تلگرام در برخی نقاط ایران دچار اختلال شده است اما شایعات درباره فیلتر تلگرام هنوز قابل تایید نیستند.
به گزارش خبرگزاری فارس، شماری از شهروندان در تماس های خود از بروز اختلال در دسترسی به تلگرام در برخی از نقاط کشور خبر داده اند. هنوز علت این موضوع مشخص نیست.
با وجود بحث و جدل های اخیر میان سران تلگرام و دولت ایران برای انتقال سرورهای این پیام رسان به داخل ایران، خیلی ها درباره آینده این برنامه، نگران هستند. وزارت ارتباطات رسما از انتقال سرورهای این شبکه به داخل کشور خبر داد اما پاول دورف، مدیر تلگرام اعلام کرد که صرفا برای افزایش سرعت کانال های پرطرفدار در ایران، ارائه دهندگان ترافیک اینترنت یا CDN را در اختیار ایرانی ها قرار داده است.
پاول دروف هر بار در توئیتر خود، اعلام کرده است که اطلاعات محرمانه تلگرام و همچنین سرورهای تلگرام را در اختیار کشوری قرار نمی دهد و این ادعای وزارت ارتباطات ایران را رد کرد. اما وزیر ارتباطات، بار دیگر اعلام کرد قرار است سرورهای تلگرام به ایران منتقل شوند که این موضوع بلافاصله با واکنش مدیر تلگرام مواجه شد؛ دورف در واکنش به گفته وزیرارتباطات مبنی بر انتقال سرورهای تلگرام به ایران اعلام کرد اطلاعات آمده در خبر نادرست است و هیچ سروری به ایران منتقل نخواهد شد.
آی تی ایران نیز در گزارش خود در این باره چنین می نویسد:
روز شنبه هفته جاری اتفاقی افتاد که با واکنش و انتقاد انبوهی از کاربران اینترنت مخابرات مواجه شد. شرکت مخابرات درخدمات اینترنتی خود سرویس پیام رسان تلگرام را در برخی از نقاط استان تهران و برخی استانها بدون اطلاع قبلی مسدود و از دسترس کاربران خود خارج کرد.
کاربران این شرکت از حوالی ظهر روز شنبه در موبایل و کامپیوترهای خود با صفحههای غیر فعال برنامه تلگرام رو به رو شده و موفق به استفاده از این برنامه نشدند.
انسداد و حذف برنامه تلگرام توسط شرکت مخابرات درحالی است که سایر شرکت های خدمات دهنده اینترنت این سرویس را همچنان و بدون اختلال به کاربران خود ارائه می دهند.
برای پیگیری این موضوع با مخابرات تماس گرفتیم که این خبر را تکذیب کرد. مخابرات اعلام کرد که ایجاد اختلال از طرف مخابرات نمیتواند صورت بگیرد و دستور فیلترینگ را دستور فیلترینگ را شرکت ارتباطات زیرساخت اجرا میکند. به دنبال این موضوع با یک مقام مطلع در شرکت ارتباطات زیرساخت تماس گرفتیم. وی ضمن رد گفتههای شرکت مخابرات اعلام کرد که شرکت زیرساخت با محدودیتها کاری ندارد و اقدام مذکور به این شرکت مربوط نمیشود.
در نهایت اینکه از هیچ شرکتی پاسخی قانعکننده و رسمی دریافت نکردیم و باید منتظر بمانیم و ببینیم سرنوشت تلگرام به کجا میرسد.
پاول دورف چندی پیش گفته بود:
شایعهی عجیبی در مورد انتقال سرورهای تلگرام به ایران طرح شده است. این ماجرا مضحک است و حتی ارزش این را ندارد که در مورد آن اظهار نظر کنیم.
کاملا مشخص است که تلگرام نمیتواند چنین درخواستهایی را با توجه به قوانین حریم خصوصی سختگیرانه بپذیرد. ما نمیتوانیم حریم شخصی کاربرانمان را به خطر بیندازیم؛ حتی به قیمت فیلتر شدن.
ما حاضریم بازارهای بزرگی نظیر بازار چین را از دست بدهیم؛ اما بر سر یک بایت از اطلاعات کاربرانمان معامله نمیکنیم. ما همچنان در حال پژوهش و تحقیق برای افزایش سرعت برای کاربرانمان در جهان هستیم و هرگز مکان سرورهایمان را تغییر نمیدهیم.
حاضریم بازار ایران را از دست بدهیم تا اینکه سر یک بایت از اطلاعات شخصی کاربرانمان معامله کنیم؛ این کار را قبلا در چین هم کردهایم.
معاون وزیر اطلاعات، جهرمی در این باره گفت:
درصورتیکه تلگرام پیشنهاد ایران را نپذیرد، قانونگذار در خصوص فعالیت آن در کشور تصمیمگیری خواهد کرد.