسان مسئوليت پذيرى است و مى تواند الگويى براى نسل بعد از خود باشد، او در سال 2010 بنياد كودكان مانوئل نوير را تاسيس نموده كه وظيفه آن كمك به كودكان آسيب ديده اجتماعى در منطقه روهر آلمان است. او در سال 2011 گلزن كرشن زادگاه و تيم شالكه 04 را به مقصد مونيخ ترك نمود. در بدو ورود او هواداران تيفوسى بايرن مونيخ براى مخالفت با اين انتقال كمپينى به راه انداختند، اما خيلى زود عملكرد نوير سزاوار ستايش و تحسين همه طرفداران اين تيم شد.
مانوئل نوير به گفته ماتياس سامر از آرامشى خاص برخوردار است و نيازى به اثبات اين موضوع كه او بهترين است ندارد و به همين دليل همواره به دنبال جستجوى شرايطى سخت است. نوير هميشه به دنبال تكامل بوده و از نظر ماتياس سامر" او مدرنترين، كامل ترين و احتمالا بهترين دروازه بانى است كه تا به حال وجود داشته است."
By ChristophKöckeis / Goal Deutschland