سینا کلهر معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان، نگاه نتیجهگرا را مانع اشاعه فرهنگ در ورزش عنوان کرد.
به گزارش طرفداری، سینا کلهر معاون فرهنگ و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان میهمان نشست روز گذشته کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی بود.
در این نشست که عصر دیروز در سالن اجتماعات شهید بهشتی دفتر مطالعات حزب برگزار شد، ابتدا محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش با اشاره به مشکلات و چالشهای موجود در عرصه ورزش کشور بر لزوم تلاش مضاعف جهت اشاعه فرهنگ خودی و آشنایی بیشتر ورزشکاران با هنجارهای مرسوم و متداول جامعه تاکید کرد.
او همچنین با اشاره به اهداف تشکیل کارگروه ورزش در حزب موتلفه اسلامی، این اقدام را در راستای ارج نهادن به مقوله فرهنگ و ورزش و لزوم گسترش این مهم در میان افراد جامعه دانست.
در ادامه، تعدادی از اعضای کارگروه از جمله امیر ساعد وکیل، غلامحسین زمان آبادی، حجت الاسلام صانعی، غلامحسین کریمی، سعید میرزا شفیع، محمدمشهدی آقایی، محمدرضا نصرالله زاده، محسن اثیمی، علی محمدی و صادق رضایی نقطه نظرات، دیدگاه ها و پرسشهای خود از میهمان این نشست را مطرح و در عین حال پیشنهاداتی را در جهت گسترش مقوله فرهنگ ، اهمیت ورزش همگانی و لزوم گسترش این مهم در جامعه بیان کردند.
در این نشست و پیش از سخنان معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، علی خلیلی مدیرکل توسعه ورزش همگانی این وزارتخانه طی سخنان کوتاهی ضمن تایید دغدغههای اعضای کارگروه ورزش تصریح کرد:
آنچه که جمع حاضر بیان کردند، دغدغههای ما نیز است و ما به عنوان خدمتگزار جامعه ورزش از نزدیک تمام این موارد را لمس میکنیم.
او ادامه داد:
مسائل فرهنگی و توسعه ورزش همگانی تنها مختص به وزارت ورزش نیست، بلکه نهادها، وزارتخانهها و ارگانهای متعدد دیگر نیز با مقوله ورزش سروکار دارند که لازم است همگرایی و اشتراک مساعی بیشتری بین این مجموعه ها ایحاد شود. واقعیت این است که در ساختار اداری ما موضوع فرهنگ کوچک دیده شده، از طرفی همکاری و هماهنگی مورد انتظار بین بخش های ورزشی ارگان های مختلف وجود ندارد با این وصف تلاش ما در وزارت ورزش و جوانان این است که بتوانیم به موضوع ورزش به دیده کارشناسی و دقیق نگاه کنیم. مسیر دشواری برای رفع مشکلات فرهنگی در ورزش وجود دارد با این وجود نا امید نیستیم و تلاش می کنیم گام به گام در جهت گسترش فرهنگ در عرصه ورزش حرکت کنیم.
سینا کلهر آخرین سخنران این جلسه بود که ضمن تایید نقد و نظر کارشناسی اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی، افزود:
مشکل اصلی ما برای پیشبرد اهداف فرهنگی در ورزش، نگاه نتیجه گرایانه حاکم بر این عرصه است. به عبارت دیگر نگاه نتیجه گرا مانع اصلی بی توجهی فدراسیون ها به مقوله فرهنگ شده است. همین نگاه کم و بیش مانع گسترش ورزش همگانی نیز هست که برای این منظور باید سازوکاری اندیشیده شود.
او افزود:
وقتی کسب مدال مهمترین دغدغه فدراسیونها و ورزشکاران باشد و رسیدن به سکوی قهرمانی را به هرقیمت توجیه کنند، طبیعی است امور دیگر از جمله مسائل فرهنگی مورد بی توجهی قرار خواهد گرفت. تلاش ما این است تا نگاه موجود را تعییر دهیم. بدیهی است تغییر دیدگاه موجود با توجه به اینکه از گذشته در این زمینه کار نشده آسان نیست. طی 8 ماه گذشته با تمام روسای فدراسیون ها جلسه داشتیم، اهمیت موضوع فرهنگی و لزوم توجه به این مقوله را به آنان یادآوری و با جدیت پی گیر مسئله شده ام، با تمام این اوصاف برخی مسائل دست و پای ما را بسته تا بتوانیم اعمال نظر کنیم. مهمترین مسئله ای که در اساسنامه جدید فدراسیون ها مورد توجه واقع نشده تعیین تکلیف حکمرانی در وزارت ورزش است. تا زمانی که این موضوع روشن نشود نه تنها مشکلات فرهنگی بلکه مسائل فنی و اداری نیز به سختی پیش خواهد رفت.
معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد:
وزارت ورزش به عنوان نهاد بالا دستی و متولی ورزش باید اختیارات کافی داشته باشد. متاسفانه قانونگذار این موضوع را به درستی مورد توجه قرار نداده است با این وضعیت هرکسی وزیر ورزش و جوانان باشد با چنین پیامدی مواجه خواهد بود. از سوی دیگر با قاطعیت اعلام می کنم، وزارت ورزش یکی از ضعیف ترین پرداخت های مالی در میان وزارتخانه ها را دارد. با یک برآورد ساده این وزارتخانه باید 60 هزار میلیارد بودجه داشته باشد، در حالیکه هم اکنون حدود 6 هزار میلیارد بودجه داریم با این کسر بودجه مطابق اولویت بندی، امور فرهنگی و حتی ورزش همگانی با مشکلات مالی روبرو خواهد بود.
کلهر افزود:
به رغم تمام این مشکلات ما پای کار ایستادهایم و با تمام وجود تلاش میکنیم تا مقوله فرهنگ در ورزش رابه درستی ریل گذاری شود.
او در پایان گفت:
تاکید میکنم در امر فرهنگ و توسعه ورزش همگانی باید صدا و سیما، وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و شهرداری ها هم به ما کمک کنند با این وجود تلاش من برای برگزاری جلسه مشترک با مسئولین ارگان های یاد شده نتیجه بخش نبوده است. وقتی سالیانه 270 هزارمیلیارد تومان خرج درمان می کنیم و تنها 6 هزار میلیارد برای ورزش بودجه در نظر می گیریم، رفع مشکلات ورزش همگانی در جامعه دشوار می شود. در خصوص جام جهانی فوتبال و حضور فرهنگی و تماشاگران کشورمان در قطر نیز تمهیدات لازم جهت تهیه 20 هزار قطعه بلیت اندیشیده شده و رایزنی های لازم با مقامات ورزش قطر برای اقدامات فرهنگی در حال انجام است که امیدوارم در این زمینه با آنها به توافق نهایی برسیم. همچنین اقدامات لازم به منظور انتقال تماشاگران کشورمان برای حضور در جام جهانی قطر اندیشیده شده و ما با جدیت تمام پیگیر هستیم تا علاقه مندان به فوتبال ایران با کمترین هزینه به قطر اعزام شوند.