طرفداری- بار سفر بستن و راهی کشوری دیگر شدن تنها مختص به ایرانیان نیست. پدیده مهاجرت طی سالهای گذشته بین نخبگان ایرانی بیشتر رواج داشته و آن را با نام "فرار مغزها" میشناسیم. در این میان مهاجرت هنرمندان و ورزشکاران بیش از دیگر اقشار مورد توجه است؛ مهاجرتی که به دلایل مختلف رخ میدهد و هر از چندگاهی نیز سر و صدای زیادی را برپا میکند.
صرف نظر از اینکه چرا این مهاجرتها رخ میدهد، سوال نحوه جلوگیری از این پناهندگیهاست؛ اقدامی که ممکن است به وجهه یک کشور لطمه وارد کند. البته در این میان ورزشکارانی نیز بودهاند که بدون کسب افتخار مهمی دست به مهاجرت زدهاند و به تمام داشتههای خود پشت و ترک وطن کردهاند.
با این حال برخی از ورزشکاران نیز بودهاند که با رفتنشان چالش ساختهاند و در کسب موفقیت برای دیگر کشورها موثر بودهاند. نمونه آن را هم میتوان در رشتههای کشتی و تکواندو دید.
واقعیت این است که پدیده پناهندگی و اخذ تابعیت مضاعف هرچه باشد به چهره ورزش کشور لطمه وارد کرده و باید تدبیری برای جلوگیری از آن اندیشید. البته کسی که بخواهد برود و عزم رفتن داشته باشد با هر تدبیری و روشی نمیتوان جلویش را گرفت. پس باید راه حلی برای این مشکل یافت.
به گزارش ایسنا؛ نامهای ذیل تعدادی از مهمترین ورزشکارانی هستند که در طی سالهای اخیر بعضا سفری یک طرفه به دیگر کشورها داشتهاند و ترجیح دادهاند فعالیتهای ورزشی و قهرمانی خود را زیر پرچم کشوری غیر از ایران ادامه دهند:
* محمدحسین ابراهیمی - عضو تیم ملی شمشیربازی ایران در اسلحه فلوره در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو - در سال 1389 به فرانسه پناهنده شد.
* آرزو معتمدی - در رشته قایقرانی و در المپیک 2012 سهمیه گرفت - سال 1391 به آمریکا مهاجرت کرد.
* مهدی جعفرقلیزاده - عضو تیم ملی کاراته ایران - سال 1387 در آلمان پناهنده شده است.
* احسان رجبی - ملیپوش سنگینوزن جودوی ایران و دارنده مدال برنز آسیا - سال 1389 به آمریکا پناهنده شد.
* سامان طهماسبی - برنده دو مدال برنز جهان و طلای قهرمانی آسیا (برای ایران) و دو نقره و یک برنز جهان به همراه سهمیه المپیک 2016 (برای آذربایجان)- در سال 1389 به آذربایجان رفت و برای تیم ملی این کشور به میدان میرود.
سامان طهماسبی
* صباح شریعتی - برنده مدال نقره بازیهای اروپایی و سهمیه المپیک 2016 برای آذربایجان- اکنون برای کشور آذربایجان به میدان میرود.
صباح شریعتی (نفر اول سمت چپ)
* راحله آسمانی - تکواندو کار ایرانی که سهمیه المپیک 2016 را زیر پرچم فدراسیون جهانی کسب کرد. او دارنده مدال بازیهای آسیایی و 2 طلا، یک نقره و دو برنز مسابقات آزاد تکواندو است - در سال 1391 به بلژیک پناهنده شد.
راحله آسمانی
* میلاد بیگی - سهمیه المپیک 2016 تکواندو را برای کشور آذربایجان به دست آورد - از اواخر سال 93 برای کشور آذربایجان به میدان میرود.
* سینا بهرامی - تکواندو کاری که از اواخر سال 93 برای کشور آذربایجان به میدان میرود.
* الشن مرادی - استاد بزرگ شطرنج ایران که شاید زیر پرچم آمریکا مسابقات خود را در رشته شطرنج دنبال کند. او چندین سال است که برای ادامه تحصیل راهی آمریکا شده است.
* ایمان جمالی - از امسال برای تیم ملی هندبال مجارستان به میدان میرود.
ایمان جمالی
* مینا علیزاده - ملیپوش قایقرانی در رشته دراگون بوت - سال 1388 در کشور آلمان اعلام پناهندگی کرد.
* پوریا پورابراهیم - ملیپوش رشته نجات غریق - در سال 1393 به فرانسه پناهنده شد.
* محمود زاویه - ملیپوش رشته نجات غریق - در سال 1393 به فرانسه پناهنده شد.
* شروین پاکدل - ملیپوش قایقران - امسال در پرتغال پناهنده شد.
* انوشیروان نوریان - تنها بوکسور ایرانی که سابقه حضور در سه دوره از بازیهای المپیک را داراست از سال 1379 چندین سال در استرالیا بود و در نهایت نیز به ایران بازگشت.
* سعید فضلاولی - عضو تیم ملی قایقرانی ایران و دارنده مدال نقره بازیهای آسیایی اینچئون - امسال به آلمان پناهنده شد.
* پیام زرین پور ملیپوش کشتی فرنگی و قهرمان سال 2000 آسیا که برای تحصیل به آمریکا رفت و مقیم این کشور شد. او در مسابقات دانشگاهی آمریکا هم مسابقه داد.