سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره مسائل مختلفی از جمله افت محمدرضا گرایی صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، حسن رنگرز در نشست خبری که امروز (یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲) در ساختمان فدراسیون کشتی برگزار شد، اظهار داشت:
تقریبا ۳۸۰ روز است افتخار به عهده گرفتن هدایت تیم ملی کشتی فرنگی را دارم. در مسابقات مختلفی شرکت کردیم و به لطف خدا قهرمان شدیم. با تیمی جوان و بدون در اختیار داشتن محمدهادی ساروی، محمدرضا گرایی و امین میرزازاده باز هم قهرمان شدیم. در آسیایی نیز موفق بودیم و بعد به بلگراد رسیدیم. سعی کردیم چرخه انتخابی تیم ملی را تعریف و اجرا کنیم. طبیعتا نقدهایی وارد بوده ولی تلاش کردیم نقشه شفاف مشخصی داشته باشیم. مسابقات جهانی به دلیل اینکه سال قبل از المپیک بود کیفیت متفاوتی داشت. نسبت به سال گذشته به لحاظ تیمی صعود داشتیم و از نظر تعداد مدال هم نتیجه خوبی گرفتیم. هرچند نظر من و فدراسیون تأمین شد اما در کل نتیجه خوبی بود.
وی ادامه داد:
بخشی از کشتیگیران عملکرد خوبی داشتند. به لحاظ آماری و عدد و رقم، نتیجه مناسبی گرفتیم. مسابقات جهانی روی عملکرد ما در بازیهای آسیایی هانگژو هم اثر گذاشت. میتوانستیم به چهار طلا برسیم. دانیال سهرابی به بیتجربگی باخت و ناصر علیزاده در حد انتظار ظاهر نشد اما به گواه آمار، کسب پنج مدال از ۶ مدال نتیجه خوبی بود. در ۶۰ کیلوگرم، میثم دلخانی را داشتیم که کشتیگیر ۶۳ کیلوگرم است. مجبور بودیم از او در وزن المپیکی استفاده کنیم.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره عملکرد ضعیف ناصر علیزاده خاطرنشان کرد:
از عملکرد ناصر علیزاده با وجود سختکوشی گلهمند هستیم. او از المپیک قبل تاکنون به دنبال سهمیه است. عملکردش به شدت بیثبات و متغیر است. به نظر میرسد مشکل او روحی و روانی و نداشتن تمرکز است. در این وزن مشکل جدی برای نفر دوم داریم. انتظار داشتیم نتیجه خوب مقابل حریف ازبک را در بازیهای آسیایی تکرار کند. میپذیرم عملکرد ضعیفی داشت و حتما بازنگری خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد:
کشتیگیری که در فاصله نزدیک به المپیک کسب سهمیه کند شرایط متفاوتی خواهد داشت. مولفههای متعددی در شرایط او موثر خواهند بود. کشتیگیری که در مسابقات قهرمانی جهان کسب سهمیه کند مسیر هموارتری خوهد داشت. کار در المپیک بسیار دشوار خواهد بود. شرایط المپیک قطعا نسبت به گذشته متفاوت است. همه در آماده ترین فرم خود خواهند بود. کشتی غیر قابل پیشبینی است. بار نتیجهگیری متوجه کشتی بوده و به نظر میرسد باز هم سهم مهمی خواهد داشت. امیدوارم حمایتها به گونهای باشد که اتفاقات خوبی بیفتد و نتایج درخشانی بگیریم؛ هرچند کار دشوار و سختی داریم.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در خصوص نحوه برگزاری چرخه انتخابی گفت:
شرایط ما به لحاظ کمی و کیفی کاملا با کشتی آزاد متفاوت است. ما بر اساس ظرفیت کشتی فرنگی، چرخه انتخابی را برگزار میکنیم. سال گذشته انتقادهایی مطرح بود مبنی بر این که چرخه انتخابی کشتی فرنگی و آزاد باید یکسان باشد، در صورتی که اینگونه نیست. ما کمتر از ۶ ماه میتوانیم کشتیگیران را در اختیار داشته باشیم. کسب مدال در المپیک نیازمند چهار سال زمان است. اولویت ما حفظ کشتیگیران و در وهله بعدی برگزاری چرخه انتخابی است. در سال منتهی به المپیک چرخه تغییر خواهد کرد و شرایط متفاوتی خواهیم داشت.
رنگرز درباره افت محمدرضا گرایی گفت:
او طی سه سال گذشته چهار نشان به دست آورده، ولی شرایط وزنیاش خیلی مهم است. او باید کیلوهای اضافه را کم کند. اگر میخواستیم با نگاه المپیکی پیش برویم، طبیعتا رضا گرایی نباید در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ کشتی میگرفت، چون احتمال آسیب وجود داشت. بعضا کشتی فرنگی ما را با سبک گرایی میشناسند. باید سیاستهایی طراحی کنیم که رضا حفظ شود. اگر رضا بتواند خودش را حفظ کند، به بهترین نتایج میرسد.
وی ادامه داد:
چرخه در وزن ۷۷ کیلوگرم هم طوری لحاظ میشود که وضعیت کشتیگیران در نظر گرفته شود، چون این وزن خیلی وزن سخت و حساسی در المپیک است. کشتیگیران شایستهای در این وزن داریم و باید او در چرخه ملیپوش شود تا به المپیک برسد.
رنگرز در خصوص محرومیت محمدعلی گرایی تصریح کرد:
برای او در خلال مسابقه قهرمانی جهان، اتفاقی افتاد و اتحادیه جهانی کشتی فعلا ایمیلی به ما زده تا توضیحاتی ارائه کنیم. فدراسیون هم با قدرت متنی را تهیه و ارسال کرده تا بتوانیم به نحو شایستهای از او دفاع کنیم. اتفاقی ناشی از هیجان رخ داده؛ حتی اگر مناسبات برادری باشد. علی همیشه نسبت به رضا حساسیت داشته و بعضا باعث آسیب خودش هم شده است. حتما فدراسیون با حوزههای تخصصی از این سرمایه ملی دفاع میکند تا حفظ شود.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره شرایط علیرضا مهمدی عنوان کرد:
رقابتها برای کشتیگیران با اهداف متعدد طراحی میشود. پس از قهرمانی جهان به مهمدی ابلاغ شد در مسابقات امیدهای جهان شرکت کند. در همین رقابتها، سال قبل حضور ناموفقی داشت. در فهرست ابتدیی اتحادیه جهانی کشتی هم رقیب روس او حضور داشت. مهمدی تجربه نوجوانان و جوانان بهجز سال قبل را نداشت. نگاه فنی این بود حضور او در امیدها کمککننده است. وقتی به شهرستان رفت، اضافه وزن آورد و نمیشد از او استفاده کنیم. درباره ۸۷ کیلوگرم هم تابع قوانینی هستیم و نمیتوانیم علت اصلی را بیان کنیم. کشتیگیر باید سرباز تیم ملی باشد و رفتار حرفهای داشته باشد. نباید فاصله مدالآوری و بیمدالی او متفاوت باشد.