ایزو9000 چیست؟
خیلی هامون این برچسب یا کلمه رو خیلی جاها دیدیم (ISO) شاید دربارش بدونیم، شایدم دیدیمو نمیدونیم، یا شایدم اولین باره همچین چیزی میبینیم.
در هر صورت خوبه که درباره این کلمه ی سه حرفی بدونیم که کاربردش چیه؟ چرا بوجود آمده؟ اولین بار برا چی استفاده شده؟ که پاسخش رو الان در این مطلب مشاهده میکنید. 😁❤️
خب
ایزو 9000 معرف مجموعه ای از استاندارد های بین المللی است که استاندارد های مدیریت و تضمین کیفیت پایدار را نیز در بر می گیرد.
به عبارت دیگر، استاندارد های بین المللی ایزو9000 در پی کیفی کردن و مدون ساختن مدیریت ها و جریان کار است.
در مؤسسه یا هر شرکتی که نشان (ISO) را بدست می اورد:
وظایف مدیریت تعریف شده و مدون است؛ مدیریت وابسته به فرد نیست؛ کیفیت محصول یا خدمات مؤسسه به مرور زمان افت نمیکند (البته متاسفانه امروزه این قانون رعایت نمیشه و افت در محصولات به صورت آشکار دیده میشه) و بین کیفیت محصولات تفاوتی دیده نمیشود.
در سال 1946 میلادی، 65 نماینده از 25 کشور بزرگ جهان در موسسه مهندسان راه و ساختمان شهر لندن گرد هم آمدند و پس از اجماع نظر به این نتیجه رسیدند که یک سازمان بینالمللی جدید بنا کنند تا به سهولت همکاریها و تجارتهای بینالمللی کمک کند و موجب یکپارچگی استانداردهای صنعتی تمام کشورهای جهان شود. در نهایت این سازمان جدید توانست در سال 1947 میلادی با 67 کمیته فنی شروع به فعالیت کند و از آن زمان 23064 استاندارد بینالمللی وضع کرده است.
نسخه اولیه استاندارد ایزو در سال 1974 با توجه به استاندارد (BS) تدوین گردید ، سپس ایزو در سال های 1987، 1994 تجدید نظر گردید.
تغییرات اصلی نسخه سوم ایزو در سال 2000 انجام گرفت و در حال حاضر ایزو2008 مورد استفاده سازمان ها و شرکت ها قرار میگیرد.
❤️ممنونم که برای خواندن مطلب وقت گذاشتید❤️
منبع : کتاب 365پرسش و پاسخ، سایت ایزو، کتاب آیا میدانید. کاری از اتحاد 👓Professor👓