طرفداری -کاری که باید در چنین مواردی انجام بدهید، این است که برنامه ورزشی خودتون رو تغییر بدهید. بدین منظور، قبل از هر چیز باید بدانید که رایج ترین علائم که نشانه کاهش انگیزه ورزشی هستند، چه بوده و چگونه می توان انگیزه رو بالا برد. هر زمان که با چهار نشانه که در ادامه به شما معرفی می کنیم، برخورد کردید، بدانید که وقتش رسیده که برنامه ورزشی خودتون رو تغییر بدهید:
۱ - ورزش کردن باعث بی حوصلگی و کسالت شما می شود
شاید قبلاً از پیاده روی بر روی تردمیل لذت می بردید اما مدتی است که دیگر جذابیت اولیه را برای شما ندارد. علت این است که مدت طولانی فقط به پیاده روی بر روی تردمیل پرداخته اید و مسلماً بعد از مدتی، برای شما خسته کننده و تکراری خواهد بود. سعی کنید که تنوع را وارد برنامه خود کنید. مثلاً به پیاده روی در طبیعت بپردازید، سرعت پیاده روی رواتغییر بدهید، به موسیقی جدید در حین پیاده روی گوش کنید یا همراه با یک دوست به پیاده روی بروید.
اگر هیچ یک از این کارها مؤثر واقع نشدند، شاید وقت آن رسیده که به جای پیاده روی، ورزش دیگری را امتحان کنید، مثلاً دوچرخه سواری کنید یا در یک باشگاه جدید ثبت نام کنید. ایجاد تغییر به شما کمک می کند تا همچنان به ورزش علاقمند بمانید و همیشه اتفاقات جالب و جدیدی در انتظارتان باشد.
۲ - دیگر از ورزشی که می کنید، نتیجه نمی گیرید
کسی که همواره به یک ورزش می پردازد در مقایسه با فردی که در ورزش خود تنوع ایجاد می کند، خیلی زودتر دچار توقف وزن (کم نشدن و ثابت ماندن وزن) می شود. وقتی که تنوعی در ورزش وجود نداشته باشد، علاوه بر اینکه باعث بی حوصلگی می شود، بدن ما را هم به اون ورزش عادت می دهد و دیگر اثرات اولیه را بر روی بدن، نشان نمی دهد. برای اینکه ترازو شما را خوشحال کند و کاهش وزن را مجدداً ببینید، باید در برنامه ورزشی خودتان تغییراتی ایجاد کنید. مثلاً باید نوع ورزش را عوض کنید یا شدت و سرعت آن رو تغییر بدهید. حداقل هر ۴ تا ۸ هفته یک بار، برنامه ورزشی خودتون را هم در بخش کاردیو و هم در بخش قدرتی، تغییر بدهید. این کار باعث می شود که عضلات شما به چالش کشیده شده و بدن و وزن نسبت به این چالش، واکنش نشان بدهد.
۳ - ورزش بیش از پیش باعث خستگی و کوفتگی بدن شما می شود
ورزش باید به شادابی، سرزندگی و پرانرژی بودن شما، منجر شود. پس اگر در اثر ورزش، دائماً احساس خستگی و کسالت می کنید، احتمالاً در انجام ورزش، زیاده روی کرده اید. بدن برای استراحت و ترمیم بافت ها به زمان نیاز دارد. اگر این زمان به بدن داده نشود، به جای اینکه در اثر ورزش، قوی تر شود، دچار ضعف می شود. اگر ورزش خیلی شدید انجام داده اید، اولین کاری که باید انجام بدهید، استراحت است. گاهی حتی تا یک هفته هم وقت لازم است تا از نظر ذهنی و جسمی برای ورزش آمادگی پیدا کنید. سپس ورزش رو مجدداً به آرامی شروع کنید. برنامه ورزشی خودتون رو بازنگری کنید و تغییرات مفیدی رو که مانع از زیاده روی در ورزش و خستگی مفرط می شوند، در برنامه جدید خود، اعمال کنید.
۴ - ورزشی که انجام می دهید، دیگر مثل سابق، چالش برانگیز نیست
فرض کنیم که روزانه ۱۰ دقیقه می دوید. این کار در روزهای اول به نظر سخت می رسد اما به مرور به آن عادت می کنید و دیگر برایتان سخت نیست. وقتی که به مرحله ای می رسید که انجام ورزش برایتان سهل و آسون هست، یعنی وقتش رسیده که چالش ورزشی خودتان را بیشتر کنید. این کار هم به تناسب اندام شما کمک می کند و هم از دلزدگی و بی انگیزگی در شما، جلوگیری می کند.
هر زمان که متوجه هر یک از علائم فوق در خود شدید، برنامه ورزشی خودتان را تغییر بدهید تا سطح ورزشی شما دچار افت یا توقف نشود. باید به روحیات و علائم جسمی خودتان در حین ورزش توجه کنید تا متوجه وجود این علائم در خود شوید. ورزش نباید به یک شکنجه و سوهان روح برای شما تبدیل شود بلکه برعکس، باید موجبات شادی و نشاط و سرزندگی شما را فراهم آورد.
منبع: یکا
مطالب مشابه
۵ اشتباهی که در تمرینات قدرتی و تناسب اندام مرتکب می شوید
چه زمانی باید کفش های رانینگ یا ورزشی را عوض کرد؟
12 اشتباهی که در وزنه زدن نباید مرتکب شوید
تمرین های بدن سازی هوشمندانه برای تاثیر بیشتر