اختصاصی طرفداری / این جمله را از زبان افراد زیادی شنیده ایم که ایتالیایی ها شباهت زیادی به ایرانی ها دارند. از آداب و رسوم گرفته تا ذائقه مشترک مان از لحاظ غذایی، اشتراکات زیادی بین این دو کشور وجود دارد و حالا قرار است به یکی دیگر از اشتراکات بپردازیم و آن هم حضور افراد کروات (اهل کرواسی) در فضای فوتبالی دو کشور است. در ایتالیا هم مثل ایران کروات های زیادی حضور دارند که توانسته اند خودشان را با فضای فوتبالی این کشور تطبیق بدهند... کرواسی و ایتالیا مرز دریایی مشترک دارند و در برخی ایالت های کرواسی، مردم به زبان ایتالیایی مسلط هستند. همچنین در سال هایی که فوتبال ایتالیا گرفتار مشکلات مالی بود و توان خرید ستاره های بلوک غرب اروپا را نداشت، سراغ جذب مربیان کروات و ستاره های ارزان قیمت بلوک شرق از تیم های کم توقع رفت و در این میان پای بسیاری از مربیان و ستاره های فوتبال کرواسی و سایر کشورهای استقلال یافته از یوگسلاوی سابق به سری آ باز شد و ااین همسایه ها در فوتبال هم نقطه اشتراک بیشتری پیدا کردند. ایوان یوریچ کروات که حالا هدایت تورینو را برعهده دارد، در ادامه همان مسیر از کرواسی به ایتالیا آمده است.
قطعا هواداران یوونتوس نام ایوان یوریچ را هیچ گاه از یاد نخواهند برد، سرمربی ای که با هلاس ورونا در هفته پایانی فصل قبل سری آ ناپولی را متوقف کرد تا یوونتوس به سختی به سهمیه رقابت های لیگ قهرمانان اروپا این فصل برسد. در آن بازی معروف ناپولی در هر صورتی مقابل تیم یوریچ به پیروزی می رسید، به جای یوونتوس به رقابت های لیگ قهرمانان می رسید و یووه ای ها این فصل باید به رقابت های لیگ اروپا می رفتند.
فصل گذشته تیم هلاس ورونا زیر نظر یوریچ در رتبه دهم جدول ایستاد و این در حالی بود که تورینو با بازیکنانی همچونی بلوتی، سیریگو و ... در رتبه هفدهم ایستاد.
برای شناخت نحوه بازی تیم یوریچ و تفکرات این سرمربی کافی است به جدول PPDA سری آ نگاهی بیاندازید و جایگاه تیم های این سرمربی را بسنجید. (توضیحات در مورد این پارامتر آماری)
با این تفاسیر پرس از بالا مهمترین مولفه و شاخصه دستگاه تاکتیکی این سرمربی است. مولفه ای که ما این روزها آن را در تیم تورینو نیز می بینیم. تیم های یوریچ برای اعمال این پرس و فشار از بالا معمولا دارای چند الگوی مختلف هستند و با توجه به رقیب خود این الگوها را تغییر می دهند و در مقاطعی هم پیش می آید که این تیم رویکرد mid-block در پیش می گیرد و ممکن است خبری هم از پرسینگ نباشد.
در یکی از الگوها هر بازیکن مامور تحت فشار قراردادن یک بازیکن از حریف می شود. این الگو معمولا مقابل تیم هایی استفاده می شود که سیستم و چیدمانی مشابه خود تیم یوریچ داشته باشند یا در زمان بازیسازی یک لاین سه نفره در عقب زمین تشکیل دهند....
در الگوهای دیگر با توجه به چینش تیم حریف این «من مارکینگ» دچار تغییر مختصری می شود...
تیم های یوریچ در فاز بازیسازی نیز علاقه بسیاری به استفاده از فلنک ها دارند و سه مدافع میانی این تیم هنگام بازیسازی کاملا باز می شوند و با بردن بازی ها به جناحین و ایجاد برتری عددی توپ را وارد زمین و خط دفاعی حریف می کنند...
تیم یوریچ در این هفته از رقابت های سری آ با تیم لاتزیو 1-1 مساوی کرد آن هم در شرایطی که لاتزیو با پنالتی لحظه آخری بازی را به نتیجه مساوی کشاند و از مجموع 5 بازی دو برد، دو باخت و یک مساوی را به ثبت رسانده است. در جریان آن دو باخت هم این تیم مقابل آتالانتا در دقایق پایانی با یک شوت از راه دور دروازه اش باز شد...
درباره این مربی کروات که به خوبی در فوتبال ایتالیا جا افتاده است باید بگوییم شاید تیم های یوریچ در تمام بازی ها بی نقص ظاهر نشوند اما چنین تیم هایی می توانند به راحتی تیم های بزرگ را تحت فشار قرار دهند و لقب غول کش به خود بگیرند و لیگ را جذاب تر کنند...
ایوان یوریچ، مربی 46 ساله کروات در یوگسلاوی سابق به دنیا آمده اما بعد از فروپاشی این کشور بلوک شرق اروپا، برای تیم ملی کرواسی بازی کرده است. یوریچ تا سال 2009 برای تیم ملی کرواسی بازی کرد و فوتبال باشگاهی را هم سال 2010 با پیراهن جنوا تمام کرد. یوریچ که مربیگری را با دستیاری در اینتر و پالرمو استارت زد، سابقه سرمربیگری کروتنه، جنوا، مانتووا و هلاس ورونا را دارد و در این فصل برای اولین بار روی نیمکت تورینو می نشیند. این یکی از نام هایی است که شیفتگان نوآوری در فوتبال باید به خاطر بسپارند.
قسمت های قبلی:
آمار عجیب سالرنیتانا پس از حضور در سری آ؛ اسب های دریایی گریزان از توپ!
در وصف آشفتگی این روزهای بیانکونری؛ یوونتوسِ منفی زیر تفکرات رادیکال آلگری!
آماری عجیب در بازی بولونیا - سالرنیتانا | ثبت عددی جالب برای PPDA شاگردان میهایلوویچ
اینتر - جنوا؛ از شیفت های عرضی تا استفاده از خط طولی برای پرس | تحلیل فنی
توماس فرانک تقدیم می کند؛ پرس سنگین، دفاع فشرده و ... / تحلیل فنی