تاتنهام هاتسپر بیشک یکی از جذابترین دیدارهای تاریخ خود در لیگ برتر انگلیس را پشت سر گذاشت. آنها با گلزنی در دقایق 8+90 و 11+90، موفق شدند شکست 1-0 را با پیروزی 1-2 عوض کنند. یکی از مهمترین نکات این مسابقه به تعویضهای آنژ پوستکوعلو برمیگردد. تاتنهام حالا با فرمی ایدهآل در بالای جدول لیگ قرار دارد و تنها در این فصل 2 امتیاز را برابر برنتفورد در هفته اول از دست داده است. نگاهی داریم به آنالیز فنی این دیدار:
ترکیب دو تیم
وقتی به ترکیب تاتنهام در این مسابقه نگاه میکنیم، از حضور سون هیونگ مین در مرکز خط حمله متوجه میشویم که این بازیکن کرهای قرار است تا با حرکات خود، فضایی را در کنارهها باز کند. شفیلد یونایتد نیز با قرار دادن سه هافبک دونده به طور کامل نشان میدهد که به راحتی اجازه عبور بازیکنان تاتنهام را نمیدهد و آنها اولویت بر تخریب بازی تاتنهام دارند و در ادامه به دنبال گلزنی هستند.
حضور دو فولبک تاتنهام در میانه زمین
آنژ پوستکوعلو سعی داشت تا با استفاده از دو فولبک خود، در دو زمینه خط هافبک خود را تقویت کند. در گام اول به جنب و جوش کمربند میانی برمیگردد. هنگامی که چینش خطی و پرس شفیلد یونایتد بالا گرفت، تاتنهام از دستینی اودوجی و پدرو پورو استفاده کرد تا بتواند با حضور این دو بازیکن، از تحت فشار قرار گرفتن بازیکنان کلیدی همچون جیمز مدیسون جلوگیری کند.
هنگامی که شفیلدیونایتد موفق شده بود گل پیروزی را به ثمر برساند، تصمیم گرفت که خط هافبک خود را تقویت کند و با تعدد بالای میانه زمین اجازه عبور توپ را ندهد. اینجا بود که آنژ پوستکوعلو دو فولبک خود را به جلو برد و سعی کرد با نفود آنها به سمت محوطه جریمه، فضا را برای بازیکنی خلاق همچون جیمز مدیسون باز کند.
پرسینگ شدید از شفیلدیونایتد و ضدپرس از تاتنهام!
شفیلد یونایتد سعی داشت تا با دوندگی اولیور مکبرنی و کامرون آرچر و از طرفی نزدیک کردن خط هافبک خود به این دو، راه نفود توپ را ببندد. ایو بیسوما بازیکنی بود که با حرکت نزدیک نسبت به بازیکن صاحب توپ سعی داشت که یک رابطی باشد تا توپ را از آن شرایط سخت عبور دهد.
پس از گل گوستاوو هامر؛ هافبک هلندی شفیلد یونایتد، این تیم پرس خود را با تعداد نفرات بالایی و با 4 نفر شکل میداد. جیمز مدیسون برای خلق موقعیت مجبور بود تا نیمه خودی به عقب بیاید. دو بازیکن رابط و کلیدی در ضدپرس نیز توسط خط هافبک شفیلد یونایتد در سیستم 4-2-4، از بازی خارج شده بودند. اینجا بود که مدیسون از عقب زمین با ارسال پاسهای بلند به کنارهها به دنبال راهی برای نزدیک شدن به دروازه شاگردان پل هکینگباتم بود.
شفیلدیونایتد چگونه موقعیت ایجاد میکرد؟
کامرون آرچر بازیکنی بود که نقشی کلیدی در این بخش داشت. این مهاجم که پارسال زیرنظر مایکل کریک در میدلزبورو به فوتبال خود ادامه میداد، عقب آمدن تا میانه زمین و دریافت پاس مستقیم سعی داشت که فضا را برای بازیکنان کناری و نزدیک به خود باز کند.
شاهکار بیگ آنژ؛ تعویضهایی که بازی را برای او عوض کرد!
فارغ از بحث تاثیر مستقیم که به گل و پاس گل ریچارلیسون و همچنین پاس گل ایوان پریشیچ برمیگردد، کافیست به گل دوم تیم سفیدپوش نگاه کنید. با حضور پیر امیل هویبرگ، این تیم موفق شد جان تازهای در خط حمله بگیرد. پیش از اینکه توپ به ریچارلیسون برسد، این تیم تحت فشار شدید شفیلد یونایتد قرار داشت و اینجا تاثیر حضور پریشیچ و هویبرگ حس میشود. دستینی اودوجی و ریچارلیسون به همراه دو بازیکن ذکر شده، یک مستطیل را شکل دادند و با ارسال پاس قطری موفق شدند که توپ را از منطقهای شلوغ به بیرون بیاورند و در ادامه نیز در فضایی عالی، دژان کولوسفسکی موفق شد ضربه خود را به قلب شفیلدیونایتد شلیک کند!
نتیجه گیری
شفیلدیونایتد بازی خوبی را از خود به نمایش گذاشت و پرس سنگین در آخرین دقایق مسابقه، کار را برای خود سخت کردند. تاتنهام هاتسپر اما با مربیگری آنژ پوستکوعلو کماکان در حال درخشش است. این تیم کماکان در لیگ برتر با شکست مواجه نشده است و همچنین لازم به ذکر است که این تیم سبکی بسیار دلنواز را به جای میگذارد. تصمیمات بسیار دقیق سرمربی استرالیایی در لحظات حساس و هیجانی مسابقه، برگ برنده تاتنهام میباشد. با توجه به عدم حضور تاتنهام هاتسپر در یک رقابت اروپایی و تقویت این تیم در پنجره نقل و انتقالات تابستانی، ممکن است پس از 15 سال این تیم موفق به کسب جام شود و حتی به قهرمان در لیگ برتر نیز فکر کنند! شرایطی که وابستگی بسیاری به ثبات دارد و باید ببینیم در ادامه فصل به چه شکل این مسئله رقم خواهد خورد.