هومن افاضلی عضو هیئت مدیره باشگاه نساجی گفت: در گزینههای موجود قلعه نویی بهترین راه حلی است که فدراسیون فوتبال انتخاب کرد. اگر حمایتی که از کیروش شد از قلعه نویی هم شود، او سرمربی موفقی در تیم ملی خواهد شد.
به گزارش طرفداری و به نقل از ایرنا، هومن افاضلی چهره نامآشنای فوتبال به تازگی بهعنوان عضو جدید هیئت مدیره باشگاه نساجی مازندران معرفی شد. وی سابقه دو دوره حضور در کادرفنی تیم ملی فوتبال کشورمان، سرمربیگری در تیم امید را نیز در کارنامه دارد. حضور در کمیته فنی فدراسیون و دبیری این کمیته در سوابق افاضلی وجود دارد. با او گفتوگویی انجام گرفته که در ادامه میخوانید.
با ورود به هیئت مدیره باشگاه نساجی مازندران دوره جدیدی برای شما شروع شده است. نظرتان درباره عملکرد این تیم در این فصل هم با حمید مطهری و نیز کارلوس هرناندز چیست؟
مقطعی در کمیته فنی فدراسیون فوتبال عضو و دبیر بودم، اما کار ستادی زیادی انجام ندادم.هرچند ایده مشخصی برای کمک به نساجی دارم، اما هنوز به آن ورود نکردم و باید جلسهای با هیئت مدیره داشته باشم. هرکدام از اعضای هیئت مدیره شرح وظایفی دارد و باید در تکلیفی که به ما محول میشود، به این باشگاه مردمی کمک کنیم. نساجی یکی از باشگاههای قدیمی و جزو سرمایههای استان مازندران است.
چه برنامهای برای پیشبرد اهداف نساجی در فصل آینده دارید؟
آن چیزی که در ذهنم دارم، کمک به مسائل ساختاری باشگاه با همفکری مدیرعامل نساجی است. اما به مسائل ریز ورود نکردم. مگر اینکه تشخیص دهم که اتفاق خارج از قاعدهای در حال رخ دادن است تا وارد مسائل ریزتر شوم. در هر صورت سعی میکنم تا در آخر فصل به سیاست کاری جدید باشگاه کمک کنم و برنامه نساجی در سال جاری و سالهای آتی در زمینههای مختلف تقویت شود.
قصد ندارید به مربیگری برگردید؟
اگر شرایط خوبی برای کار کردن باشد، شاید به مربیگری برگردم. در سالهای گذشته شرایط سختی را تجربه کردم. قبول مسئولیت دشوار است. در یک جایی احساس دِین داشتم و تصور میکردم که در تیم ملی و باشگاهی میتوانم تاثیرگذار باشم، اما در شرایط فعلی اگر به مربیگری ورود نکنم، بهتر است.
شما دورانی منتقد کارلوس کیروش بودید. به نظر شما وی دستاوردی داشته است؟
زمانی علیه کیروش حرف میزدم که همه طرفدار وی بودند. الان که کیروش دیگر در تیم ملی نیست همه منتقد او شدند. گفتن این حرفها هنر نیست و کیروش یک موضوع تمام شده در فوتبال ماست. لزومی ندارد درباره وی حرف بزنیم. نباید اشتباهات گذشته را فراموش کنیم و باید نگاه روبه جلویی داشته باشیم.
حال که امیر قلعهنویی سرمربی تیم ملی فوتبال شده است، باید به وی به اندازه کیروش فرصت دهیم.
در گزینههای موجود قلعه نویی بهترین راه حلی است که فدراسیون فوتبال انتخاب کرد. گزینش خوبی بود. هرچند انتخاب قلعهنویی به این معنا نیست که تیم ملی باید قهرمان آسیا شود. در هر مقطعی شرایط، برنامه ریزی برای تیم، مشکلات مالی و مسائل زیادی را باید در نظر بگیریم. امیدوارم از قلعهنویی حمایت شود. او برای اینکه در این نقطه قرار بگیرد، سالها زحمت کشیده و تجربه خود را در اختیار تیم ملی قرار داده است، اما هیچ مربی به تنهایی نمیتواند تحول اساسی ایجاد کند. باید ساختار مدیریت از وی حمایت کند. اگر حمایتی که از کیروش شد از قلعه نویی هم شود، او سرمربی موفقی در تیم ملی خواهد شد.
چرا فوتبال ایران هیچ پدیدهای ندارد؟
زیرا دانش فوتبال، برنامهریزی، دانش مدیریت و فنی را در ساختارهای خودمان نفی میکنیم. الان همه ماهیت فوتبال جنجال شده است و در ردههای پایه فساد زیادی وجود دارد. مسائل زیادی در انتخاب بازیکن و پرورش آنها رخ میدهد که چرخه تولید بازیکن را از روال عادی خارج کرده است. به همین دلیل تا وقتی شما چیزی نکارید، چیزی هم درو نمیکنید.
ساپینتو با وجود تغییرات مدیریتی تا الان در استقلال موفق عمل کرده است. عملکرد استقلال را چطور میبینید؟
با توجه به اینکه در هیئت مدیره یک باشگاه لیگ برتری هستم در مورد باشگاه دیگر صحبت نمیکنم. استقلال خودش هیئت مدیره و هوادار و رسانه دارد. این موضوعی است که خودشان باید درباره آن فکر کنند.
سطح لیگ برتر این فصل چطور بود؟
متاسفانه در پایان فصل هیچوقت مانند دیگر جاهای دنیا ارزیابی نمیکنیم که لیگ این فصل چه دستاوردهایی از لحاظ اقتصادی، فنی، برگزاری و ساماندهی داشته است. در همه جای دنیا در این زمینه فکر و برای ارتقای آن تلاش میکنند، اما لیگ ایران برگزار و تمام و دوباره شروع میشود و تغییری در آن نیست. لیگ باید برای آینده تغییر کند. باید برای تغییر لیگ مسائل متفاوتی ارزیابی شود و راهکارهایی پیدا شود. شرایط موجود را ببینند که این لیگ به کجا میرود و برای آن مسیر تعیین کنند.
هرچند سطح برگزاری لیگ برتر ارتقا یافته و به لحاط کیفی این اتفاقات قدمهای کوچکی است اما از نظر اقتصادی وضعیت لیگ و استقبال هواداران بدتر شده است. باید نگاهمان را تغییر دهیم و جاهایی که درست نکردند را درست کنیم تا کارمان بهتر شود. یاد بگیریم تا این تغییرات را انجام دهیم. این کار نیازمند تغییر نگرش به لیگ و از حالت منفعل خارج شدن است. این اتفاق باید بیفتد و باید لیگ تغییر کند. اهداف اقتصادی، بازاریابی و کپی رایت نه تنها در داخل بلکه در خارج از ایران به غیر از ورزشگاهها و شکل فیلمبرداریها باید تغییر کند در غیر این صورت لیگ برتر متحول نمیشود.