60. سالواتوره اسکیلاچی (ایتالیا)
سالواتوره اسکیلاچی مهاجم تیم ملی ایتالیا در جام جهانی 1990 بود و طی 7 بازی در این رقابت ها آمار فوق العاده 6 برد و 1 تساوی را به ثبت رسانید و 6 بار نیز دروازه حریفان را گشود. اسکیلاچی که یک مهاجم سریع و با اعتماد به نفس بالا بود، از شم گلزنی خوبی برخوردار بود و بسیار فرصت طلب نشان می داد. اوج درخشش فوتبال وی به جام جهانی 1990 باز می گردد. او از همان ابتدای تورنمنت درخشش خود را آغاز نمود. در دیدار اول مقابل اتریش، سه دقیقه پس از ورودش به زمین زننده تک گل پیروزی بخش آتزوری بود. در دیدار مقابل آمریکا نیز به عنوان یار جانشین به زمین رفت، اما از بازی مقابل چکسلواکی فرصت یافت جانشین آندره آ کارنواله در ترکیب فیکس تیمش شود و باز هم برای ایتالیا گلزنی کرد. در مرحله یک هشتم نهایی یکی از دو گل پیروزی بخش ایتالیا مقابل اروگوئه را به ثمر رساند و زننده تک گل تیمش در مقابل جمهوری ایرلند در مرحله یک چهارم نهایی بود تا ایتالیا بار دیگر فرصت حضور در جمع چهار تیم برتر مسابقات را کسب نماید. با وجود اینکه در مرحله نیمه نهایی دروازه آرژانتین را نیز گشود، اما گل کانیجیا موجب شد بازی به وقت اضافی و ضربات پنالتی بکشد و وی و تیمش با وجود شایستگی از حضور در فینال باز بمانند. در دیدار رده بندی زننده گل پیروزی بخش ایتالیا مقابل انگلیس از روی نقطه پنالتی شد، تا اسکیلاچی نقش بسزایی در عملکرد درخشان ایتالیا در این دوره داشته باشد و به تنها بازیکن تاریخ جام جهانی بدل شود که علی رغم اینکه تیمش قهرمان نشد، اما هم کفش طلا و هم توپ طلای مسابقات را کسب نماید. وی در تیم منتخب جام جهانی 1990 نیز جای گرفت.
بازی برجسته اسکیلاچی در جام جهانی: اسکیلاچی نیز یکی از معدود بازیکنانی است که در همه بازی هایش در جام جهانی درخشیده، بنابراین انتخاب یک بازی برای وی نیز دشوار است. شاید بتوان بازی مقابل جمهوری ایرلند در مرحله یک چهارم نهایی را که سند صعود تیمش به مرحله نیمه نهایی را امضا کرد، بهترین بازی وی در جام جهانی دانست.
59. یورگن کلینزمن (آلمان)
یورگن کلینزمن مهاجم تیم ملی آلمان در 3 جام جهانی 1990، 1994 و 1998 بود و در 17 حضورش در این مسابقات 11 پیروزی، 4 تساوی و 2 شکست کسب نمود و 11 بار نیز دروازه حریفان را گشود. کلینزمن که در دوران خودش از محبوبیت بالایی برخوردار بود، یک مهاجم دوپا و بسیار فرصت طلب بود. کلینزمن در تمامی دیدارهای آلمان غربی در جام جهانی 1990 به میدان رفت و به این تیم کمک کرد تا برای سومین بار قهرمان جهان شود. کلینزمن در اولین بازی اش در جام جهانی موفق شد دروازه یوگوسلاوی را بگشاید. وی سپس در مقابل امارات نیز گلزنی کرد، اما گل وی در مقابل هلند یکی از مهمترین گل هایش برای ژرمن ها بود. کلینزمن 3 گل در جام جهانی 90 زد و به همراه آلمان قهرمان این مسابقات شد و در تیم منتخب جام جهانی قرار گرفت. کلینزمن در هر پنج بازی آلمان در جام جهانی 1994 نیز به میدان رفت و گلزن اول تیمش در این رقابت ها بود. کلینزمن در دیدار اول آلمان مقابل بولیوی، زننده تک گل پیروزی بخش تیمش بود. در تساوی 1-1 مقابل اسپانیا نیز برای آلمان گلزنی کرد و در پیروزی 3-2 مقابل کره جنوبی بریس کرد، تا در هر سه دیدار مرحله گروهی دروازه حریفان را بگشاید. کلینزمن در جریان برد 3-2 آلمان مقابل بلژیک باز هم گلزنی کرد تا تیمش به جمع هشت تیم برتر مسابقات صعود کند، اما شکست 2-1 مقابل بلغارستان مانع پیشروی بیشترشان شد. کلینزمن به صورت مشترک کفش نقره بهترین گلزن جام جهانی 1994 با پنج گل زده را کسب کرد. در جام جهانی 1998 باز هم کلینزمن مهاجم اول ژرمن ها بود. وی در دو دیدار مرحله گروهی مقابل آمریکا و ایران گلزنی کرد و در مرحله یک هشتم نهایی گلی سرنوشت ساز مقابل مکزیک به ثمر رساند. اما شکست 3-0 مقابل کرواسی پایانی بر افسانه کلینزمن در تیم ملی آلمان بود. کلینزمن ششمین گلزن برتر تاریخ جام جهانی و سومین گلزن برتر آلمان در تاریخ این مسابقات است. همچنین وی به اولین بازیکنی بدل شد که در سه جام جهانی حداقل سه گل به ثمر می رساند، اتفاقی که بعدها توسط رونالدو و میروسلاو کلوزه تکرار شد.
بازی برجسته کلینزمن در جام جهانی: بازی در مقابل هلند در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی 1990 که وی زننده یکی از گل های تیمش بود و به عقیده بسیاری بهترین بازی یورگن کلینزمن در سطح ملی در این بازی رخ داد.
58. زیزینیو (برزیل)
زیزینیو هافبک هجومی تیم ملی برزیل در جام جهانی 1950 بود و طی چهار حضور در این رقابت ها سه برد و یک شکست کسب نمود و 2 بار نیز گلزنی کرد. از او به عنوان یکی از کاملترین بازیکنان تاریخ فوتبال نام برده می شود که دارای مجموعه ای کامل از توانایی های هجومی مختلف شامل تکنیک فوق العاده، توانایی شوتزنی با هر دو پا، قدرت دید بالا، قدرت سرزنی و ارسال و همچنین حداکثر استفاده از توپ های مرده بود. وی در مرحله گروهی جام جهانی 1950 فقط یک بار مقابل یوگوسلاوی بازی کرد که موفق به گلزنی نیز شد، اما حضور وی همواره موجب می شد خط هجوم برزیل غیر قابل مهار به نظر رسد. در دو برد 7-1 مقابل سوئد و 6-1 مقابل اسپانیا بدون شک شاهد یک ستاره فوق العاده بودیم که بارها موقعیت گلزنی خلق کرد. در دیدار مقابل اسپانیا زننده یکی از گل های تیمش بود. برزیل در استادیوم ماراکانا فقط به یک مساوی از دیدار مقابل اروگوئه نیاز داشت، تا به اولین قهرمانی خود در جام جهانی دست یابد، اما شکست ناباورانه مقابل اروگوئه، یک ملت را با چشمانی اشکبار به سوی خانه هایشان روانه کرد. برزیل نایب قهرمان شد و زیزینیو در پایان این مسابقات با عملکرد درخشانش ضمن حضور در تیم منتخب، توپ طلای بهترین بازیکن جام جهانی 1950 را کسب نمود.
بازی برجسته زیزینیو در جام جهانی: زیزینیو در دو دیدار مقابل سوئد و اسپانیا در مرحله گروهی فینال جام جهانی 1950 بسیار خوش درخشید و به همین دلیل توپ طلای بهترین بازیکن جام را کسب نمود.
57. ژرسون (برزیل)
ژرسون هافبک تیم ملی برزیل در دو جام جهانی 1966 و 1970 بود و طی 5 بازی در این رقابت ها، 4 برد و 1 شکست کسب نمود و 1 بار نیز موفق به گلزنی شد. وی که به دلیل پای چپ فوق العاده و هوش وافرش به "چپ پای طلایی" و "مغز" ملقب بود، یکی از بهترین پاسورهای تاریخ فوتبال بود، که قادر بود از فاصله چهل متری توپ را به راحتی به مقصد رساند. هرچند وی در جام جهانی 1966 عملکرد خوبی نداشت و فقط در یک بازی به میدان رفت و به همراه برزیل با نتیجه 3-1 مغلوب مجارستان شد، اما در جام جهانی 1970 جبران کرد و یک جام جهانی رویایی را سپری کرد. وی در دیدار اول مرحله گروهی که طی آن برزیل موفق شد با نتیجه 4-1 چکسلواکی را شکست دهد، در ترکیب تیمش قرار داشت، اما در دو مسابقه جایی در ترکیب نداشت. جرسون در هر سه دیدار برزیل در مراحل یک چهارم نهایی مقابل پرو، نیمه نهایی مقابل اروگوئه و فینال مقابل ایتالیا به میدان رفت و عملکرد خوبی داشت. به ثمر رسیدن 15 گل در چهار دیدار سلسائو به همراه جرسون، نشان از عملکرد تحسین برانگیز وی داشت. وی به دلیل همین عملکرد خوبش به عنوان یکی از بهترین پاسورهای تاریخ جام جهانی شناخته می شود. ژرسون در دیدار فینال مقابل ایتالیا زننده گل دوم و برتری تیمش بود و با عملکرد فوق العاده اش به عنوان بهترین بازیکن این دیدار لقب گرفت. وی در پایان مسابقات نیز ضمن حضور در تیم منتخب، جایزه توپ نقره ای دومین بازیکن برتر جام جهانی 1970 را کسب نمود، تا همواره از وی به نیکی یاد شود.
بازی برجسته ژرسون در جام جهانی: بی شک همگان ژرسون را با یک عملکرد فوق العاده و بی نقص در فینال جام جهانی 1970 که با پیروزی 4-1 برزیل مقابل ایتالیا همراه بود، به یاد می آورند. بازیکنی که در آن دیدار یک گل به ثمر رساند و عنوان بهترین بازیکن میدان را از آن خود نمود.
56. سیلویو پیولا (ایتالیا)
سيلويو پيولا مهاجم تيم ملی ايتاليا در جام جهانی 1938 بود و طی چهار حضورش در اين مسابقات، چهار برد به دست آورد و 5 بار نيز دروازه حريفان را گشود. پيولا را كه اغلب به عنوان بهترين گلزن تاريخ سری آ میشناسند، در سطح ملی نيز مهره ای تاثيرگذار بود. پيولا يك مهاجم گلزن تمامعيار بود و از ويژگیهای فيزيكی، هوش و كنترل توپهای فوق العاده با بازگشت به سمت دروازه حريف برخوردار بود و با پاسهای ماهرانه برای همتيمیهايش موقعيتهای خوبی فراهم مینمود. توانايی های فنی و تكنيكی پيولا و تاكتيكپذيری بالایش وجه تمايز وی با ساير مهاجمان همدورهاش بود. وی در اولين بازی اش در جام جهانی در مقابل نروژ و در اوقات اضافی بازی موفق شد گل دوم و برتری آتزوری را به ثمر رساند. سپس در ديدار مقابل فرانسه و در حالیكه بازی با نتيجه 1-1 مساوی پيش میرفت، دو گل وارد دروازه ميزبان مسابقات نمود تا ايتاليا به مرحله نيمهنهايی راه يابد. ايتاليا در ديدار مقابل برزيل موفق شد به سختی از سد حريف سرسخت خود عبور كند، تا برای دومين بار متوالی راه فينال مسابقات شود. در ديدار نهايی ايتاليا موفق شد با نتيجه 4-2 از سد مجارستان عبور كند، تا به اولين تيمی بدل شود كه از عنوان قهرمانی خود در اين مسابقات دفاع میكند. پيولا باز هم درخشيد و دو گل وارد دروازه مجارستان كرد، تا مرد اول ايتاليا در راه كسب عنوان قهرمانی باشد. وی با به ثمر رساندن 5 گل به صورت مشترك به عنوان دومين گلزن برتر مسابقات برگزيده شد و كفش نقرهای را از آن خود نمود. از سويی ضمن حضور در تيم منتخب مسابقات، به عنوان دومين بازيكن برتر موفق به دريافت توپ نقرهای دومين بازيكن برتر جام جهانی 1938 شد.
بازی برجسته پيولا در جام جهانی: پيولا در سه بازی جام جهانی با گلهايش ايتاليا را به پيروزی رساند، اما دو گلی كه وی در فينال به ثمر رساند، از اهميت بالايی برخوردار بود و بی شك دليل اصلی قهرمانی آتزوری در آن جام وی بود.
55. لئونیداس داسیلوا (برزیل)
لئونیداس داسیلوا مهاجم تیم ملی برزیل در دو جام جهانی 1934 و 1938 بود و طی 5 بازی در این رقابت ها 3 پیروزی، 1 تساوی و 1 شکست به دست آورد و 8 بار نیز گلزنی کرد. او که به مروارید سیاه ملقب بود، به دلیل انعطاف پذیری و چابکی اش به مرد لاستیکی نیز مشهور بود. لئونیداس از تکنیک و شم گلزنی بالایی برخوردار بود و بسیاری وی را خالق ضربه برگردان می دانند. لئونیداس در تمامی 5 دیداری که در جام جهانی به میدان رفت موفق به گلزنی شد. در جام جهانی 1934 برزیل در دور اول با نتیجه 3-1 مغلوب اسپانیا شد و از دور مسابقات حذف گردید. لئونیداس زننده تک گل تیمش در آن مسابقات بود. در جام جهانی 1938، برزیل در دور اول در یک دیدار جذاب و دیدنی موفق شد با نتیجه 6-5 از سد لهستان عبور کرد. لئونیداس در این دیدار هت تریک کرد و نقش بسزایی در برد تیمش ایفا کرد. در دیدار مقابل چکسلواکی در مرحله یک چهارم نهایی، لئونیداس زننده تک گل برزیل بود و بازی در پایان با نتیجه 1-1 مساوی خاتمه یافت، تا بازی تکراری سرنوشت تیم صعود کننده به نیمه نهایی را روشن کند. در دیدار تکراری باز هم لئونیداس گلزنی کرد تا برزیل با نتیجه 2-1 چکسلواکی را شکست دهد. لئونیداس دیدار بعدی برزیل در مقابل ایتالیا در مرحله نیمه نهایی را از دست داد تا ایتالیا موفق شود با برد 2-1 راهی فینال شود، علی رغم اینکه علت غیبت وی مصدومیت اعلام شد، هواداران به انتقاد از مربی پرداختند که به وی برای فینال مسابقات استراحت داده بوده است. لئونیداس در دیدار رده بندی مقابل سوئد به میدان رفت و دو گل به ثمر رساند تا سلسائو با نتیجه 4-2 پیروز شود و به مقام سوم مسابقات دست یابد. لئونیداس با به ثمر رساندن 7 گل زده آقای گل جام جهانی 1938 شد و ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات، توپ طلای بهترین بازیکن جام را نیز کسب نمود، تا اولین و یکی از تنها شش بازیکنی باشد که هم سابقه بهترین بازیکنی و هم سابقه آقای گلی در جام جهانی را داشته باشد.
بازی برجسته لئونیداس در جام جهانی: دیدار اول برزیل در مقابل لهستان در جام جهانی 1938 که طی آن لئونیداس موفق به هت تریک شد. در آن دیدار که با برد 6-5 برزیل خاتمه یافت، لئونیداس گل برتری تیمش را زد، تا برزیل راهی مرحله بعدی شود.
54. گزگوژ لاتو (لهستان)
گزگوژ لاتو وینگر تيم ملی لهستان در سه جام جهانی 1974، 1978 و 1982 بود و طی 20 بازی در اين رقابتها 12 پیروزی، 4 تساوی و 4 شکست كسب نمود و 10 بار نيز دروازه حريفان را گشود. لاتو وینگری سریع بود که بسیار باثبات و کامل بود. او که قابلیت بازی در خط حمله را نیز داشت، از تمام کنندگی خوبی نیز برخوردار بود. اغلب وی را به دلیل درخشش در جام جهانی 1974 به خاطر می آورند. لاتو در همان اولین حضورش دو گل وارد دروازه آرژانتین کرد تا لهستان با نتیجه 3-2 پیروز شود. سپس دو بار دروازه هائیتی را گشود تا لهستان حریفش را با هفت گل از پیش رو بردارد. لهستان در گروهی که آرژانتین و ایتالیا در آن حضور داشتند به عنوان تیم اول راهی مرحله دوم گروهی شد. لاتو در مرحله بعدی زننده تک گل پیروزی بخش مقابل سوئد و گل پیروزی تیمش در مقابل یوگوسلاوی بود، تا لهستان در یک قدمی فینال قرار گیرد، اما شکست در مقابل آلمان غربی، این تیم را راهی دیدار رده بندی کرد. لاتو در دیدار رده بندی نیز زننده تک گل پیروزی بخش لهستان مقابل برزیل بود، تا لهستان به اولین عنوان خود در جام جهانی دست یابد. وی با به ثمر رساندن 7 گل، آقای گل جام جهانی 1974 شد و کفش طلای مسابقات را کسب نمود و همچنین در تیم منتخب جام جهانی 1974 قرار گرفت. در جام جهانی 1978 باز هم لاتو در ترکیب ثابت لهستان به میدان رفت و در مرحله اول گروهی زننده تک گل ارزشمند تیمش مقابل تونس بود، تا لهستان بالاتر از آلمان غربی به عنوان تیم اول راهی مرحله دوم گروهی شود. در مرحله دوم گروهی با اینکه یک گل در مقابل برزیل نیز به ثمر رساند، اما در گروهی که آرژانتین و برزیل مدعی در آن حاضر بودند، نتوانست راهی به جمع چهار تیم برتر مسابقات پیدا کند و حذف شدند. لاتو برای سومین دوره متوالی در جام جهانی به میدان رفت و باز هم یکی از بازیکنان اصلی تیمش بود. در برد 5-1 لهستان مقابل پرو در مرحله اول گروهی، زننده یکی از گل های تیمش بود تا در سه جام جهانی متوالی گلزنی کرده باشد و لهستان بالاتر از ایتالیا به عنوان تیم اول راهی مرحله بعدی شود. سپس به لهستان کمک کرد تا در گروهی که شوروی و بلژیک در آن حضور دارند، به عنوان تیم اول صعود کند، اما شکست 2-0 مقابل ایتالیا موجب شد باز هم لهستان از حضور در فینال جام جهانی منع شود. در دیدار رده بندی لهستان موفق شد با نتیجه 3-2 فرانسه قدرتمند را شکست دهد تا برای دومین بار به عنوان سومی جام جهانی دست یابد. لاتو با به ثمر رساندن 10 گل رکورددار گلزنی و با انجام 20 بازی، رکورددار بازی برای لهستان در تاریخ جام جهانی است و در هر دو عنوان تیمش در این مسابقات نقش داشته است.
بازی برجسته لاتو در جام جهانی: لاتو در اکثر بازی هایی که در جام جهانی به میدان رفت عملکرد درخشانی داشت و گل های پیروزی بخش زیادی برای تیمش به ثمر رساند، اما دو گلی که در مقابل آرژانتین در مرحله اول گروهی جام جهانی 1974 و گلی که در مقابل برزیل در دیدار رده بندی همان جام به ثمر رساند، از ارزش زیادی برخوردار بود.
53. کافو (برزیل)
مارکوس کافو مدافع راست تیم ملی برزیل در چهار جام جهانی 1994، 1998، 2002 و 2006 بود که طی 20 حضورش در این رقابت ها 16 برد، 1 تساوی و 3 شکست کسب نمود. کافو یک بازیکن سریع، سختکوش و با ذهنیتی تهاجمی بود و بارها خط طولی زمین را می پیمود و به حملات تیمش اضافه می شد. وی که از توانایی تکنیکی و تاکتیکی بالایی برخوردار بود، سانترهای خوبی نیز ارسال می نمود و در بعد رهبری نیز بازیکن بزرگی بود. کافو در دیدار مقابل آمریکا و هلند در مرحله یک هشتم و یک چهارم نهایی جام جهانی 1994 به عنوان یار جانشین به میدان رفت و در دیدار فینال مقابل ایتالیا، پس از مصدومیت جورجینیو از دقیقه 21 وارد زمین شد. این دیدار با نتیجه مساوی بدون گل خاتمه یافت و برزیل در ضربات پنالتی پیروز میدان شد، تا کافو به اولین قهرمانی اش در جام جهانی دست یابد. در جام جهانی 1998 کافو به مهره ثابت برزیل در سمت راست خط دفاعی بدل شد و پس از صعود از مرحله گروهی، به برزیل کمک کرد با نتیجه 4-1 شیلی را از پیش رو بردارد. پیروزی سخت و شیرین 3-2 مقابل دانمارک با محرومیت کافو از حضور در نیمه نهایی همراه شد. برزیل موفق به شکست هلند در نیمه نهایی شد تا راهی فینال شود، اما در دیدار فینال، برزیل نتوانست از پس میزبان قدرتمند مسابقات برآید و با نتیجه 3-0 شکست خورد و به نایب قهرمانی رضایت داد. در جام جهانی 2002، با مصدومیت امرسون، کافو این بار به عنوان کاپیتان پیش از سایر بازیکنان برزیل به میدان رفت. وی به برزیل کمک کرد تا در هفت دیدار متوالی از سد حریفان عبور کند و برای پنجمین بار بر بام فوتبال جهان بایستد. کافو در این مسابقات عملکرد تحسین برانگیزی داشت و بارها با نفوذهای خود به خط حمله سلسائو اضافه شد، تا برزیل تیمی غیر قابل مهار باشد. کافو تنها بازیکن تاریخ فوتبال است که در سه فینال جام جهانی به میدان رفته و از این جهت رکوردی جاودانه به نام خود ثبت کرده است. در جام جهانی 2006 نیز کافو به عنوان کاپیتان به همراه برزیل حضور داشت و هرچند این تیم موفق شد با پیروزی 3-0 مقابل غنا به جمع هشت تیم برتر مسابقات صعود کند، اما شکست در مقابل فرانسه پایانی بر کارنامه فوق العاده کافو در تاریخ جام جهانی بود. کافو با سه بردی که در این جام به همراه برزیل کسب نمود به رکورد 15 برد در تاریخ جام جهانی دست یافت و تا سال 2014 رکورددار برد در جام جهانی بود، که این رکورد وی توسط میروسلاو کلوزه شکسته شد. کافو با وجود تمامی این آمار هیچگاه در تیم منتخب جام جهانی قرار نگرفت.
بازی برجسته کافو در جام جهانی: حضور در سه فینال جام جهانی، نشان از یک بازیکن بزرگ می دهد و پیروزی در مقابل آلمان در فینال جام جهانی 2002 با رهبری مارکوس کافو، بدون شک شیرین ترین و بهترین لحظه حضور وی در جام جهانی است. کافو در این دیدار عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داد.
52. یوهان نیسکنز (هلند)
یوهان نیسکنز هافبک تیم ملی هلند در دو جام جهانی 1974 و 1978 بود و طی 12 بازی در این رقابت ها، 7 پیروزی، 2 تساوی و 3 شکست کسب نمود و 5 بار نیز دروازه حریفان را گشود. نیسکنز یک هافبک بسیار سختکوش و خستگی ناپذیر بود که از تکنیک بسیار خوبی نیز برخوردار بود و نقش غیر قابل انکاری در درخشش یوهان کرایف داشت. زمانی که صحبت از هافبک باکس تو باکس می شود (هافبک هایی که در هر دو زمینه دفاعی و هجومی از توانایی بالایی برخوردارند) نیسکنز یکی از اولین نام هایی است که به ذهن خطور می کند. نیکسنز در تمامی هفت دیدار هلند در جام جهانی 1974 در ترکیب ثابت به میدان رفت و به همراه یوهان کرایف ستاره نارنجی پوشان بود. پیروزی های متوالی و ارزشمند هلند در مقابل تیم هایی همچون اروگوئه، بلغارستان، آلمان شرقی، آرژانتین و برزیل موجب شد این تیم برای اولین بار راهی فینال جام جهانی شود. نیسکنز در دیدار مقابل بلغارستان در مرحله اول گروهی دو بار از روی نقطه پنالتی گلزنی کرد و در مرحله دوم گروهی دروازه آلمان شرقی و برزیل را باز کرد. در دیدار فینال، هلند با وجود اینکه بر روی کاغذ شانس بیشتری برای قهرمانی داشت و حتی با گل دقیقه 2 نیسکنز از روی نقطه پنالتی پیش افتاد، اما این ژرمن ها بودند که با رهبری فرانتس بکن باوئر به عنوان قهرمانی دست یافتند. یوهان نیسکنز با به ثمر رساندن 5 گل برنده کفش نقره بهترین گلزن مسابقات شد و در تیم منتخب جام جهانی 1974 قرار گرفت. در جام جهانی 1978 و در غیاب یوهان کرایف بار رهبری هلند در میانه میدان بر دوش نیسکنز افتاد و وی به هلند کمک کرد تا از مرحله گروهی صعود کند، هر چند در جریان شکست مقابل اسکاتلند دچار مصدومیت شد و نتوانست در دو دیدار آتی هلند به میدان رود. در مقابل ایتالیا به میادین بازگشت و برد مقابل آتزوری موجب دومین صعود متوالی به فینال شد، هرچند هلندی ها در فینال باز هم مغلوب میزبان مسابقات شدند و از قهرمانی بازماندند.
بازی برجسته نیسکنز در جام جهانی: در مرحله دوم گروهی جام جهانی 1974 در حالی که برنده دیدار هلند و برزیل راهی فینال می شد، زوج نیسکنز-کرایف باز هم درخشید و هر کدام یک بار دروازه مدافع عنوان قهرمانی را باز کردند، تا هلند به فینال مسابقات راه یابد.
51. دینو زوف (ایتالیا)
دینو زوف دروازه بان تیم ملی ایتالیا در چهار جام جهانی 1970، 1974، 1978 و 1982 بود و طی 17 مسابقه، 9 برد، 5 تساوی و 3 شکست به همراه آتزوری کسب نمود و پنج بار موفق به کلین شیت شد. زوف که بدون شک یکی از بهترین دروازه بانان تاریخ فوتبال بود، بارها با واکنش های استثنایی اش دروازه تیمش را نجات داد. ثبات، خونسردی، قدرت رهبری بالا و واکنش های سریع از جمله خصوصیات بارز وی در طول دوران فوتبالش بود. در جام جهانی 1970، زوف ذخیره انریکو آلبرتوسی بود و به عنوان یک بازیکن ذخیره شاهد نایب قهرمانی تیمش در پایان مسابقات بود. در جام جهانی 1974 به ترکیب ثابت ایتالیا بازگشت، هرچند عملکرد ناامیدکننده آتزوری در مرحله گروهی، موجب شد این تیم پایینتر از لهستان و آرژانتین از راهیابی به مرحله بعدی بازماند. در دو جام جهانی 1978 و 1982 اوضاع متفاوت بود و ایتالیا با خط دفاعی قدرتمندتری راهی میادین شد. در جام جهانی 1978 ایتالیا در گروه بسیار دشواری با حضور فرانسه، مجارستان و آرژانتین با کسب سه برد متوالی راهی مرحله بعدی شد. تساوی مقابل آلمان غربی و شکست تلخ مقابل هلند مانع راهیابی ایتالیا به فینال مسابقات شد و در دیدار رده بندی نیز ایتالیا با نتیجه 2-1 مغلوب برزیل شد تا با کسب عنوان چهارمی از جام وداع کند. اما جام جهانی 1982 اوج درخشش دینو زوف بود. وی برای دومین دوره متوالی با بازوبند کاپیتانی آتزوری به میدان رفت. ایتالیا جام را بسیار ناامیدکننده آغاز کرد و با کسب سه تساوی متوالی مقابل لهستان، کامرون و پرو، فقط به دلیل گل زده بیشتر نسبت به کامرون راهی مرحله دوم گروهی و گروه مرگ شامل آرژانتین و برزیل شد. ایتالیا هر دو مدعی آمریکای جنوبی را از پیش رو برداشت، تا راهی مرحله نیمه نهایی با حضور چهار تیم اروپایی شود. پیروزی 2-0 مقابل لهستان در نیمه نهایی و 3-1 مقابل آلمان غربی در فینال موجب شد، ایتالیا به اولین عنوان قهرمانی خود پس از جنگ جهانی دوم دست یابد. زوف با 40 سال و 133 روز سن به مسن ترین بازیکن فاتح تاریخ جام جهانی بدل شد و با کسب دستکش طلایی مسابقات در تیم منتخب جام جهانی 1982 جای گرفت.
بازی برجسته زوف در جام جهانی: زوف در هر دو دیدار نیمه نهایی و فینال جام جهانی 1982 عملکرد بسیار خوب و کم نقصی داشت و به عنوان کاپیتان ایتالیا موفق به کسب عنوان قهرمانی مسابقات شد.
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش اول)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش دوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش سوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش چهارم)