خیلیها معتقدند در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، نقش دروازهبانها در موفقیت تیمها بسیار تأثیرگذار بوده است. در این دوره از رقابتهای جام جهانی، گلرها خوش درخشیدهاند و به طور مثال میتوان به دومینیک لیواکویچ دروازهبان تیم ملی کرواسی و یاسین بونو گلر مراکش اشاره کرد.
به گزارش طرفداری و به نقل از خبرورزشی، نکته جالب آن که بهروز سلطانی دروازهبان تیم ملی و پرسپولیس در دهه ۶۰ پیش از شروع جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، ضمن پیش بینی این موضوع گفته بود:
من تصور میکنم این جام جهانی اول جام دروازهبانها و بعدهافبکهای دفاعی باشد. فوتبال امروز نسبت به گذشته تغییر پیدا کرده و بیشتر تیمها اول به دنبال گل نخوردن هستند. شما حتی تیمی مثل برزیل را میبینید که بازیهایش پُرگل نمیشود و اولویت این تیم نیز گل نخوردن است. بنابراین تیمی موفق تر میشود که دروازهبان وهافبکهای دفاعی بهتری داشته باشد.
حالا پیشگویی این پیشکسوت شناخته شده فوتبال کشورمان کاملا درست از آب درآمده است.
خود بهروز سلطانی اما در این رابطه میگوید:
بله، من قبل از شروع مسابقات گفته بودم که این جام جهانی، جام دروازهبانهاست. این پیش بینی به این خاطر است که تیمها خیلی به هم نزدیک شدهاند و همه تیمها چه مدعی و چه کم شانس به خوبی حریفان را آنالیز میکنند. بنابراین یک تیم اگر دروازهبان خوبی داشته باشد و کمتر گل بخورد میتواند موفق شود.
او ادامه میدهد:
شما میبینید تیم ملی مراکش به عنوان اولین تیم آفریقایی موفق میشود به جمع ۴ تیم مرحله نیمه نهایی صعود کند. این صعود به نظر من بیش از هرچیزی مربوط به درخشش یاسین بونو دروازهبان کم اشتباه و کار دست مراکش حاصل شده است. البته مراکش در گذشته و جام جهانی ۱۹۸۶ هم که برای اولین بار یک تیم آفریقایی به مرحله حذفی جام جهانی رسید، یک گلر فوق العاده به اسم بادو زکی داشت. مراکش یک تیم است و وحدت و همدلی به شدت نزد کادرفنی و بازیکنان این تیم دیده میشود.
دروازهبان پیشین تیم ملی ایران اضافه میکند:
تیم ملی کرواسی هم مدیون دومینیک لیواکوویچ دروازهبان خود است. او توانایی زیادی در مهار ضربات پنالتی دارد و به لطف همین مهارت توانست برزیل را حذف کند. این دروازهبان کروات هم مثل یاسین بونو ستاره جام جهانی در قطر بوده است. البته نمیشود از هوگو لوریس گلر تیم ملی فرانسه و کاپیتان این تیم هم اسم نبرد چرا که او هم در صعود کشورش به نیمه نهایی به ویژه مقابل انگلیس خوش درخشید. در ادامه راه هم من فکر میکنم نقش گلرها در تعیین فینالیستهای جام و حتی قهرمان این مسابقات بسیار مهم و تعیین کننده باشد. هر تیمی دروازهبان بهتر و سرحال تری در نیمه نهایی داشته باشد میتواند به موفقیت امیدوار تر باشد. ضمن آن کههافبکهای دفاعی هم در این تورنمنت بسیار مهم نشان دادهاند. تیمهای موفق جامهافبکهای دفاعی فوق العاده با قدرت تخریب و بازیسازی در اختیار دارند و در حال حاضر این دو پُست در فوتبال مدرن دنیا بسیار حائز اهمیت شده است.
سلطانی در خصوص عملکرد گلرهای ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نیز خاطرنشان میکند:
به اعتقاد من هر دو گلر ایران عملکرد نسبتا قابل قبولی داشتند. نکته ای که شاید کسی به آن اشاره نکرد مربوط به شرایط خاص حسین حسینی در دیدار با انگلیس باشد. هیچ دروازهبانی روی نیمکت تصورش را نمیکند که قرار است دقیقه ۱۰ گلر اول مصدوم شود و او بخواهد به زمین برود. حسینی که به اعتقاد من گلر شایسته ای است اصلا فکرش را نمیکرد یا به عبارت بهتر زمینه ذهنی برای تعویض نداشت. از آن گذشته من متوجه نشدم چرا در آن لحظه از بازی با انگلیس، کادر فنی دو دروازهبان را برای گرم کردن از نیمکت بلند کرد؟ امیر عابدزاده هم داشت کنار سید حسین حسینی گرم میکرد و این چندان جالب نبود. شاید همین اتفاق باهث برهم خوردن تمرکز حسینی شد درحالی که مربیان باید فقط حسینی را بلند کرده و هنگام گرم کردن به او روحیه میدادند. هر چند حسینی در دیدار با ولز بسیار خوب کار کرد. علیرضا بیرانوند هم خیلی بدشانس بود که مصدوم شد اما در مجموع بد نبود.
او در مورد ادعای اخیر پهپه و برونو فرناندش بازیکنان پرتغال که گفتهاند «میخواهند جام را به مسی بدهند» نیز میگوید:
این حرفها بهانههای بعد از باخت است که پرتغالیها دنبال آن هستند. مراکش با شایستگی و برنامه به نیمه نهایی رسیده و لیونل مسی چه نقشی میتواند داشته باشد؟ پرتغالیها خودشان نتوانستند به مراکش گل بزنند و حتی این تیم به کره جنوبی هم باخت. آیا آن روز هم لیونل مسی تصمیم گرفته بود پرتغال ببازد؟ این حرفها بهانه گیری است و هیچ توجیهی ندارد.