شادمهر عقیلی (زادهٔ ۷ بهمن ۱۳۵۱)، خواننده، آهنگساز، تنظیم کننده، نوازنده، ترانهسرا، تهیهکننده موسیقی و بازیگر ایرانی است که با انتشار چند آلبوم موسیقی در ایران، کار خود را آغاز کرد. او پس از مدتی، ابتدا به کانادا و سپس به ایالات متحدهٔ آمریکا، مهاجرت کرد و در آنجا به فعالیت هنری، ادامه داد.
زندگی
عقیلی دانش آموخته موسیقی از هنرستان است. او فعالیت خود را از کودکی آغاز کرد. با ساز زدن برادرش به موسیقی علاقمند شد و فعالیت موسیقایی خود را در سن ۱۶ سالگی با نواختن پیانو شروع کرد. پس از آن در هنرستان به نواختن ترومپت پرداخت. همچنین عقیلی ویلن را به عنوان ساز تخصصی خود انتخاب کرد و نواختن بیس را از یوتیوب آموخت.
شروع کار در صدا و سیما انتشار اولین آلبوم به نام بهار من:
او از ۱۳۷۴ وارد واحد موسیقی صدا و سیما شد و در آنجا مشغول به کار شد ولی کارهایش برای کسب مجوز مشکل داشتند. به عنوان اولین کار «معبود» و سپس «فصل آشنایی» را اجرا کرد و بعد از آن آلبوم بهار من اولین کاست او بود. بهار من آلبوم بدون کلامی شامل ترانههای قدیمی مانند «گل گندم» و «بهار من»، «جان مریم» و… بود که شادمهر تنظیم و نوازندگی پیانو، گیتار و ویولن را در آن به عهده داشت. او در آلبومی به نام «فصل آشنایی» که کارهای دیگر خوانندگان پاپ آن روزگاران در ایران، هم در آن جای داشت سه آهنگ به نامهای «باغ زندگی» به همراهی علیرضا عصار «معبود» و «فصل آشنایی» را ارائه کرد. سپس در آلبومی به نام «نازنین» باز هم به همراهی دیگر خوانندگان، دو آهنگ «قفس» و «تا بینهایت شب» را ارائه کرد.
او ساز های خیلی زیادی مثل ویولن گیتار پیانو گیتار الکتریک کیبورد ترومپت هارمونیک اپرکاشن بوزوکی درام و غیره میتواند بزند
ژانر: پاپ فارسی
پیشه: خواننده، نوازنده، آهنگساز، تنظیمکننده، بازیگر
ساز(ها): ویولن گیتار پیانو گیتار الکتریک، کیبورد گیتار بیس، ماندولین، ترومپت، هارمونیکا، پرکاشن بوزوکی درام
سال های فعالیت: ۱۳۷۴–اکنون
ناشر(ان): طنین صوت پیغام سحر فارسنوا آوای نوین همآواز نوا مدیا سنتوری رکوردز آونگ میوزیک رادیوجوان
همکاری های مرتبط: مهستی، لیلا فروهر، بیژن مرتضوی، ابی، عارف، حسن شماعی زاده، علی لهراسبی، جمشید، پاکسیما زکیپور، مونا برزویی، شاهکار بینشپژوه، ایلیا منفرد، بهروز صفاریان، سعید شهروز و…
زندگی نامه
شادمهر عقیلی آخرین فرزند یک خانواده شش نفره بود که در تهران چشم به جهان گشود. شماره شناسنامه او ۸۶۰۱ بوده که از تهران خیابان جیحون صادر شد. او دارای سه برادر به نام های حمید، محمد تقی و محمد علی و همچنین یک خواهر به نام پروین داشت. یکی از برادران شادمهر در حین خدمت سربازی به درجه شهادت رسید و دیگری در واقعه دردناک زلزله رودبار درگذشت. سومین برادر او یعنی محمدعلی در سال ۱۳۹۲ دار فانی را وداع گفت. پدر او به نام علیقلی دارای اصلیت طالقانی بوده که هنگامی که شادمهر در سنین نوجوانی بود، به علت ابتلا به بیماری سرطان فوت کرد. مادر شادمهر به نام عاصفه هم اکنون در ایران اقامت دارد. زمانی که شادمهر در سنین کودکی بود با مشاهده سازهای موسیقی به این هنر گرایش یافته و انگیزه ای جهت فعالیت در حیطه موسیقی گردید.
در سال ۱۳۷۶ شادمهر عقیلی در ترکیب یک گروه از هنرستان موسیقی به واحد موسیقی صدا و سیما ملحق شد. از اعضای این گروه می توان به فواد حجازی اشاره کرد. در این جریان بود که شادمهر با اشخاصی همچون خشایار اعتمادی و علیرضا عصار آشنا گردید. شادمهر توانست نخستین آلبوم بدون کلام خود را با عنوان بهار من که با تنظیم جدید از قطعات پیشین بود، ارائه دهد که استقبال بسیاری از آن شد و در عین حال شروع به تعامل و همکاری با سازمان صدا و سیما نمود.
به تدریج شور و اشتیاق شادمهر رو به فزونی گذاشت و عرضه آلبوم دهاتی به عنوان نقطه عطفی بود که تحول عظیمی در موسیقی پاپ ایران، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد کرد. آلبوم مذکور هم اکنون رکورد دار بالاترین فروش آلبوم موسیقی با بیش از دو و نیم میلیون نسخه می باشد.
شادمهر توانست پس از عرضه چند آلبوم پر فروش و ارائه قطعاتی همچون گل یاس که به حضرت فاطمه سلام الله تقدیم شده بود، نظر مساعد تندروهای مذهبی را هم به ترانه های خودش جلب کند. او در آخرین فعالیت رسمی خود در داخل کشور، در فیلم سینمایی پر پرواز به عنوان نقش اول فیلم حضور یافت. این فیلم روایت خواننده ای است که مجوزی برای ارائه موسیقی و ترانه هایش صادر نمی شود، لذا مصمم می شود به خارج از کشور عزیمت کند.
در نهایت در سال ۱۳۸۰ شادمهر عقیلی پس از به نمایش درآمدن فیلم شب برهنه از کشور ایران خارج شد و با تلاش و جدیت به تولیداتش در عرصه موسیقی در کشور کانادا و پس از آن آمریکا پرداخت.
از آنجا که شادمهر طرفدارانی از همه مقاطع سنی به حد میلیونی را با خود همراه کرده است، به عنوان سلطان پاپ ایران لقب گرفت.
برخی آهنگ های او
تماشا
دست من نیست
تقدیر
بی احساس
گمت کردم
همیشگی
بارون
حس خوبیه
رویا ما
مشاهده ایستگرام شادمهر
یوتیوب شادمهر
آیا شما او را دوست دارید؟ اگر آره کدوم آهنگش رو؟
ممنون از شما
به تحلیل خواننده های دیگری از جمله ابی بعدا میپردازیم