سلام
خانوم ها و آقایون به ماشین باز قسمت دوم خوش آمدین
ما در مجله تصویری ماشین باز به مقایسه و بررسی خودروها و حواشی اون در یک مقاله میپردازیم
در قسمت دوم با ما باشید که آیتم ها و قسمت مختلفی براتون داریم
در ضمن کریسمس هم مبارک
🙏🙏🙏
***من ماشین باز نیستم صرفا اسم برنامه رو ماشین باز گذاشتم***
______________________________________________________________________
قسمت دوم:
(کلاسیک ها)
بخش اول :بررسی داج کورونت |
بخش دوم:ماشین هایی باید میبود(قسمت یک) |
بخش سوم:مقایسه خودرو های بازار ایران |
بخش چهارم:مکانیک شو |
****************************************************
بخش اول:
داج کورونت
داج کورونت را می توان محصول بخش مهندسی داج در کلاس مدلهای سایز متوسط دانست. تولید این مدل اولین بار در اواسط دهه ی ۵۰ اغاز شد که تا سال ۵۷ ادامه داشت و تولید مجدد ان نیز به سال ۱۹۶۵ موکول شد. البته به همراه پکیج R/T و قدرت فوقالعاده ی ان. داج کورونت را یک Muscle Car واقعی باید دانست.
کورونت یکی از مدلهای سایز متوسط کمپانی داج است که از سال 1949 بر خط تولید قرار گرفت. این مدل در زمان تولید خود تا سال 1955 پرآپشنترین خودرو کمپانی به شمار میآمد اما از آن سال به بعد به کمآپشنترین خودرو بدل شد. همچنین از سال 1965 تا پایان تولید در سال 1975 کلاس خودرو به سایز متوسط نیز تغییر پیدا کرد.
گونه تولید محدودی از نسل چهارم کورونت با نام سیلور چلنجر (چلنجر نقرهای) تولید شد که همانطورکه از نامش بر میآید، تنها با رنگ نقرهای به بازار عرضه شد و این اولین باری بود که کمپانی داج از کلمه "چلنجر" در یکی از مدلهای تولیدی خود استفاده کرد. این نام بعدها در سال 1970 به یکی از برترین و تاریخسازترین خودروهای آمریکایی عصر کلاسیک، داج چلنجر، اختصاص یافت که در ایران نیز بسیار محبوب است.
در طی تولید هفت نسلی کورونت، به دلیل اوجگیری و شکوفایی صنعت خودرو آمریکا در آستانه دهه 70 میلادی، برترین و قدرتمندترین و ارزشمندترین نسل تولیدی این خودرو مربوط به نسل پنجم (1965-1970) است.
نمای خارجی و داخلی و امکانات:
خطوط تیز و شکسته در جای جای خودرو کاملا مشخصه
کرنت در سال ۱۹۶۷ از ناحیه ی عقب و جلو فیس لیفت شد. دریچه های هوا و خطوط اسپرت به نمای جانبی اتومبیل اضافه شدند. قالپاقهای Mag-style نیز چرخها را می پوشاندند. در داخل نیز صندلیها و کنسولها بدون تغییر باقی ماندند.
کرنت در سال ۱۹۶۸ باز هم دچار تغییرات ظاهری شد طراحی الهام گرفته از بطری! و زیبای کورنت جدید مدل ۱۹۶۷ را کهنه و تاریخ مصرف گذشته نشان می داد. به علاوه در این سال نشان R/T با مدل جذاب چارجر به اشتراک گذاشته شد. که کرنت با قیمت ارزان تر را در سایه ی خود قرار داده بود.
در اواسط سال معرفی مدل ارزان تر سوپربی رقابت داخلی کرایسلر را شدیدتر کرد. اما کورنت کار خود را با سیستم تعلیق خشک، ترمزهای قدرتمند، سیستم اگزوز دابل، صندلیهای استاندارد و دورشمار تا ۱۵۰ مایل بر ساعت ادامه داد. گیربوکس استاندارد،مدل اتوماتیک تورک فلایت بود.
نمای انتهایی خودرو با دو چراغ سه بخشی قرار گرفته در یک پنل یکپارچه عرضی تیره رنگ به همراه دو لوله اگزوز که همانند مدل سوپر بی بصورت مستقیم از بخش میانی خودرو بیرون زدهاند، تکمیل میشود. شاید طراحی نمای عقب هم همانند نمای جلو ساده به نظر برسد اما گرافیک چراغها و زاویه خمش پنل عقب ظاهری منحصر به فرد را به نمایش میگذارند که تحلیل آن تا چند دقیقه نگاه را به خود خیره نگه میدارد.
با وجود همه سادگی در نمای داخلی خودروهای آمریکایی دهههای 60 و 70 میلادی، تلاش شده است تا نمای داشبورد کورونت کمی دلبازتر جلوه کند. فرمان کورونت سدان از نوع سه شاخه با نیم حلقه کرومی به عنوان کلید بوق یادآور طراحی پیش از دهه 70 است. نشانگرهای پشت فرمان به صورت عرضی در یک خط قرار گرفتهاند و همگی شکلی مستطیل مانند دارند. این نشانگرها از چپ به راست به ترتیب نشاندهنده ولتاژ خروجی دینام، نشانگر میزان سوخت، سرعتسنج و مسافتسنج، نشانگر دمای پیشرانه و ساعت آنالوگ میشود. کلیدهای کنترلی چراغهای جلو، میزان روشنایی پنل داشبورد (آپشنی که از گذشتههای بسیار دور در خودروهای آمریکایی به صورت استاندارد عرضه میشد)، فلاشر، برف پاککن و شیشهشور نیز در ابعاد قابل توجه و نسبتاً بزرگ بر زیر کنسول نشانگرها و در دسترس راننده قرار گرفتهاند. شاید جالبترین بخش داشبورد، قرارگیری کلیدهای سیستم تهویه بر بالای مرکز داشبورد باشد که رو به پایین قرار گرفتهاند و طراحی منحصر به فردی دارند.
موتور و قوای فنی:
داج کورنت از سال 1971 الی 1976 با پیشرانههای 6 و 8 سیلندر متفاوتی از 225 اینچ مکعبی گرفته تا 440 مگنوم V8 به بازار جهانی عرضه شد اما تنها یک پیشرانه 6 سیلندر برای این خودرو قابل انتخاب بود که روی نمونههای پایه نصب میشد. این پیشرانه با حجم 225 اینچ مکعب یا همان 3.7 لیتر در سیستم SI، مشهور به موتور کج یا Slant است و نمونه مورد آزمایش نیز از همین پیشرانه بهره میبرد. در واقع اگر درب پیشرانه را باز کنید خواهید دید که موتور اندکی به سمت شاگرد مایل است و دلکوی آن نیز در پشت چرخ جلو سمت شاگرد به چشم میخورد.
______________________________________________
بخش دوم:
ماشین هایی که باید میبود(قسمت اول):
در سال های اخیر خودروساز های مطرح کشورمون قرارداد هایی با کمپانی های بزرگ ماشین سازی منعقد کردن که بنابه هر دلیلی تا امروز
این قراردادها به صورت عملی اجرا نشده در آینده شاید ما شاهد حضور بعضی ماشین های بزرگ به داخل کشور باشیم
ما این بخش رو در سه قسمت باهم بررسی خواهیم کرد:
فولکس واگن گلف:
یکی از خودروهایی که با شروع مجدد واردات به احتمال ریاد به بازار کشور برمیگردد هاچبک به شدت جذابی که طرفداران زیادی تو کشورمان دارد.
تویوتا کرولا:
قطعا برند تویوتا خیلی برا هممون جذابه و کرولا قطعا یکی از نیازهای بازار کشورمون هست و احتمال ورود کرولای اقتصادی به عنوان یه ماشین لوکس به بازار کشور خیلی زیاده
کیا k5:
اپتیمای نسل جدید که اسم جدید اون k5 هست و اگه با قیمت خوبی ارائه بشه مردم مثل نسل های قبل استقبال خوبی از اون میکنن.
رنو مگان:
در دومین نمایشگاه خودرو تهران ظاهر شد (عکس بالا) و امیدوارم که وارد بشه جزو ماشین های به شدت خوب و کم خرج اما پرکاربرد بعید هم نیست مثل نسل دومش در داخل مونتاژ بشه.
مزدا cx5:
تیر ماه 97 در کشورمون و کارخانه تولید کنندش دیده شد و امیدوارم که به زودی تولیدش شروع بشه
دی اس 9:
دی اس قبلا خیلی به ورود به بازار ایران علاقه نشون داد بعید نیست در صورت برداشته شدن مشکلات بازهم وارد بازار کشورمون بشه.
________________________________________
بخش سوم:
مقایسه خودرو های بازار ایران
Renault Talisman
vs
kia optima
Renault Talisman |
kia optima |
نقاط مثبت:
طراحی مدرن و زیبا-مصرف سوخت پایین-شتاب بالا-جایگاه محبوب در بازار
نقاط منفی:
امکانات کم نسبت به قیمت-حساسیت موتور توربو به کیفیت بنزین-قطعات یدکی کمیاب
|
نقاط مثبت:
ظاهر زیبا-کابین لوکس و با کیفیت-امکانات رفاهی و ایمنی متنوع-بازار خرید و فروش فعال
نقاط منفی:
خدمات پس از فروش محدود-قطعات یدکی کمیاب
|
6 دنده اتوماتیک
2359 سی سی
177 اسب بخار
231 نیوتون متر گشتاور
|
7 دنده دوکلاچه
1618 سی سی
190 اسب بخار
260 نیوتون متر گشتاور
|
______________________________________________
بخش چهارم:
مکانیک شو
نکته هایی برای افزایش طول عمر موتور:
1-تعویض روغن و فیلترها:
اصولا باید فیلتر هوا و روغن موتور و فیلتر روغن را هر 5000 کیلومتر تعویض کنیم
(البته ممکنه رو قوطی روغن ها اعداد بالاتری باشه اما توجه کنید که کع اون مقدار زمان حضور شما در ترافیک که ماشین روشن هستش رو محاسبه نمیکنه)
2-تعویض زود هنگام صافی بنزین:
به صورت هر سرویس دوره ای حدود 5000 کیلومتر
از آنجا اهمیت دارد که کیفیت بنزنین کشور اصلا خوب نیست و ماشین هامون هم زیاد اصولی ساخته نشدن
3-بازدید هفتگی مایعات خودرو ها:
بهتره که ابتدای هفته و قبل شروع مسافرت سطح روغن موتور-هیدرولیک و ترمز و ضد یخ ماشینمون رو بررسی کنیم -
4-تعویض به موقع شمع خودروها:
مطابق اونچه که در دفترچه سرویس های خودرو ذکر شده باید شمع هارو تعویض کنیم معمولا هر 30 هزار کیلومتر
5-ماشین را درجا گرم نکنیم:
بهتره به جای گرم کردن درجای خودرو بعد از روشن کردن مخصوصا تو هوای سرد ماشین رو با سرعت کم حرکت تا موتور بهتر گرم بشه.
6-به چراغ چک اهمیت بدیم:
با دیدن روشن شدن چراغ چک هرگز سرباطری ها رو باز نکنیم و ecu ماشین رو رویست نکنیم و به جاش بهتره ماشین رو با دستگاه دیاگ عیب یابی کنیم.
7-با موتور روشن سرباطری ها رو جدا نکنیم
چون با اینکار نوسان ایجاد میشه و قطعات الکتریکی ماشینمون دچار مشکل میشن
__________________________________________
ممنون که با ما بودید
***انتقادات و پیشنهادات رو با من در میان بگذارید***
منابع:
رین سیتی کارز
خودروبانک
عصر خودرو
پیج اینستاگرامی car.ir_meg
پیج اینستاگرامی motoraano
پیج اینستاگرامی khodrochi
((پایان))