طرفداری | ده روز پس از شکست تحقیرآمیز ۴-۰ مقابل بارسلونا در ال کلاسیکو، برنابئو بار دیگر متحمل یک شکست سخت شد. از دیدگاه رئال مادرید، بهترین چیز در مورد شکست ۳-۱ مقابل میلان، نتیجه بازی بود که نشان میدهد وضعیت چقدر بد است!
شب همانطور که شروع شد، پایان یافت: با سوتهای ممتد تماشاچیان در ورزشگاه. این سوتها ابتدای مسابقه به سمت سرود لیگ قهرمانان اروپا نشانه رفت، ظاهراً در اعتراض به این که وینیسیوس جونیور، توپ طلای سازماندهی شده (چیزی که رئال ادعا میکند) را به رودری باخته است. در پایان بازی اما، سوتها مخصوص کارلو آنچلوتی و بازیکنانش بود؛ به خاطر یک عملکرد فاجعه در یکی از بدترین شبهای تاریخ این تیم در لیگ قهرمانان اروپا.
چه بارسلونای بیرحم هدایت هانسی فلیک باشد، چه میلان و بوروسیا دورتموند که هر دو به عنوان رتبه هفتم لیگهای خود به برنابئو آمدند، به نظر میرسد هر تیمی میتواند نقاط ضعف قهرمانان اسپانیا و اروپا را نشانه بگیرد. به سختی میتوان چنین رئال مادرید آشفتهای را به یاد آورد، از هیئت مدیره تا بازیکنان، از آنچلوتی تا سایر کارکنان والدبباس روزهای سیاهی را تجربه میکنند.
وقتی شرایط رئال مادرید را میبینیم، یاد گذشتههای نه چندان دور میافتیم. شاید بتوان به فصل ۲۰۱۸-۲۰۱۹ بازگشت؛ فصلی که با انتقال تاریخی کریستیانو رونالدو به یوونتوس شروع شد و با تغییر مکرر مربیان (خولن لوپتگی، سانتیاگو سولاری و زینالدین زیدان) و کسب تنها یک عنوان قهرمانی (جام جهانی باشگاههای فیفا) به پایان رسید. فصل ۲۰۲۲-۲۰۲۳ نیز با وجود موفقیتهای اولیه، مسیر مشابهی را طی کرد. پس از قهرمانی در سوپر جام اروپا، جام جهانی باشگاهها و کوپا دل ری، شکست تلخ مقابل بارسلونا در لالیگا و سوپرکاپ اسپانیا، تمام امیدها را به لیگ قهرمانان اروپا دوخت. در رئال مادرید، این یک اصل نانوشته است که مربی باید با کسب عناوین مهم (لالیگا یا لیگ قهرمانان) جایگاه خود را حفظ کند. بنابراین، شکست سنگین ۴-۰ مقابل منچسترسیتی در نیمه نهایی لیگ قهرمانان، زنگ خطر را برای آنچلوتی به صدا درآورد. با این حال، هیئت مدیره بار دیگر از او حمایت کرد. احتمالا این رویه در شرایط فعلی نیز تکرار میشود.
در آن شب سخت در ورزشگاه اتحاد، تونی کروس مقابل رسانهها ایستاد. او به خبرنگاران گفت: «ما برمیگردیم، همیشه اینطور است». کمی بیش از یک سال بعد، این بازیکن آلمانی پنجمین جام قهرمانی لیگ قهرمانان را با رئال مادرید در آخرین بازی دوران حرفهای خود بالای سر برد. اما حالا رئال مادرید تونی کروسی ندارد که اینطور تیم را آرام کند. رختکن از هر نظر کروسِ بازنشسته را از دست داده است. دیگر کسی پس از اینطور شکستها، با کنترل کردن تمام هموغمش روبروی انتقادها قرار نمیگیرد و بگوید: «ما برمیگردیم». دیشب تنها آندری لونین بود که جرئت مصاحبه کردن را داشت، اگرچه او هم بازیکنی نیست که هواداران رئال مادرید به عنوان یک رهبر به او نگاه کنند و از حرفهایش روحیه بگیرند.
کارلو آنچلوتی انتقادپذیر است، اما...
رئال مادرید اکنون در سه ماه اول فصل جاری، بیشتر از کل فصل گذشته بازیهای خود را باختهاست: سه شکست در ۱۶ بازی در مقایسه با دو شکست در مجموع ۵۵ بازی در فصل گذشته. آنچلوتی به طور علنی و خصوصی اعتراف میکند که در یافتن تعادل مورد نیاز تیم و ثبات دفاعی که آن را بسیار ضروری میداند، مشکل دارد. او شب گذشته در نشست خبری گفت:
آیا انتقاد از من ناعادلانه خواهد بود؟ نه، به نظر من عادی است. وقتی تیم بهترین عملکرد خود را ندارد، مربی مسئولیت دارد.
ایتالیاییها همیشه خودانتقاد بودهاند، اما کارلتو فقط خودش را مقصر شرایط کنونی نمیداند. او همچنین پیامی به تیم هشدار داد:
بسیار مهم است که همه ما مسئولیت این اوضاع را بر عهده بگیریم.
آنچلوتی ادعا میکند بازیکنانش تنبل نیستند و جو رختکن سالم است، اما چندین منبع در والدبباس میگویند، جو رئال با توجه به نتایج غیرمنتظره، متشنج شده است.
مدیریت رئال مادرید در این فاجعه سهیم است
آنچلوتی لباسهای کثیف را در ملأ عام نمیشوید؛ یعنی او ترجیح میدهد در مورد مشکلات تیم در رسانهها صحبت نکند. او به عنوان یک فرد متعهد به باشگاه، با عدم تقویت خط دفاعی در تابستان کنار آمده است. با این حال، او نگران است که در نقل و انتقالات زمستانی هم با مشکل روبرو شود. برنامهریزی نقل و انتقالاتی باشگاه از ابتدای فصل زیر سوال بوده است. با توجه به مصدومیت طولانی مدت داوید آلابا و فشار بالای مسابقات، داشتن تنها دو مدافع میانی سطح بالا (میلیتائو و رودیگر) کافی نیست. استفاده از لوکاس وازکز در پست دفاع راست، فقط و فقط به دلیل نبود گزینههای بهتر بوده و این نشاندهنده ضعف در برنامهریزی باشگاه است. اگر رئال مادرید در خط دفاعی تقویت میشد، آنچلوتی میتوانست یکی از مدافعان میانی را به پست دفاع راست منتقل کند، اما با توجه به وضعیت کنونی، ایجاد هرگونه تغییر در خط دفاعی ریسک بزرگی محسوب میشود.
شوامنی در خواب؛ کی قرار است به خودت بیایی آقای امباپه؟
اورلین شوامنی، یکی از بازیکنانی که اغلب مورد انتقاد قرار میگیرد و دیروز در برنابئو هو شد، میتواند در این پست بازی کند. این هافبک قبلاً پتانسیل خود را در این موقعیت نشان داده است، اما این فصل، به قدری بد بازی میکند که انگار فوتبال برای او تمام شده و قبلاً چندین بار قهرمان لیگ قهرمانان شده است! با این حال خنجر انتقادات را نباید فقط به سمت شوامنی نشانه گرفت. تقریباً همه بازیکنان زیر حد انتظارات بازی میکنند و کیلیان امباپه هم از این قاعده مستثنی نیست.
اینکه امباپه برای تطبیق با تیم به زمان نیاز دارد، منطقی است. اما سوال اینجاست که کی شاهد درخشش کامل او خواهیم بود؟ او پس از زدن هشت گل در دوازده بازی اول، اکنون در سه بازی متوالی نتوانسته گلزنی کند. بازیکنی که به عنوان بهترین بازیکن جهان و گرانترین بازیکن تیم شناخته میشود، کجا رفته است؟
یکی دیگر از مسائلی که فلورنتینو پرز، رئیس باشگاه، و هواداران را عصبانی کرده، وضعیت مبهم بازیکنان جوانی مانند آردا گولر و اندریک است. هافبک ترکیهای در چهار بازی اخیر تنها یک دقیقه بازی کرده و برزیلی در پنج بازی اخیر اصلاً به میدان نرفته است.
همه اینها نشان میدهد که رئال مادرید با مشکلات جدی روبرو است و ممکن است اوضاع بدتر هم شود. حریف بعدی آنها در لیگ قهرمانان، لیورپول است که در تاریخ ۲۷ نوامبر در آنفیلد به مصاف آنها خواهد رفت.
به قلم ماریو کورتگانا در اتلتیک