طرفداری- پس از انجام یک همهپرسی در سال ۲۰۱۶، حکومت بریتانیا در مارس ۲۰۱۷ اعلام کرده که روند رسمی برای خروج از اتحادیه اروپا را آغاز خواهد کرد، به این ترتیب، در دیرترین حالت تا مارس ۲۰۱۹، بریتانیا باید از اتحادیه اروپا خارج میشد، در حالی که رد توافق نخست وزیر بریتانیا با اتحادیه اروپا، باعث شد که روند خروج از اتحادیه همچنان به تعویق بیافتد. این خروج، روی فوتبال انگلیس نیز تأثیرات مهمی خواهد گذاشت، همانطور که قبلاً به آن هم اشاره شده بود، کاهش تعداد بازیکنان خارجی، یکی از تأثیرات مهم برگزیت خواهد بود.
در گزارشی تازه، گاردین به بررسی این موضوع پرداخته است، وزارت کشور بریتانیا، وزرا و مسئولان مختلف را دعوت کرده تا با آنها، تأثیراتی برگزیت را در میان بگذارد. حالا وزرا در حال مبارزه با تأثیر برگزیت بر روی فصل نقل و انتقالات ژانویه هستند. برگزیت، احتمالاً باعث خواهد شد، یک سدِ بوروکراتیک برای فصل نقل و انتقالات ژانویه ایجاد شود. هفته گذشته، مسئولان وزارت کشور، با اصحاب فوتبالی در بریتانیا جلسه داشتند، مسئولان در این جلسه، تلاش کردند تا از تأثیر برگزیت روی سیستم مهاجرتی که روی خریدهای جدید برای باشگاهها اثر میگذارد، جلوگیری کنند.
سیستم جدید مهاجرتی از ژانویه ۲۰۲۱ در دستور کار بریتانیا قرار خواهد گرفت، بسیاری بر این باورند که باشگاهها نمیتوانند با این سیستم مهاجرتی به راحتی اقدام به جذب بازیکن از سراسر اروپا داشته باشند، چراکه دیگر بازیکنان اتحادیه اروپا، به راحتی مجوز بازی در بریتانیا را نخواهند داشت و با آنها به عنوان بازیکن خارجی برخورد خواهد شد.
این جلسه همزمان با هفته ای فوق العاده برای فوتبال انگلیس در سطح اروپا برگزار شده بود، جایی که چهار نماینده از بریتانیا به دو فینال مطرح اروپایی راه پیدا کردند. این در حالی بود که از ۱۲ گل به ثمر رسیده، ۱۱ گل را بازیکنان خارجی برای تیمهای انگلیسی به ثمر رسانده بودند. گرت ساوتگیت سرمربی تیم ملی انگلیس، یکی از حاضران در این نشست بود، حالا از برگزیت به عنوان اهرم فشاری برای افزایش بازیکنان بومی در باشگاههای انگلیسی استفاده میکند. وزیر مهاجرت بریتانیا و رئیس اجرایی فدراسیون فوتبال انگلیس از دیگر حاضران در این نشست بودند.
همانطور که در جریان هستید، فصل نقل و انتقالات ژانویه، بسیار پر هرج و مرج است، همه باشگاهها، مربیان و مسئولان، تلاش میکنند تا آخرین لحظه، در دسترس ترین بازیکنان ممکن برای تقویت تیمهایشان را به خدمت بگیرند، اما حالا این برگزیت، باعث خواهد شد تا عوارض جانبی، روی ژانویه هم تأثیر بگذارد. بر اساس قوانین فعلی، همه افرادی که اهل یکی از کشورهای اتحادیه اروپا هستند، آزادانه میتوانند برای باشگاههای انگلیسی بازی کنند. زمانی که بریتانیا اتحادیه اروپا را ترک کند، این قانون دیگر قابل استفاده نخواهد بود و زمانی که دوران گذار برگزیت به پایان برسد، باشگاههای انگلیسی اگر بازیکنی از اتحادیه اروپا به خدمت بگیرند، باید طبق قوانینِ جدید ویزا، با آن بازیکن برخورد کنند.
برای اخذ ویزای کار برای یک بازیکن خارج از اتحادیه اروپا، باید درخواست او به فدراسیون فوتبال انگلیس داده شود. باشگاه باید به عنوان اسپانسر بازیکن ایفای نقش کند، صدور ویزا برای بازیکن به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله رتبه تیم ملی بازیکنِ مورد نظر در رنکینگ فیفا و تعداد بازیهای ملی آن بازیکن در یکسال اخیر. فدراسیون فوتبال انگلیس در جلسه هفته گذشته، تلاش کرده تا قانون حداقل تعداد بازیکنان بومی را در باشگاههای انگلیسی از ۸ بازیکن به ۱۲ بازیکن افزایش دهد.
بر اساس قوانین فعلی لیگ برتر، هر تیم مجاز است ۱۷ بازیکن خارجی در تیم اصلی خود داشته باشد؛ طرح پیشنهادی در پی این خواهد بود تا این رقم را به عدد ۱۲ برساند؛ این در حالی است که هم اکنون ۱۳ باشگاه لیگ برتری، بیش از ۱۲ بازیکن خارجی در ترکیب خود دارند. اگر باشگاهها با طرح پیشنهادی اتحادیه فوتبال موافقت نکنند، از این به بعد بازیکنان اروپایی هم باید مثل بازیکنان غیر اروپایی برای فعالیت در انگلستان مجوز کسب کنند.
اتحادیه فوتبال انگلیس و لیگ برتر با این موضوع مخالفت کرده اند:
در دسترس بودن استعدادهای فوتبالی در اروپا، نقشی کلیدی در رشد لیگ برتر انگلیس داشته است.
فدراسیون فوتبال انگلیس موافق کاهش استفاده از بازیکنان خارجی است و لیگ برتر انگلیس و باشگاههای حاضر در آن، مخالف این موضوع، باید دید که این روند در پایان چه نتیجه ای به دنبال خواهد داشت.