طرفداری تایمز | علی لاریجانی، مشاور ویژه آیتالله خامنهای آمادگی ایران برای مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد. وی همچنین به آمریکاییها توصیه نمود که بیایید و توافق کنید.
رئیس سابق مجلس شورای اسلامی گفت:
[آمریکا] با تجربهای که برای منصرف کردن ایران دارید و دیدید که نمیشود، پس دو تا راه بیشتر پیش رویتان ندارید؛ یکی برگردید به همان برجامی که تصویب شده -خب ایران همیشه به شما گفته بیایید برگردید اشتباهتان را حل کنید البته خسارتهای ما را هم باید یکجوری تأمین کنید-؛ یک راه دیگرش هم این است که خیلی خب، قبول ندارید؟ -چون شنیدم دولت جدید ایالات متحده گفته «ما آن برجام را اصلاً قبول نداریم چون ایرانیها سر ما را کلاه گذاشتند!»- آن وحی منزل نیست، خب بیایید سر موضوع جدید: شما میگویید «ایران هستهای را ما قبول داریم. به سمت بمب نرود عیب ندارد!»؛ ما غنیسازی در این حد داریم، خب بیایید توافق کنید -که ایران یک شروطی دارد برای این امر با توجه به تجربهی گذشته- ما به سمت بمب نمیرویم، شما هم شروط ما را بپذیرید. توافق بعدی بکنید. بنابراین ما توصیه نمیکنیم شما رفتار غلط قبلیتان را دنبال کنید. ولی بههرحال این هم یک راهحل است. بیایید از این راهحل استفاده کنید.
از زمان انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهور منتخب آمریکا تا کنون گمانهزنیهای زیادی پیرامون روابط ایران و آمریکا مطرح شده.
دیدار محرمانه ایلان ماسک با سفیر دائمی ایران در سازمان ملل{ که البته توسط ایران تکذیب شد}، حضور برخی افراد در کابینه ترامپ که رویکرد نرمی نسبت به ایران دارند مانند خانم تولسی گابارد، سفر رافائل گروسی به ایران و تمایل مقامات تهران به بازگشت به مذاکرات همه سیگنالهای مثبتی برای احتمال تغییر مواضع ایران و آمریکا نسبت به هم در دولت دوم ترامپ است.
از طرفی تصویب قطعنامهای علیه فعالیتهای هستهای ایران در شورای حکام و همچنین حضور برخی افراد با مواضع تند نسبت به حکومت ایران میتواند احتمال توافق این دو کشور را به همان میزان پایین ببرد.
ترامپ در دولت نخست خود با خروج از برجام ، تحریم های قبلی علیه ایران را بازگرداند و تحریم های جدید و حداکثری علیه ایران اعمال کرد. ترامپ با این اقدام عملا ایران را از اکثر مزیت های اقتصادی آن محروم کرد چرا که با بازگشت تحریم های امریکا، همه شرکت های مهم خارجی ایران را ترک و سرمایه گذاری در ایران را متوقف کردند