با سلام
با توجه به تجربه چند ساله ما توی کنار هم گذاشتن سایت خبری و شبکه اجتماعی، یه درس بزرگ گرفتیم، اونم این بود که جداسازی احساسات و منطق کار ساده ای نیست، حتی منطقی ترین آدم ها هم چوب خطی دارند و از طرفی در دوران پساحقیقت، هرکسی هر حرفی میتونه بزنه و بره بدون هیچ اثباتی یا ادله ای و ... . از این رو درس بزرگ دیگه ای که گرفتیم این بود که در دسترس بودن باعث میشه همزمان هم صمیمیت بیشتر بشه هم درگیری ها، به طور مثال سردبیر روزنامه ها هر مطلبی بنویسند اینطور هماهنگ بهشون حمله نمیشه که در طرفداری به یه نویسنده حمله میشه، چون دسترسی به سردبیر روزنامه نیست، کامنت نمیشه گذاشت، باید بگردی دنبال نویسنده تو شبکه های اجتماعی دیگه و ... اما در طرفداری سریعاً این دسترسی وجود داره.
این باعث میشه که خیلی ها اختلاس های سنگین بکنند، سرمربی تیم ملی رو عوض کنند پورسانت بگیرند یا 2 سال مداوم از تاج و ساکت خوب بنویسند تا حق پخش رایگان بگیرند و پول دربیارن، اما چون در دسترس نیستن، همیشه لاپوشونی می کنن
اما ما یه نقد ساده هم می نویسیم از فضایی که قرار بود صمیمیت ایجاد بشه، به دلیل همین سخت بودن جداسازی احساس و منطق، به صورت راحت با یک کلیک به نویسنده مطلب یا سایت توهین فله ای بشه.
در نتیجه از ابتدای هفته آتی، به تدریج، امکان ((خصوصی کردن)) پروفایل ها فراهم میشه، بعد از اون، امکان ((خصوصی کردن نویسنده یک مطلب)) هم فراهم خواهد شد. به این صورت که هر فردی میتونه پروفایلشو خصوصی کنه و هیچ پیامی دریافت نکنه و هم میتونه انتخاب بکنه که مطلبی که نوشته به اسم خودش منتشر بشه یا کسی اسم نویسنده رو نبینه.
تغییر بعدی این خواهد بود که دسترسی مستقیم کاربران به مسئولان سایت، فقط از طریق ایمیل پشتیبانی امکان پذیر خواهد بود. کسانی که پروفایل مسئولان را در سایت فالو کنند و اکسپت شوند هم امکان دسترسی مستقیم به این افراد خواهند داشت.
این رویه جدید باعث می شود که هرکس در پروفایل خودش به صورت خصوصی سازی شده و نه عمومی، آزادی عمل بیشتری با دوستان و فالوعرهای خودش داشته باشد، امنیت روانی و اطلاعاتی افراد بالاتر رود. مطالب عمومی هم مشمول قوانین عمومی سایت می شوند. با این راه حل، هیچکس در پروفایل های عمومی خود از نویسندگان امکان راه اندازی بحث سیاسی در مورد مسائل داخلی ایران را نخواهد داشت، موضوعاتی که باعث درگیری کاربران با یکدیگر، لشگر کشی های مجازی، یا درگیری با مسئولان سایت خواهد شد هم به مرور به لیست ممنوعیت ها اضافه می شوند، به طور مثال مسائل قومیتی یا دینی و مذهبی.
این امکان به دلایل خارج از توان ما در گذشته عقب انداخته میشد، اگر از قبل دسترسی افراد به همدیگه انتخاب شده تر بود و هرکس فقط با فالوعرهای خودش در تماس بود یا امکان ارسال خبر بدون اسم وجود میداشت، مشکل مهدی آزادی رخ نمیداد و کار به اینجا نمی کشید چراکه مهدی آزادی هم اگر حرفی میزد در پروفایل خصوصی شده خودش با همفکران خودش رد و بدل می کرد و درگیری ها به صفر میرسید.
اما درس بزرگی که حوادث اخیر داشت این بود که متوجه شدیم امکان دسترسی مستقیم کاربران به یکدیگر بدون انتخاب یا اکسپت، و کاربران و نویسندگان بدون انتخاب یا اکسپت، زمینه درگیری را فراهم می کند. از ابتدای هفته این تغییر ایجاد خواهد شد.
این ویژگی عمومی و خصوصی بودن هم در فیسبوک، هم توییتر و هم اینستاگرام وجود دارد و از ملزومات تکمیل بخش شبکه اجتماعی است.