در این مطلب به نقد و بررسی فیلم مرد میمونی می پردازیم. فیلمی از بالیوود که با استفاده از عناصر اکشن هالیوود، به جان ویکِ بمبئی تبدیل شده است. با ما همراه باشید.
************************
اطلاعات فیلم
کارگردان: دو پتل
بازیگران: دو پتل، شارلتو کوپلی، سوبهیتا دولیپالا، آشوینی کالسکار، ماکاراند دشپانده
خلاصه داستان: یک جنایتکار سابق که به تازگی آزاد شده و در هند زندگی میکند، در تلاش است تا خود را با دنیایی از حرص و طمع که ارزشهای معنوی در حال فرسایش هست سازگار کند.
مدت: 121 دقیقه
رده سنی: R
راتن تومیتوز: 84
متاکریتیک: 70
IMDB: 7.1
*****************************
فیلم مرد میمونی که اولین تجربه رسمی کارگردانی برای دو پتل را به ارمغان آورد با الگو برداری از اکشن های هالیوودی و جان ویک توانسته یک تقلید خوب به حساب بیاید و اضافه کردن عناصری از بالیوود به این فیلم یک ترکیب نسبتا ایده آل به وجود آورده که می تواند طرفداران را سرگرم کند. در واقع این فیلم نشان می دهد که یک تقلید از یک سینمایی دیگر و انتقال آن به یک سینمای دیگر لزوما همیشه بد نیست و گاهی مثل الان و مثل مرد میمونی می تواند مخاطبان را شگفت زده کند. دو پتل در این فیلم علاوه بر اینکه سکان کارگردانی آن را بر عهده دارد، خودش هم در آن به نقش آفرینی پرداخته و شباهت او با کیانو ریوز در جان ویک از نظر فیس و مدل مو آن را برای مخاطبان آشناتر می کند و این تقلید را راحت تر می سازد. در واقع بازگو کردن یک داستان و سبک پرطرفدار در فرهنگ های سنتی می تواند موفقیت آمیز باشد و مرد میمونی، مدرکی برای این حرف است.
فضاسازی و اتمسفر این فیلم دقیقا مطابق جان ویک است. همان رنگ بندی های آشنا در هنگام صحنه های اکشن که در این فیلم هم به وضوح دیده می شود. اما از جان ویک و تقلید این فیلم از آن که بگذریم؛ مرد میمونی، صحنه های اکشن خوبی دارد هرچند که معدود هستند و بیشتر سراغ بحث های داستانی می رود. مرد میمونی فیلمنامه قوی دارد اما ورود و استفاده از این فیلمنامه قوی جزو ضعف های فیلم است. چون نمی تواند به خوبی داستان لازم را در آن پیاده کند و در این امر شکست می خورد. درمورد صحنه های اکشن هم بیشتر از عناصر هالیوودی استفاده کرده است و از صحنه های اکشن بالیوودی فاصله گرفته که آن را در این صنعت متمایز می کند. در همان اوایل فیلم، با داستان ها و عقاید مذهبی گره می خورد که یک نکته تمایز به فیلم اضافه می کند. سکوت های فیلم جزو نقاط قوت آن است که به بیننده فرصت لذت بردن از تصاویر و صحنه های اکشن می دهد؛ دقیقا مانند چیزی که در جان ویک دیدیم. سکوت های فیلم درواقع پر از دیالوگ های بی کلامی هستند که بدون صحبت کردن بازیگران رد و بدل میشود. فیلم در نشان دادن تصویری از کاراکتر اصلی و انتقامش خوب و سنجیده عمل می کند و نحوه روایت پسندیده ای دارد. مرد میمونی دارای اکشن هایی هالیوودی در قامت یک فیلم بالیوودی است که حس دارای تضاد آن همراه تمایزی قابل تامل است. در واقع مرد میمونی هم می خواهد به روایت جان ویک و اکشن های نفس گیر و سرمست کننده اش پایبند بماند و هم به ریشه بالیوودی اش که البته در این امر موفق شده است. فیلم بااینکه صحنه های اکشن کمتری دارد اما در همان معدود صحنه های اکشن هم عملکرد خیلی خوبی داشته است و تعادل جالبی را برقرار کرده است. همچنین در فیلمبرداری و تدوین هم عملکردی بی نقص داشته است.
فیلم Monkey Man جزو فیلم های برتر بالیوود در سال های اخیر است و با ترکیب اکشن های سرمست کننده جان ویک و المان های آثار بالیوود توانسته به اثری خوب و سرگرم کننده تبدیل شود.