اهمیت ترک گناه و حرام در روایات:
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
۱_ رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود : نخوردن لقمه ی حرامی نزد خداوند از دو هزار رکعت نماز مستحبّی خواندن بهتر است.
۲_ امام صادق علیه السلام فرموده : ردّ کردن یک درهم به صاحبش نزد خداوند با هفتاد حج قبول شده برابر است.
۳_ و نیز فرمود : سعی و کوشش کنید در بجا آوردن اعمال صالحه و اگر عمل صالح انجام نمی دهید پس معصیت نکنید هر آینه کسی که بنا می کند و خراب نمی کند بنایش بالا می رود هر چند کم باشد و کسی که بنا می کند و خراب می کند بنائی ندارد.
درخت بهشتی و آتش سوزنده :
۴_ رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود : کسی که سبحان الله بگوید خداوند درختی در بهشت برایش غرس می فرماید
مردی از قریش برخاست و عرض کرد : پس ما در بهشت درختان زیادی داریم؟ حضرت فرمود: آری ولی بترسید از اینکه آتشی بسوی آنها بفرستید و همه را بسوزانید
۵_ حسد ایمان را می خورد و نیست می کند چنان که هیزم آتش را.
حرام خواری عبادات را می سوزاند :
۶_ روز قیامت اقوامی هستند که با داشتن حسناتی مانند کوههای مکه؛ امر می شود ایشان را به آتش ببرند گفته شد یا رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) آیا نمازگزار بوده اند؟ فرمود آری نماز می خواندند و روزه می گرفتند و پاره ای از شب را به عبادت مشغول بودند لکن (اما) هر گاه بر اینان چیزی از دنیا پیدا می شد خود را بر آن می افکندند؛ یعنی رعایت جهت حلال و حرام را نمی کردند.
حق الناس مانع قبولی است :
۷_ رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود : به من امر شد که قوم خود را بترسان و بگو : داخل مشوید در خانه ای از خانه های من ( یعنی مساجد) و حال آنکه برای بنده ای از بندگان من حقّی نزد شما باشد که به او ظلم نموده اید بدرستی که تا در محضر من به نماز ایستاده او را لعنت می کنم تا آن حق را به صاحبش برگرداند.
۸_و نیز پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:خدای را ملکی است که هر شب بر بیت المقدس ندا در می دهد : هر کس حرامی بخورد خدا هیچ عملی را از او نمی پذیرد نه واجب و نه مستحب.
از گناه باید خودداری کرد
بنابراین اهل ایمان باید خیلی بترسند و زیاد مواظب خود باشند تا کار خیری که از آن ها سر می زند و باید آن ها را به درجات عالی و مقام قرب و جوار آل محمد علیهم السلام برساند مبادا به واسطه ی بجا آوردن گناهی باطل و و ضایع شود زهی خسران و زیانکاری که انسان به دست خودش سرمایه اش را هدر دهد.
(کتاب گناهان کبیره از شهید آیت الله دستغیب رحمت الله علیه
تنظیم و تصحیح استاد سید محمد هاشم دستغیب صفحات ۲۷ و ۲۸ و ۲۹ )