طرفداری | قرار نیست قانون سقف بودجه برداشته شود و در بهترین حالت فقط اصلاحاتی درباره آن رقم خواهد خورد.
قانون سقف بودجه جزو قوانینی است که فوتبال ایران را تحت تاثیر خودش قرار داده است. از زمانی که این قانون وضع شد، موافقان و مخالفان مختلفی داشت، عده ای از باشگاه ها اعتقاد داشتند این موضوع باعث پیشرفت فوتبال ایران می شود و عده دیگری می گفتند چنین قانونی در روزهایی که کشورهای عربی تا دندان مسلح می شوند و ستاره های روز دنیا را می خریدند، بی معناست.
هرچه بود کارگروهی شکل گرفت و با حضور برخی مدیران لیگ برتری، این قانون تصویب شد.
قانون سقف بودجه قطعا می ماند / سندهای اختصاصی رسانه طرفداری
حالا اسنادی به دست رسانه طرفداری رسیده که نشان می دهد خلاف برخی ادعاها، قرار نیست این قانون برداشته شود. هدایت ممبینی به عنوان دبیرکل فدراسیون فوتبال نامه ای را تحت عنوان "ارایه نقطه نظرات اصلاحی، تکمیلی دستور العمل های ناظر بر قراردادها و سقف بودجه توسط مدیران محترم باشگاه های لیگ برتر و دسته یک" برای حیدر بهاروند به عنوان رییس سازمان لیگ ارسال کرده و از خواسته این نامه را به باشگاه های لیگ برتری ارسال کرده و تاکید داشته آن ها نظرات و اصلاحات مدنظر خود را تا تاریخ 1402/11/07 به دبیرخانه کارگروه مربوطه بفرستند.
از سوی دیگر منصور قنبرزاده به عنوان نایب رییس فدراسیون فوتبال و همچنین رییس کارگروه نظارت بر قراردادها هم نامه ای را به حیدر بهاروند ارسال کرده است.
همین موضوع نشان می دهد خبری از حذف این قانون نیست. در واقع فدراسیون فوتبال می خواهد اگر موردی از دید باشگاه ها درست نیست، آن را اعلام کنند و این قانون اصلاح شود ولی حذف آن در دستور کار نیست.
حالا بد نیست فلش بکی بزنیم به اتفاقات روزهای اول تصویب این قانون و نحوه اجرای آن در طول فصل...
مهدی تاج: هر که قانون را رعایت نکند، 3-0 بازنده می شود!
مهدی تاج در اظهارنظری بعد از وضع این قانون گفته بود همه تیم ها باید آن را رعایت کنند و برای اینکه آن ها وادار به انجام این کار کند، تهدید کرده بود بازی هایشان ممکن است 3-0 شود.
تاج در این خصوص گفته بود:
بخشنامه ای توسط کمیته انضباطی تدوین و از سوی سازمان لیگ به باشگاهها ابلاغ شده است. بر این اساس اگر باشگاهی قرارداد بازیکنی را خارج از ضابطه ثبت کند و شکایتی روی بازیکن از سوی تیم مقابل ثبت شود، نتیجه بازی تغییر خواهد کرد.
اما بعدها وقتی برخی امتیازاتی از تیم ها کسر شد، باشگاه ها این سوال را پرسیدند چرا بازی هایشان 3-0 نشده و فقط با جریمه مالی و کسر امتیاز با آن ها برخورد شده است؟
فدراسیون فوتبال در توضیح این ماجرا گفت باید شکایت ها تا 24 ساعت بعد از بازی ها ثبت شود و چون اینطور نبوده پس بازی ها 3-0 نشده است.
ماجرای کسر امتیازها و بازگشت!
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال با چند قاضی رای پرونده تیم های پرسپولیس و سپاهان را بعد از هفته ها بررسی اعلام کرد، کسر امتیاز و جریمه مالی برای دو باشگاه!
اما داستان وقتی جنجالی تر شد که کمیته استیناف رای کمیته انضباطی را شکاند و علاوه بر آن بررسی پرونده استقلال ماه ها طول کشید، همین موضوع یک جنجال واقعی را به پا کرد.
باشگاه های دیگر مدعی شدند قانون سقف بودجه بی معنی است و فدراسیون فوتبال خودش برای قانونی که می گذارد، احترام قائل نیست. از سوی دیگر سه باشگاهی که پای شان در این ماجرا وسط بود اعلام کردند در حق دو باشگاه دیگر لطف شده است!
آن ها هم تهدید کردند دیگر قانون سقف بودجه را رعایت نمی کنند.
شایعه حذف قانون سقف بودجه
همه موضوعات ماه های اخیر باعث شد عده ای بگویند مدیران و مسئولان فدراسیون فوتبال از این قانون رضایت ندارند و می خواهند آن را حذف کنند چون تصور می کنند این قانون فایده ای ندارد و فوتبال را جنجالی تر کرده است.
علاوه بر آن رفتار باشگاه سپاهان هم گویا از پیش بینی مدیران این باشگاه حاکی است. آن ها با تصور اینکه قانون سقف بودجه برای فصل آینده برداشته می شود، به طور مثال قرارداد بازیکنی که 120 میلیارد است را 10 میلیارد برای این فصل و 110 میلیارد برای فصل بعد ثبت کرده اند.
در واقع تصور مدیران سپاهان این است فصل بعد اصلا چنین قانونی وجود ندارد. آیا این موضوع درست است؟ در ادامه گزارش آن را بررسی می کنیم...
پیوست نامه های ارسالی به سازمان لیگ
نامه های ممبینی و قنبرزاده به فدراسیون فوتبال، پیوست هایی دارد، پیوست هایی که مربوط به نامه های ابتدای فصل است که این قانون وضع شد و آن زمان محمدرضا کشوری فرد، سرپرست سازمان لیگ بود.
در آن نامه ها بعد از جلسات کارگروه مربوطه، قانون سقف بودجه به شکل رسمی به باشگاه ها ابلاغ شده بود تا آن را رعایت کنند.
3
4
فدراسیون فوتبال: سقف بودجه برداشته شود، باشگاه ها ورشکست می شوند!
فدراسیون فوتبال اعتقاد دارد این قانون نباید برداشته شود. آن ها می گویند خرج بی رویه برخی باشگاه ها در صورتی که این قانون وجود نداشته باشد باعث می شود باشگاه ها ورشکست شوند!
در واقع حق پخش بزرگترین منبع درآمد برای باشگاه های بزرگ دنیاست ولی در ایران چنین چیزی اصلا وجود ندارد.
فدراسیون فوتبال می گوید اگر قانونی نباشد، قیمت ها سر به فلک می کشد و باشگاه ها بدهی های زیادی را بار می آورند اما عده ای هم می گویند فدراسیون فوتبال این قانون را فقط درباره برخی تیم ها اجرا می کند، نه همه تیم ها!