طرفداری- امیرحسین فتحی، سرپرست باشگاه استقلال در اظهارنظری مدعی شد که وینفرد شفر بزرگترین سرمربی تاریخ استقلال است و مانند او وجود ندارد. اما برگ تاریخ این باشگاه را که ورق بزنیم متوجه خواهیم شد که سرمربی آلمانی استقلال جزو 5 سرمربی برتر هم نیست.
امیرحسین فتحی زمانی که به همراه فرهاد مجیدی در تمرین استقلال حضور داشت در جمع خبرنگاران وینفرد شفر را بزرگترین سرمربی تاریخ استقلال معرفی کرد. البته از مدیرانی که در چند سال اخیر بر مسند کار بودهاند جز این انتظار نمیرود که با تاریخ استقلال آشنا نباشند اما پرواضح است که وینفرد شفر جزو سرمربیان بزرگ استقلال به شمار نمیآید.
تاریخ تاج و استقلال قهرمانی آسیا را به خود دیده است و قهرمانیهای متعددی نیز در لیگ ایران در آن دیده میشود. وینفرد شفر که فقط توانسته یک جام حذفی را از آن خود کند راه دور و درازی تا انتخاب به عنوان بزرگترین و پرافتخارترین سرمربی تاریخ این تیم دارد.
با یکدیگر سرمربیان پرافتخار و بزرگ استقلال را مرور خواهیم کرد:
1- منصور پورحیدری؛ دومین قهرمانی استقلال در آسیا
مرحوم منصور پورحیدری در سال 1946 (4 سال قبل از تولد شفر و مصادف با تأسیس باشگاه تاج یا استقلال کنونی) در شهر تهران به دنیا آمد. وی در سال 1358 مسئولیت سرمربیگری استقلال را قبول کرد. در سال 1362 وی به همراه استقلال قهرمان باشگاههای تهران شد و در سال 1364 نیز این عنوان را تکرار کرد. در سال 1369 قهرمانی در لیگ قدس و در سال 1370 سومین قهرمانی جام باشگاههای تهران را بدست آورد. دومین قهرمانی استقلال در جام باشگاههای آسیا در سال 1370 رقم خورد و استقلال در سال 1371 نایب قهرمان آسیا شد. آبیپوشان به همراه پورحیدری در سالهای 1375 و 1379 قهرمان جام حذفی شدند و در سال 1380 پورحیدری موفق شد مقام قهرمانی لیگ آزادگان را بدست آورد و در همین سال به سومی جام باشگاههای آسیا رسید.
پورحیدری از حیث کیفیت قهرمانیها، پرافتخارترین و بزرگترین سرمربی تاریخ استقلال محسوب میشود.
2- زدراوکو رایکوف؛ اولین قهرمانی استقلال در آسیا
مرحوم زدراوکو رایکوف یکی از تأثیرگذارترین و بزرگترین سرمربیان تاج (استقلال) سال 1927(23 سال قبل از تولد شفر) در اتحاد جماهیر شوروی دیده به جهان گشود. وی در سال 1967 دوران سرمربیگری باشگاهیاش را در تیم ووی وودینا آغاز و این تیم را قهرمان لیگ یوگسلاوی کرد. سپس با دعوت مسئولان ایرانی به ایران آمد و سرمربیگری دو رده ملی جوانان و بزرگسالان به او سپرده شد و به همراه جوانان مقام سومی مسابقات جوانان آسیا را بدست آورد.
سال 1349 سرمربی تاج شد و آغازگر تحول تاکتیکی شد که در یادها ماند. رایکوف در اولین فصل حضورش قهرمانی جام منطقهای (معتبرترین مسابقات باشگاهی کشور) را بدست آورد و اولین قهرمانی تاج (استقلال کنونی) در جام باشگاههای آسیا را رقم زد. قهرمانی در جام باشگاههای تهران در سال 1349 و 1350 و دو قهرمانی پیاپی در جام میلز هندوستان وی را به شدت میان هواداران محبوب کرد. در سال 1353 رایکوف قهرمانی جام تخت جمشید را برای آبیپوشان تهران به ارمغان آورد.
اگر به دنبال این سوال میگردید که چه کسی برای اولین بار تمرینهای تاکتیکی را از تمرینات بدنسازی جدا کرد جواب مشخص است؛ زدراوکو رایکوف!
3- امیر قلعه نویی؛ 3 قهرمانی در لیگ برتر ایران برای استقلال
امیر (اردشیر) قلعه نویی در سال 1963 در تهران به دنیا آمد و بزرگترین و پرافتخارترین سرمربی معاصر استقلال است. امیر قلعه نویی در 4 مقطع سرمربی استقلال بوده است. در مقطع کوتاه اول توانست قهرمانی جام حذفی را در سال 1381 برای آبیپوشان به ارمغان بیاورد. در مقطع دوم سه سال طول کشید تا بتواند قهرمانی لیگ برتر را در فصل 85-1384 بدست بیاورد. در مقطع سوم ابتدا قهرمانی جام حذفی 87-1386 و فصل بعد در 88-1387 قهرمانی لیگ برتر را بدست آورد. سرانجام در مقطع چهارم توانست به همراه آبیپوشان در فصل 92-1391 قهرمانی لیگ برتر را برای بار سوم بدست آورد.
4- ناصر حجازی
مرحوم ناصر حجازی در سال 1949 (یک سال قبل از تولد شفر) به دنیا آمد و در سال 1361 سرمربیگری خود را در استقلال آغاز کرد. وی در سال 1377 به همراه آبیپوشان قهرمانی لیگ آزادگان را به دست آورد و در سال 1378 با استقلال به فینال آسیا رسید و نایب قهرمان شد.
پس از این مربیان به ترتیب ولادمیر جکیچ، پرویز مظلومی و وینفرد شفر هر کدام با یک مقام قهرمانی جام حذفی در رده پنجم سرمربیان موفق قرار دارند.
همانطور که مشاهده میشود 3 سرمربی از 4 سرمربی پرافتخار استقلال قبل از شفر به دنیا آمدهاند و از حیث کسوت نیز احترام به آنان واجب است. اگرچه وینفرد شفر استقلال بی انگیزه منصوریان را تحویل گرفت و تا ردههای بالایی جدول بالا آورد و به یک چهارم نهایی آسیا رهنمون ساخت اما طبیعتاً یک سرمربی باید به عناوین کسب شده مربیان قبلی برسد تا بتوان او را همتراز با بزرگان باشگاه به حساب آورد.