طرفداری - چه آن روزها که زمان جنگ تحمیلی ملیپوشان فوتبال با سربندهای یا زهرا(س) و یا حسین(ع) به جبهههای دفاع مقدس میرفتند و چه بعد از آنکه لژیونرهای ما در قلب اروپا نماز میخواندند و روزه میگرفتند، فوتبال میتواند فرصتساز باشد.
در حالی که واکنشهای متفاوتی به برگزاری دیدار تیم ملی کشورمان مقابل کره جنوبی در شب عاشورا صورت گرفته و در این بین، برخی نیز از کوره در رفته و با حملات شدیداللحن، مسئولان برگزاری مسابقات را با مسببان دشت نینوا قیاس میکنند، به راستی میتوان به جای انتقاد، از این موضوع فرصت ساخت.
فوتبال در ایران با تمام بدیهایی که دیده، غیر از خوبی کاری نکرده است. نامگذاری هفتههای فوتبال همگام با مناسبتهای ملی و مذهبی تنها یکی از این خوبیهاست که فوتبال بابت آن هیچگاه امتیازی نخواسته است. الان هم که قرار شده با موافقت مسئولان نظام، ایران همزمان با روز تاسوعا از سر اجبار با کره جنوبی بازی کند، تردید نداشته باشید فوتبال اعتقادات مذهبی مردم ما را مثل خاری به چشم مخالفان غربی و دشمنان قسمخورده خارجی فروخواهد کرد. همین که قرار است تیم ملی با بازوبند مشکی بازی کند، همین که مردم میخواهند با لباس سیاه به ورزشگاه رفته و یک حسینیه باشکوه تشکیل دهند و همزمان با تماشای فوتبال، در مراسم عزاداری تاسوعای حسینی شرکت کنند و همین که همه اهالی فوتبال متحد شدهاند تا یک بار دیگر ثابت شود فوتبال فرصت است، نه تهدید، نوید سربلندی فوتبال در آزمونی تازه میدهد.
حضور انبوه تماشاگران با پیراهن یک دست سیاه رنگ، برافراشتن پرچم ها و بنر های عزاداری اباعبدالله در سکو ها، به بازو بستن بازوبند های مشکی رنگ از سوی بازیکنان تیم ملی، عزاداری باشکوه تماشاگران پیش از آغاز بازی و در بین دو نیمه و حال و هوای عزای این روزهای پایتخت، همگی میتوانند یک فرصت باشند. فرصتی برای تبلیغ پیام آزادگی آن امام بزرگوار و دین مبین. کاش بهجای تفکر ساده و انتقادی، تهدید را بدل فرصت کرد.
میشود دیداری که در تقویم فیفا قرار دارد را برگزار نکرد اما میتوان این بازی را به شکل درستی برگزار کرد که همه ببینند فوتبال قابل اعتماد است.