سرمربی تیم ملی وزنهبرداری تاثیر آب و هوای کلمبیا را روی عملکرد وزنهبرداران موثر دانست.
به گزارش طرفداری، بامداد امروز (چهارشنبه) رضا دهدار با کسب دو مدال طلا و نقره به مقام نایب قهرمانی مسابقات جهانی وزنهبرداری در دسته 102 کیلوگرم دست یافت. پیش از این، کیانوش رستمی صاحب یک نقره در حرکت یک ضرب دسته ۸۹ کیلوگرم شده بود و الهه رزاقی و پریسا نورعلی هم جایی روی سکوهای اول تا سوم نداشتند.
حالا سرمربی تیم ملی وزنهبرداری در این باره صحبت کرده و بخشی از ضعف عملکرد ملیپوشان را متاثر از آب و هوای کلمبیا دانسته است.
سعید علیحسینی سرمربی تیم ملی وزنهبرداری درباره مسابقات قهرمانی جهان و عملکرد رضا دهدار اظهار داشت:
به رضا دهدار بابت مدالهای باارزشی که برای کشورمان به دست آورد تبریک میگویم، خدا را شکر دهدار تمرینات خیلی خوبی را پشت سر گذاشته بود. در مسابقات آسیایی هم همین رکوردها را به ثبت رسانده بود اما نتوانست در آنجا کارش را تکمیل کند. خدا را شکر تمرینات را پیگیری کرد و ما هم در کنار او بودیم تا توانست در مسابقات جهانی عملکرد خوبی از خود نشان دهد.
وی ادامه داد:
دهدار توانست در حرکت یکضرب ۱۷۷ کیلوگرم را بالای سر برد. البته ما از وزنه ۱۶۸ کیلوگرم شروع کردیم چون میدانستیم همه وزنهبرداران از وزنه ۱۷۰ کیلوگرم شروع میکنند. برنامه دوم ما این بود که دهدار وزنه ۱۷۳ کیلوگرم را بالای سر ببرد چون میدانستیم ورزشکاران دیگر روی وزنه ۱۷۵ کیلوگرم میآیند. ما برنامهریزی کردیم که حرکت سوم روی وزنه ۱۷۶ یا ۱۷۷ کیلوگرم بیاید. خوشبختانه برنامهریزیهای ما به ثمر رسید و رضا دهدار توانست مدال طلای جهانی را از آن خود کند.
سرمربی تیم ملی وزنهبرداری کشورمان گفت:
در حرکت دو ضرب طبیعی است در مسابقات جهانی، بدن دچار افت شود، در دو حرکت اول نتوانست در زدن وزن موفق باشد اما خدا را شکر با توجه به مکثی که در مسابقه پیش آمد بدنش برگشت و توانست بهخوبی وزنه ۲۳۰ کیلوگرم را مهار کند و در مجموع مدال نقره را برای کشورمان به ارمغان بیاورد.
سرمربی تیم وزنهبرداری کشورمان در مورد وضعیت آب و هوایی کلمبیا و تاثیر آن روی بدن وزنهبرداران خاطرنشان کرد:
وقتی با مربیان دیگر هم صحبت میکنیم، میبینیم این موضوع برای همه اتفاق افتاده و آبوهوای کلمبیا روی بدن وزنهبرداران تأثیر گذاشته است. رکوردهای ورودی بهصورت آنلاین بود و همه ورزشکاران سعی کردند رکوردهای بالایی بزنند تا در گروههای بهتری قرار بگیرند بنابراین مجبور بودند از وزنه سنگینی شروع کنند. این مورد باعث شده وزنههای سنگین با بیشترین خطا همراه باشد. مورد دوم هم که همه کارشناسان و ورزشکاران آن را تأیید کردند وضعیت ارتفاع و آبوهوای اینجاست که روی عملکرد ورزشکاران تأثیر گذاشت. طبیعی است این موضوع روی وزنهبرداران ایران هم تأثیر گذاشته است ولی ما تمرینات زیادی را انجام دادهایم و مطمئناً بچهها میتوانند بهتر از این عمل کنند.
وی در خصوص مدال نقره کیانوش رستمی عنوان کرد:
کیانوش ورزشکار حرفهای و توانمندی است و بازهم نشان داد که میتواند رکوردهای خوبی را ثبت کند. خدا را شکر در این مسابقات توانست وزنههای خوبی را بالای سر ببرد اما با توجه به اتفاقاتی که افتاد نتوانست وزنه ۲۱۲ کیلوگرم را مهار کند و این موضوع باعث شد مدال مجموع را از دست بدهد اما چیزی را از توانمندیهای کیانوش رستمی کم نمیکند و مطمئن هستیم تا المپیک به بهترین شرایط میرسد.
علی حسینی درباره عملکرد ضعیف مصطفی جوادی عنوان کرد:
جوادی ورزشکار جنگندهای است و او به همین راحتی وزنه را رها نمیکند اما شرایط روی او تأثیر گذاشته است. ما قصد داشتیم قبل از مسابقات قهرمانی آسیا در دسته ۸۹ کیلوگرم شرکت کند ولی در خارج از اردو وزنش را از دست داد و به دسته ۱۸۸ کیلوگرم دوباره بازگشت. در این مدت هم مقداری با آسیبدیدگی کمر روبرو شد و همین موضوع باعث شد از نظم تمرینی خارج شود. در اردوی بابلسر او رکوردهای خوبی را بدست آورد اما آسیبدیدگی از ناحیه کمر کیفیت وزنههایش را پایین آورد.
وی عنوان کرد:
با این حال تلاش کردیم او را به حالت ایدهآل برسانیم. در تمرینات به وزنه ۱۶۰ و ۲۰۲ کیلوگرم رسیده بود اما در مسابقات جهانی با توجه به شرایط مسابقه که ما برای کسب مدال آمده بودیم وزنههای دوم و سوم جوادی را گرفتیم تا به مدال برسد. او میتوانست وزنه ۱۶۱ کیلوگرم را مهار کند و مدال یکضرب را بدست بیاورد. در حرکت دوضرب هم با توجه به شرایط آبوهوایی و تحلیل بدنها، با وزنه ۱۹۶ کیلوگرم شروع کردیم. وزنه خوب و قابل دسترسی برای وزنهبردار بود. جوادی حتی در تمرینات هم ۲۰۲ را به ثمر رسانده بود اما در شرایط مسابقه ممکن است بدن تحلیل برود و نمیتوان کاری کرد، به همین خاطر نتوانست این وزنه را بالای سر ببرد. او وزنهبرداری جنگنده و قوی است اما نتوانست آنطور که انتظار داشتیم ظاهر شود و خیلی زود از مسابقات حذف شد.
وی در خصوص عملکرد حافظ قشقایی خاطرنشان کرد:
حافظ وزنهبردار سبک وزن ماست و میتوان گفت تنها وزنهبردار این وزن است. توانمندیهای خیلی خوبی هم دارد. او در تمرینات وزنههای ۱۳۰ و ۱۷۵ کیلوگرم را به ثبت رسانده بود. در این مسابقات از وزنه ۱۲۶ کیلوگرم شروع کردیم. در ادامه نتوانست بیشتر از وزنه ۱۳۰ کیلوگرم بزند و به همان وزنه ۱۲۶ کیلوگرم قانع شد. در دوضرب، چون هدفمان کسب مدال طلا بود با توجه به اینکه در گروه B مسابقات بودیم، وقتی نتوانست وزنه ۱۷۳ کیلوگرم را بالای سر ببرد از نظر ذهنی افت کرد و نتوانست وزنههای مورد نظر ما را به ثبت برساند. عواملی هم باعث شد که نتواند خوب ظاهر شود.
سرمربی تیم ملی وزنهبرداری درباره شرایط سایر وزنهبرداران در روزهای آتی گفت:
تکتک وزنهبردارانی که در مسابقات جهانی حضور دارند با تفکر کسب مدال اعزام شدند. با توجه به رکوردهایی که در اردوهای تیم ملی زدند و کمیته فنی هم آنها را تأیید کرده این رکوردها در حد کسب مدال جهانی است بنابراین توانایی دارند در این مسابقات به مدال برسند. مهدی کرمی در یک ضرب ۱۸۰ کیلوگرم و در دو ضرب ۲۲۳ به ثمر رسانده و اگر بتواند همین رکوردها را حتی با پنج کیلو کمتر در مسابقات ثبت کند، توانایی کسب مدال دارد. اولین مسابقه جهانی او است و امیدوارم با انگیزه و قدرت بجنگد و به مدال برسد.
وی تأکید کرد:
در مسابقات جهانی اگر وزنهبرداری یک وزنه را بیندازد از مسابقه عقب میافتد. امیدوارم تکتک بچهها خوب ظاهر شوند و بتوانیم مدال بگیریم. خوشبختانه علی داوودی هم شرایط خیلی خوبی دارد و در تمرینات رکوردهای خوبی ثبت کرده است. امیدوار هستیم با وزنههای ۲۰۲ و ۲۵۱ کیلوگرم به مدال برسد. آیت شریفی هم وزنهبردار خوب و جوانی است و با هدف کسب سهمیه او را به این مسابقات آوردیم. امیدواریم آبروداری کنیم و با کسب مدال دل مردم ایران را شاد کنیم.