طرفدارى- هواداران بايرن مونيخ هفته اى عجيب را پشت سر نهادند، هفته اى كه با شكست مقابل پورتو در بازى رفت از مرحله ليگ قهرمانان آغاز و با جدايى ناگهانى دكتر مولر ولفارت پزشك با سايقه تيم به جنجال كشيده شد. در ادامه با پيروزى مقابل تيم هوفنهايم با بازيكنان ذخيره كمى شرايط آرام شد و در پايان در ديدارى باورنكردنى مونيخى ها توانستند با يك پيروزى خيره كننده براى چهارمين سال متوالى خود را به جمع چهار تيم برتر اروپا برسانند.
اما چه عواملى سبب شد كه بايرن مونيخ بتواند با وجود نبود بازيكنان تاثيرگذار خود به خصوص در بخش تهاجمى، تيم منسجم و هماهنگ پورتو را با شش گل بدرقه نمايد.
1- تله تاكتيكى پپ گوارديولا
تركيب اعلام شده توسط بايرن مونيخ يك ساعت قبل از شروع بازى هرگز تعجب برانگيز نبود، حتى سبب نگرانى هواداران مونيخى نيز شده بود، چون گوارديولا براى اين بازى از دفاع سه نفره، و حضور باستين شواين اشتايگر و سباستين روده كه در بازى مقابل هوفنهايم خوش درخشيده بود، چشم پوشى نمود و به جاى آنها باز هم به ژابى آلونسوى نه چندان آماده و ماريو گوتزه كه در بازى هاى اخير عملكردى پرانتقاد داشته، براى حضور در تركيب اصلى استفاده نمود.
بعد از گذشت لحظات ابتدايى بازى كاملا مشخص شد كه تفكر ويژه اى در پس چنين تركيب نهفته است،گوتزه و لام در اين ديدار بيشتر در كناره هاى زمين ديده شدند و با جاى گيرى خود به نحوه بازى بايرن مونيخ پهناى بيشترى اعطا مى نمودند و مركز زمين را به طور كامل به زوج ژابى آلونسو و تياگو واگذار كرده بودند. اگر لام يا گوتزه به سمت ميانه ميدان حركت مى كردند، تياگو بلافاصله در كناره هاى زمين جاى خالى آنها را پر مى نمود يا اينكه رافينيا يا خوان برنات با حمايت آلونسو جايگزين آنها مى شدند، به اين ترتيب بايرن مونيخ در نيمه اول بيشتر با دو چيدمان 4-2-4 يا 1-4-1-4 بر روى دروازه ميهمان پرتغالى خود، هجوم مى آورد.
محاسبات و ايده هاى پپ گوارديولا در بازى رفت در مقابل بازى فيزيكى و پرسينگ فوق العاده بازيكنان پورتو با شكست مواجه شد، در آن ديدار پورتو موفق شد به خوبى بازى سازى مونيخى ها در كناره ها و همچنين در ميانه زمين را با اختلال مواجه سازد، اما در بازى برگشت بازيكنان پورتو توفيقى در اين زمينه نداشتند، چون گوارديولا در اين ديدار بازى سازى تيم خود را به ميانه زمين منتقل نموده بود و بازى از آن منطقه به كناره هاى زمين در جايى كه گوتزه و لام حضور داشتند، كشيده مى شد، اين مسئله به كمك پاس هاى بلند قطرى بازيكنان مونيخى سبب شد تا خط دفاعى پورتو به نوعى سردرگمى دچار شود و هماهنگى و انسجام خود را ازدست دهد.
تاكتيك گوارديولا به خصوص در سمت چپ زمين با هماهنگى خوب بين برنات و گوتزه بسيار موفق بود و مونيخى ها گل اول و مهمترين گل خود را از همين ناحيه پايه گذارى نمودند. گل هاى سوم و پنجم نيز از كنارى سمت راست و از سوى فيليپ لام ساخته شدند.
در نيمه دوم سرمربى پورتو با تغييراتى خط ميانى خود را تقويت نمود تا بتواند كنترل بيشترى بر بازى با توجه به عقب كشيدن بايرن مونيخ داشته باشد. پپ گوارديولا به خوبى نسبت به چنين تاكتيكى واكنش نشان داد و محل بازى لام و گوتزه و در ادامه روده را از كناره زمين به ميانه ها نزديك نمود. در ادامه تا حدودى پورتو به دليل تمركز زياد بر روى ميانه ميدان در ديگر نقاط زمين دچار كمبود بازيكن شد و به نوعى سرمربى اين تيم در تله تاكتيكى پپ گوارديولا گرفتار شد تا برنامه هاى گوارديولا براى اين بازى به خوبى روشن شود.
2- شكوفايى لواندوفسكى و مولر
آسيب ديدگى آرين روبن و فرانك ريبرى سبب شده بود تا پپ گوارديولا در بازى مقابل دورتموند براى اولين بار در خط حمله تيم خود از وجود دو مهاجم به نام هاى توماس مولر و روبرت لواندوفسكى استفاده نمايد. چنين تدبيرى سبب اوج گيرى دوباره اين دو بازيكن و تيم بايرن مونيخ شد. اين دو بازيكن به خوبى خود را تكميل و تقويت نموده و به هماهنگى فوق العاده اى رسيده اند. از سوى پپ گوارديولا به توماس مولر آزادى بيشترى اعطا شده و اين دو از بازى دورتموند در مجموع در سيزده گل بايرن مونيخ مشاركت داشته اند.
توماس مولر در بازى مقابل پورتو نيز علاوه بر به ثمر رساندن يك گل، دو گل نيز براى هم تيمى هاى خود پايه ريزى نمود، در مجموع چهار ضربه به سمت دروازه حريف ارسال نمود و سه بار نيز هم تيمى هاى خود را در موقعيت مناسب شوت زنى قرار داد. لواندوفسكى نيز در بازى سه شنبه شب هشت ضربه به سمت دروازه حريف داشت كه بيش از دو برابر ضربات بازيكنان حريف به سم دروازه مانوئل نوير بود. اگر اين مهاجم لهستانى در زدن ضربات آخر خود خونسردى و دقت بيشترى داشت، مى توانست آمار گل هاى زده خود را به طور قابل ملاحظه اى بهبود بخشد.
بى ترديد مولر و لواندوفسكى از غيبت روبن و ريبرى بيشترين استفاده را برده اند و گوارديولا نيز به همين دليل مجبور به تغيير سيستم بازى تيم خود شده است، در اين حين بازى مونيخى ها در فاز تهاجمى متغيرتر و انعطاف پذيرتر به نظر مى رسد. پپ گوارديولا مى بايست چنين عناصر مفيدى از بازى تهاجمى تيم را حتى با بازگشت آرين روبن و فرانك ريبرى حفظ نمايد تا بتواند از قدرت مولر ولواندوفسكى در آينده نيز استفاده نمايد، چون اين دو بازيكن نقش مهمى در پيروزى پر گل مقابل پورتو داشته اند.
3- ماريو گوتزه سمبل بايرن مونيخ
چنين برد قاطعى را نمى توان به تنهايى به چيدمان و افكار تاكتيكى تيم مربوط دانست، قاطعيت مونيخى ها براى برد در اين بازى از نحوه حضور آنها در ميدان به خوبى مشخص بود. نيمه اول مونيخى ها بازى تهاجمى كلاسيكى از خود به نمايش گذاشتند كه محصول ديسيپلين فوق العاده، سرعت بالا و دقت زبان زد آنها در يك سوم پايانى ميدان بود و مى توان اين پيروزى را واكنش مونيخى ها به جنجال ها و بحث هاى اخير مطبوعات در خصوص مسائل اخير باشگاه بايرن مونيخ كه چندان با فوتبال مرتبط نبوده اند، دانست.
ماريو گوتزه را در اين ديدار مى توان سمبل تيم مصمم بايرن مونيخ دانست، وى نتوانست خود را از فرم ضعيف خود در بازى هاى اخير به طور كامل دور سازد و مشاركت مستقيمى در شش گل به ثمر رسيده نداشت، اما بازى قابل قبولى از خود به نمايش گذاشت، در كارهاى دفاعى مشاركت خوبى داشت، بيشترين تكل هاى موفق را انجام داد، بيشترين خطاها را از تيم حريف گرفت و بيش از نيمى از نبردهاى دو نفره را به نفع خود به پايان رساند. گوتزه در اين ديدار به خوبى تيم خود را حمايت نمود، بدون آنكه صحنه اى درخشان از خود بر جاى گذارد. هواداران حاضر در استاديوم آليانس آره نا نيز با تشويق هاى ممتد خود هنگام خروج گوتزه از ميدان، از وى به خوبى تمجيد نمودند.