25. فیلیپ لام (آلمان)
فیلیپ لام مدافع کناری و هافبک تیم ملی آلمان در سه جام جهانی 2006، 2010 و 2014 بود و طی 20 بازی در این رقابت ها 15 برد، 2 تساوی و 3 شکست کسب نمود و یک گل نیز وارد دروازه حریفان کرد. لام که همانند اکثر ژرمن ها از خونسردی خاصی در بازی اش برخوردار بود، توانایی های تکنیکی و تکل زنی بالایی داشت، در دفاع بسیار خوب بود، نفوذ های خوبی انجام می داد و با سانترهایش موقعیت های خوبی ایجاد می کرد. وی قدرت رهبری خوبی نیز داشت و به "قدکوتاه جادویی" ملقب شده بود. در جام جهانی 2006 به عنوان مدافع چپ به میدان رفت و عملکرد بسیار خوبی نیز از خود به نمایش گذاشت و در همان اولین حضورش در مقابل کاستاریکا یک گل زیبا وارد دروازه حریف نمود. بازی خوبش مقابل لهستان موجب شد عنوان بهترین بازیکن زمین را کسب نماید. آلمان با غلبه بر تمامی حریفانش از جمله اکوادور، سوئد و آرژانتین راهی مرحله نیمه نهایی شد، اما شکست در مقابل ایتالیا مانع کسب عنوان قهرمانی میزبان شد. در دیدار رده بندی آلمان موفق شد با نتیجه 3-1 از سد پرتغال عبور کند تا به عنوان سومی مسابقات دست یابد. لام با عملکرد خوبش در تیم منتخب جام قرار گرفت. وی تنها بازیکن آلمان در این تورنمنت بود که در تمامی 690 دقیقه در ترکیب آلمان به میدان رفت. با مصدومیت میشاییل بالاک و خروج از تیم ملی برای حضور در جام جهانی 2010، فیلیپ لام بازوبند کاپیتانی را بر بازو بست و در دیدار مقابل استرالیا به جوانترین کاپیتان آلمان در تاریخ جام جهانی بدل شد. آلمان پس از یک شکست در دور گروهی مقابل صربستان در مرحله حذفی بسیار آماده نشان داد و انگلیس و آرژانتین را در هم کوبید، تا برای دومین بار متوالی راهی نیمه نهایی مسابقات شود. لام که در این جام در سمت راست خط دفاعی به میدان رفت، نتوانست مانع شکست تیمش مقابل اسپانیا در مرحله نیمه نهایی شود، تا برای دومین بار متوالی راهی دیدار رده بندی شوند و با پیروزی مقابل اروگوئه به دومین عنوان سومی متوالی خود دست یابند. فیلیپ لام بار دیگر در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت. در سال 2014 لام در ابتدا به عنوان هافبک میانی به میدان رفت و آلمان با 7 امتیاز از دور گروهی صعود کرد. برد سخت مقابل الجزایر، موجب نگرانی هایی شد و لام بار دیگر به پست اصلی خود بازگشت و درخشش خود را شروع کرد. وی در جریان دو دیدار مقابل فرانسه و برزیل خوش درخشید و به آلمان کمک کرد پس از 12 سال بار دیگر رنگ حضور در فینال جام جهانی را ببیند. برد 1-0 مقابل آرژانتین نیز موجب شد به عنوان کاپیتان کاپ قهرمانی مسابقات را بالا ببرد، تا بسیار با شکوه با پیراهن آلمان خداحافظی کند. لام برای سومین بار متوالی در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت تا پس از ژالما سانتوس و فرانتس بکن باوئر صاحب چنین رکوردی شود. وی همچنین در لیست 10 بازیکن نامزد کسب توپ طلای مسابقات قرار گرفت. لام با 20 بازی، هفتمین رکورددار حضور در تاریخ جام جهانی است.
بازی برجسته لام در جام جهانی: دیدار مقابل برزیل در نیمه نهایی جام جهانی 2016 که مانند تمامی ستاره های ژرمن ها خوش درخشید و رهبری آلمان را در برد 7-1 تاریخی در ورزشگاه بلوهوریزنته بر عهده داشت. هر چند لام بازی های درخشان زیادی در تاریخ جام جهانی از خود به نمایش گذاشت.
24. اوزه بیو (پرتغال)
اوزه بیو مهاجم تیم ملی پرتغال در جام جهانی 1966 بود و طی 6 حضورش در این رقابت ها، 5 برد و 1 شکست را تجربه کرد و 9 بار نیز دروازه حریفان را باز نمود. اوزه بیو که به "پلنگ سیاه" و "مروارید سیاه" ملقب بود گلزنی پیشتاز بود. او ترکیبی از سرعت و توانایی های فردی را داشت؛ ترکیبی تقریبا بی نقص. تکنیک و شوت های وی موجب شده بود که کار ساده ای در مقابل دروازه حریفان برای گلزنی داشته باشد. در جام جهانی 1966 و در گروه مرگ مسابقات با حضور مجارستان، برزیل و بلغارستان به پرتغال کمک کرد به عنوان صدرنشین صعود کند. وی یک گل در مقابل بلغارستان به ثمر رساند و سپس دو بار دروازه برزیل را گشود تا تیمی که دو بار متوالی قهرمان مسابقات شده بود، در همان مرحله گروهی از دور مسابقات حذف شود. در مرحله یک چهارم نهایی یکی از معروف ترین کامبک های تاریخ فوتبال با رهبری اوزه بیو رقم خورد. کره شمالی شگفتی ساز مسابقات موفق شده بود طی 25 دقیقه، 3 بار دروازه پرتغال را بگشاید، اما اوزه بیو در 32 دقیقه، 4 بار دروازه حریف را باز کرد تا با گل دقایق پایانی ژوزه آگوستو، پرتغال موفق به پیروزی 5-3 و راهیابی به مرحله نیمه نهایی مسابقات شود. در مرحله نیمه نهایی هرچند اوزه بیو زننده تک گل تیمش مقابل انگلیس از روی نقطه پنالتی بود، اما این گل نیز برای صعود به فینال کافی نبود. در دیدار رده بندی اوزه بیو مقابل شوروی گلزنی کرد تا پرتغال با برد در این دیدار و با کسب عنوان سومی به بهترین عنوانش در تاریخ جام جهانی دست یابد. اوزه بیو با 9 گلی که در این جام به ثمر رساند ضمن کسب عنوان آقای گلی، کفش طلای مسابقات را کسب نمود. وی همچنین جایزه توپ برنز سومین بازیکن برتر را دریافت کرد و در تیم منتخب جام نیز قرار گرفت. وی همچنان بهترین گلزن پرتغال در تاریخ جام جهانی است.
بازی برجسته اوزه بیو در جام جهانی: بدون شک درخشش اوزه بیو در مقابل کره شمالی در مرحله یک چهارم نهایی مسابقات یکی از بهترین عملکردهای فردی یک بازیکن در تاریخ جام جهانی است. اوزه بیو شکست 3-0 مقابل کره شمالی را با درخشش فردی خود با برد 4-3 تغییر داد و به پرتغال کمک کرد به بهترین عنوان خود در تاریخ جام جهانی دست یابد.
23. بابی مور (انگلیس)
بابی مور مدافع تیم ملی انگلیس در سه جام جهانی 1962، 1966 و 1970 بود و طی 14 بازی در این رقابت ها، 8 برد، 2 تساوی و 4 شکست کسب نمود و به انگلیس کمک کرد در هفت دیدار کلین شیت کند. مور یک رهبر فوق العاده و مدافعی بود که از منظر بسیاری بهترین مدافع تاریخ فوتبال است. با وجود سرعت نه چندان بالایش، از بازی خوانی فوق العاده ای برخوردار بود، پاس های خوبی می داد و به عنوان یک مدافع تکنیک خوبی نیز داشت. در کنار تمامی این خصوصیات، یک جنتلمن واقعی بود. در جام جهانی 1962 به همراه انگلیس حاضر بود، اما شکست مقابل برزیل قدرتمند موجب شد، نتواند بیشتر از مرحله یک چهارم نهایی حضور داشته باشد. اوج درخشش وی جایی بود که به عنوان کاپیتان در کشور خود در جام جهانی 1966 به میدان رفت. چهار کلین شیت متوالی مقابل اروگوئه، مکزیک، فرانسه و آرژانتین موجب شد انگلیس برای اولین بار راهی مرحله نیمه نهایی جام جهانی شود. در جدال مقابل اوزه بیو عملکرد خوبی داشت و اجازه نداد اوزه بیو مانند دیدارهای دیگر زهردار نشان دهد، تا انگلیس با برتری 2-1 برابر پرتغال به دیدار فینال صعود کند. در دیدار نهایی نیز طی یک بازی بحث برانگیز، انگلیس موفق شد با نتیجه 4-2 از سد آلمان غربی عبور کند، تا برای اولین بار فاتح جام جهانی شود. مور به عنوان کاپیتان جام قهرمانی را بلند کرد و به عنوان دومین بازیکن برتر مسابقات، جایزه توپ نقره ای را کسب نمود و در تیم منتخب مسابقات نیز قرار گرفت. در جام جهانی 1970، دو بار دیگر به انگلیس کمک کرد مقابل رومانی و چکسلواکی کلین شیت کند و در دیدار مقابل برزیل، جدال خاطره انگیزی مقابل پله داشت. در دیدار بحث برانگیز مقابل آلمان غربی که تکراری بر فینال 1966 بود و اتفاقاتی که پیش از بازی برای گوردون بنکس افتاد، انگلیس از دور مسابقات کنار رفت، تا بابی مور با 10 کاپیتانی در جام جهانی، برای همیشه ماندگار شود.
بازی برجسته مور در جام جهانی: دیدار نیمه نهایی جام جهانی 1966 که با عملکرد بسیار خوبش مانع صعود پرتغال با تعدادی از ستاره های آن روزهای فوتبال به فینال مسابقات شد. مور تنها بازیکن انگلیسی است که موفق به بالا بردن جام قهرمانی یک رقابت معتبر ملی (جام جهانی، یورو، جام کنفدراسیون ها) به عنوان کاپیتان شده است.
22. پائولو مالدینی (ایتالیا)
پائولو مالدینی مدافع چپ و میانی تیم ملی ایتالیا در چهار جام جهانی 1990، 1994، 1998 و 2002 بود و طی 23 بازی در این رقابت ها، 14 برد، 6 تساوی و 3 شکست را تجربه کرد و به آتزوری کمک کرد 11 بار دروازه اش را حفظ نماید. مدافعی که به لحاظ انجام کارهای دفاعی یکی از بهترین های تاریخ بود و از وی به عنوان بهترین مدافع چپ تاریخ فوتبال نام برده می شود. یک مدافع با انرژی فراوان، سانترهای خوب، تکل های عالی و بازیخوانی فوق العاده که ذاتاً یک لیدر و رهبر بود. به همراه والتر زنگا، فرانکو بارسی، جوزپه برگومی و ریکاردو فری، قویترین خط دفاعی تاریخ جام جهانی را در جام 90 تشکیل داد. رکورد 517 دقیقه کلین شیت در جام جهانی، رکوردی است که هنوز به نام ایتالیا ثبت شده و هیچ تیمی نتوانسته این رکورد را بهبود بخشد. شکست در مقابل آرژانتین در ضربات پنالتی مانع حضور ایتالیا در فینال جام جهانی شد و در دیدار رده بندی با غلبه بر انگلیس، ایتالیا به عنوان سومی مسابقات دست یافت. مالدینی در پایان مسابقات در تیم منتخب جام قرار گرفت. در جام جهانی 1994 و پس از مصدومیت فرانکو بارسی، پائولو مالدینی بازوبند کاپیتانی آتزوری را بر بازو بست و به همراه تیمش تا فینال جام جهانی صعود کرد، اما شکست در مقابل برزیل باز هم در ضربات پنالتی، مانع کسب عنوان قهرمانی ایتالیا شد. مالدینی برای دومین جام متوالی در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت. در جام جهانی 1998 مالدینی به عنوان کاپیتان اصلی آتزوری قدم به مسابقات نهاد و با ایتالیا تا مرحله نیمه نهایی جام صعود کرد، هرچند باز هم شکست در ضربات پنالتی در مقابل فرانسه، مانع صعود ایتالیا به مرحله نیمه نهایی شد و این تیم از دور مسابقات کنار رفت. جام جهانی 2002 آخرین و بدترین جام مالدینی در عرصه ملی بود. مالدینی که با مصدومیت نستا و محرومیت کاناوارو به دفاع میانی منتقل شده بود، نتوانست مانع گلزنی آن یونگ هوان شود و ایتالیا خیلی زود در مرحله یک هشتم نهایی توسط کره جنوبی از دور مسابقات کنار رفت. مالدینی یکی از 58 بازیکنی است که در چهار دوره جام جهانی حضور داشته و با 23 بازی، سومین رکورددار بازی در جام جهانی است. همچنین وی با 2217 دقیقه رکورددار بیشترین دقایق بازی در طول ادوار جام جهانی می باشد. مالدینی همچنین با 13 بار کاپیتانی، پنجمین رکورددار کاپیتانی در جام جهانی است.
بازی برجسته مالدینی در جام جهانی: دیدار مقابل برزیل در فینال جام جهانی 1994 که مالدینی و سایر بازیکنان ایتالیا اجازه ندادند، برزیل قدرتمند حتی یک گل به ثمر رساند، اما در نهایت سلسائو در ضربات پنالتی قهرمان شد. البته پائولو در بازی های زیادی از جمله در جام جهانی 90 درخشید.
21. خوان آلبرتو شیافینو (اروگوئه)
خوان آلبرتو شیافینو هافبک و مهاجم تیم ملی اروگوئه در دو جام جهانی 1950 و 1954 بود و طی 9 بازی در این رقابت ها 6 برد، 1 تساوی و 2 شکست را تجربه کرد و 5 بار نیز دروازه حریفان را گشود. شیافینو یک بازیکن تکنیکی بود که توانایی منحصر به فردی در بازی خوانی، سازماندهی هم تیمی هایش، تعیین سبک بازی تیم و همچنین گلزنی داشت. وی علاوه بر خلاقیت بازیکن سختکوشی بود و به خوبی حریفان را پرس می کرد. شیافینو در برد 8-0 اروگوئه در مقابل بولیوی دو گل به ثمر رساند تا اروگوئه به راحتی راهی مرحله فینال جام جهانی 1950 شود. در مرحله فینال که به صورت گروهی برگزار شد، شیافینو نقش اساسی در قهرمانی تیمش ایفا کرد. اروگوئه پس از تساوی مقابل اسپانیا، موفق به عبور از سد سوئد شد و برای کسب عنوان قهرمانی تنها به برد مقابل برزیل فینال نیاز داشت. در حالی که برزیل 1-0 پیش بود، شیافینو گل تساوی تیمش را به ثمر رساند و در نهایت با گلزنی آلچیدس گیجا، اروگوئه به دومین عنوان قهرمانی خود در جام جهانی دست یافت. شیافینو ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات، جایزه توپ نقره ای دومین بازیکن برتر جام را کسب کرد. در جام جهانی 1954، اروگوئه ابتدا موفق شد با نتیجه 2-0 از سد چکسلواکی عبور نماید که شیافینو گل دوم تیمش را به ثمر رساند و سپس با 7 گل از سد اسکاتلند گذشت. در برد 4-2 مقابل انگلیس در مرحله یک چهارم نهایی، شیافینو بازهم گلزنی کرد. اما دو شکست مقابل مجارستان و اتریش موجب شد، اروگوئه به مقامی بهتر از چهارمی در این مسابقات دست نیابد.
بازی برجسته شیافینو در جام جهانی: فینال جام جهانی 1950 و در حالی که همه منتظر قهرمانی برزیل در استادیوم ماراکانا بودند، این شیافینو بود که گل مساوی را به ثمر رساند، تا زمینه ساز برد تیمش شود.
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش اول)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش دوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش سوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش چهارم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش پنجم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش ششم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش هفتم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش هشتم)