طرفداری- گرفتگی عضلات و تورم پاها ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد و مهم نیست که سن، جنسیت یا میزان آمادگی جسمانی شما چه اندازه باشد، چون علائم به فعالیتها و تمرینات روزانه شما مربوط است و طبق آن تشدید میشود. مهم است که دلیل التهاب و گرفتگی عضلات ران پا و چگونگی درمان آن را بدانیم.
التهاب ران پا و دیگر نشانهها
شدت گرفتگی و التهاب پا ممکن است بین خفیف تا شدید متغیر باشد. گرفتگیها به طور ناگهانی یا تدریجی رخ میدهند. ممکن است این علائم وقتی که در حال تمرین هستید یا وقتی که حتی زانوی خود را حین استراحت خم میکنید، خود را نشان دهند. علائم بیشتر ممکن است شامل التهاب شدید، درد، کوفتگی، اسپاسم عضلانی یا حس سوختگی باشد. التهاب و گرفتگی میتواند به قدری شدیدتر شود که نتوانید راه بروید، بازی کنید یا خم شوید.
دلایل ورم و التهاب پا
اگر بیش از حد از عضلات خود استفاده کنید و بدون وقفه فعالیتهای بدنی و تمرینات ورزشی داشته باشید، با توجه به فشار وارده به ران پای شما ممکن است گرفتگی و تورم ران پا را تجربه کنید. همچنین اگر به عضله شما فشار وارد شود یا در صورت تغییر جهت سریع کشیده شود، ممکن است گرفتگی و التهاب ران پا را تجربه کنید. افتادن از جایی یا ضربه خوردن ممکن است باعث بروز علائمی در این خصوص شود. تنش، استرس و برخی بیماریهای عفونی مثل ویروس آنفلوانزا، سل و فیبرومیالژیا (سندروم درد اسکلتی عضلانی مزمن) میتوانند باعث بروز این دردها شوند.
درمانهای خانگی را امتحان کنید
استفاده از داروهای بدون نسخه همانند استامینوفن یا ایبوپروفن در صورت تایید پزشک، میتواند به کاهش التهاب و گرفتگی پا کمک کند. در 72 ساعت ابتدایی بیماری یا آسیبدیدگی، یک کیسه یخ را روی عضلاتی که احساس ناراحتی دارید بگذارید و حدود 15 الی 20 دقیقه آن را روی محل آسیب دیده نگه دارید. استراحت و خودداری از هرگونه فعالیت در 48 ساعت ابتدایی درد، علائم را تشدید میکند. حین استراحت، پاهای خود را بالا بگیرید تا جاذبه زمین به کاهش میزان تورم کمک کند. به آرامی عضلات خود را نرمش و ماساژ دهید. اگر علائم بیماری شما شدید است یا درمانهای خانگی جواب نمیدهند، به پزشک مراجعه کنید. یک پزشک میتواند برای شما دارو یا تمرینات فیزیوتراپی تجویز کند یا این که شما را به یک متخصص درد پا ارجاع دهد.
جلوی دردهای بیشتر را بگیرید
همیشه پیش از هرگونه فعالیت بدنی، با تمرینات سبک هوازی و پیادهروی سریع خودتان را گرم کنید. به تدریج مقاومت و تحمل عضلات شما در برابر فشار بیشتر خواهد شد. کشش عضلات محکم خود مثل همسترینگ و چهارسرران میتواند به جلوگیری از آسیب دیدگی کمک کند. مدت زمان هر کشش 20 الی 30 ثانیه باشد و هر پا باید سه بار تکرار شود.
چگونه این تمرینات را انجام دهید؟ روبروی یک دیوار بایستید به طوری که پاهایتان جفت باشد. دستان خود را به اندازه عرض شانه باز کنید و روی دیوار قرار دهید. پای عقب خود را صاف کنید و سپس به آرامی زانوی جلوی خود را خم کنید تا در قسمت پشت ران پای دیگر خود احساس کشیدگی کنید. این حرکت را با پای مخالف نیز انجام دهید. با قرار دادن یک دست روی دیوار، عضله چهارسرران خود را کشش دهید. پای پشتی خود را خم کنید و پای دیگر خود را با دست بگیرید. به آرامی پاشنه پای خود را به سمت لگن بکشید تا در قسمت جلوی ران خود کشیدگی را حس کنید. با عوض کردن پاها، این حرکت را تکرار کنید.
در همین رابطه بخوانید: