طرفداری تایمز | در ادامه حمایتهای تلویحی صدا و سیما از بشار اسد با وجود سقوط وی، خبرگزاری عصر ایران انتقادات شدیدی را در رابطه با مواضع تلویزیون ایران مطرح کرده است.
در ابتدای یادداشت عصر ایران، به وضوح از سیاستهای صدا و سیمای ایران در موضعگیری خود در قبال حکومت پیشین سوریه و فعلی روسیه انتقاد شده است. در ادامه خلاصهای از یادداشت عصر ایران را میخوانیم.
با توجه به طرز پوشش دادن اخبار این دو کشور توسط تلویزیون ایران برای برخیها این سوال بهوجود میآید که ما با صدا و سیمای ایران روبهرو هستیم یا صدا و سیمای بشار اسد و ولادیمیر پوتین.
با وجود گذشت چندین روز از سقوط حکومت بشار اسد، پاره شدن عکسهای وی، تخریب مجسمههای او و پدرش و عوض شدن پرچم این کشور به نظر میرسد صدا و سیمای ایران کماکان حاکم سوریه را بشار اسد میداند.
جدا از حمایتهای بدون توجیه تناقض نیز در اعلام نام گروهی که اکنون حکومت سوریه را بهدست گرفته وجود دارد. برای صدا و سیمای کشور ما آنان روزی گروه تروریستی هستند، روزی گروه مسلح هستند و یک روز معارض و مخالف مسلح. همچنین باید اضافه کرد که خبرنگاران نیز در جریان جنگ داخلی سوریه پیش از سقوط این کشور بنا داشتند بیشتر از فرماندهان نظامی اسد به سربازان سوری روحیه مقابله با تحریرالشام را بدهند.
در صدا و سیما واقعیت سوریه مطرح نمیشود. در صدا و سیما خبری از شادی و جشن مردم از پایان حکومت اسد و همچنین افشای شکنجههای ضد انسانی دیکتاتور سوریه در زندانهای مخوفی چون صیدنایا وجود ندارد. از ابتدای سال 1389 که حوادث این کشور شروع شد تا به همین لحظه که سوریه جدید به رهبری ابومحمد جولانی در حال تلاش برای ایجاد یک برنامه مدون است، صدا و سیمای ایران همواره یا اخبار را پوشش نداده و یا ناقص پوشش داده است. مثلا در سال 1390 و در دوران اعتراضات سوریه، شبکههای دولتی این کشور و حتی شبکههایی وابسته به حزبالله لبنان به پوشش جدی اخبار اعتراضات و آمار کشتهشدگان میپرداختند در حالی که تلویزیون ایران دو هفته در این رابطه سکوت کرد.
مواضع صدا و سیما در قبال حوادثی که پیرامون روسیه و پوتین اتفاق میافتد، تفاوت چندانی با وضعیت پوشش دادن اخبار سوریه و اسد ندارد. در همین چندروز پیش اخیر زمانی که روسیه یک هواپیمای مسافربری متعلق به آذربایجان را هدف قرار داده بود، خبررسانی در این رابطه به یکباره متوقف شد تا مبادا کسی از این حادثه بویی ببرد. صدا و سیما همچنین در سال 1400 و در زمان حمله روسیه به اوکراین، به جای به کار بردن عبارتهایی چون تجاوز، جنگ و حمله از عبارت مضحک عملیات ویژه استفاده کرد هر چند که بعدا آن را اصلاح نمود.
در مجموع باید گفت، تلویزیونی که با پول مردم کشور اداره میشود باید نسبت به پوشش و انتشار اخبار مختلف پیرامون دنیا، متعهد و وفادار باشد؛ چیزی که این روزها مشاهده نمیشود و باعث شده تا صدا و سیمای ایران را صدا و سیمای بشار اسد و ولادیمیر پوتین، تصور کنیم.