مجید جلالی می گوید کارلوس کی روش دیگر نمی توانست خدمتی به فوتبال ایران کند.
به گزارش طرفداری، مجید جلالی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا درباره وداع کارلوس کی روش با تیم ملی فوتبال ایران و اینکه عملکرد این مربی را در دوران مربیگریاش در تیم ملی چگونه ارزیابی میکند، اظهار داشت:
کی روش سالهای زیادی در فوتبال ایران بود و باورهای قوی و تازهای به فوتبال ما داد. خدماتی را ارائه کرد و البته کارهایی کرد که جای نقد دارد. در هر صورت او زحمات زیادی کشید و باید از او تشکر کنیم منتهی به اعتقاد من جام جهانی قطر نشان داد که کی روش نمیتواند چیز تازهای را به فوتبال ما عرضه کند. به همین خاطر تغییرات در کادرفنی تیم ملی یک ضرورت بود.
وی در مورد اینکه نگرانی در مورد هدر رفتن زمان در مورد تیم ملی بزرگسالان با توجه به بازیهای سال آینده جام ملتهای آسیا وجود دارد و از سویی دیگر تیم ملی امید هم بلاتکلیف مانده چون وضعیت سرپرست و کادرفنی این تیم برای بازیهای انتخابی المپیک ۲۰۲۴ پاریس نامشخص است، عنوان کرد:
فکر میکنم ما ظرفیت این را داریم تا با تیم امید راهی المپیک شویم چون فوتبال ما غنی است و شایستگی صعود به معتبرترین تورنمنت ورزشی را دارد ولی واقعیت این است که در طول سالیان درازی که ناکام شدیم یک سری مشکلات تکراری و یک سری اشتباهات تکراری داشتیم. اگر مشکلات و اشتباهات را کنار هم بگذاریم و از آنها حذر کنیم میتوانیم به راههای خیلی بهتری برسیم که المپیک از دسترس ما دور نباشد. اگر هر چه زودتر دست به کار شویم شرایط بهتر خواهد شد.
کارشناس فوتبال خاطرنشان کرد:
یک چیزی که واقعیت است در طول این سالها به خصوص ۱۰ سال گذشته فوتبال آسیا رشد چشمگیری کرده است. ما هم پیشرفت کردیم، ولی صادقانه بخواهم بگویم اگر آنها ۱۰۰ برابر پیشرفت کردند ما ۲۰ برابر پیشرفت کردیم. سرعت پیشرفت حریفان آسیایی خیلی بیشتر از ما بوده است. الان ما در آسیا رقبای تازهتری داریم. واقعاً کارمان سختتر است ضمن اینکه ما پیرترین تیم در جام جهانی بودیم. قطعاً با تیمی که به جام جهانی رفتیم نمیتوانیم به جام ملتهای سال آینده برویم. تغییر نسل و تغییر دیدگاه برای فوتبال ما یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. انشاءالله که مدیران فدراسیون فوتبال میتوانند در این زمینه با یکدیگر همفکری خوبی داشته باشند تا بتوانیم خروجی بهتری در آینده داشته باشیم.
مجید جلالی در مورد اینکه ظرفیت لازم برای تغییر نسل در تیم ملی بزرگسالان ایران وجود دارد، تشریح کرد:
این مسئله هم یک مشکل بزرگ است. فقدان پشتوانه سازی صحیح هم یکی از دلایل عقبماندگی ما از سایر رقباست. ما چرخه تولید بازیکن نداریم و اگر داریم هم معیوب است. خود این؛ یک موضوع بزرگ است که باید به آن پرداخته شود. فوتبال پایه را در کشور رها کردیم. باید سازماندهی جدیدی در این عرصه داشته باشیم و بازیکنان نوجوان، جوان و امید را راهبری کنیم. نیازمند تشکیلات تازهای هستیم و البته باید عرض کنم با ظرفیتی که در کشور داریم مخصوصاً ظرفیتهای انسانی، مطمئن هستم با یک برنامهریزی صحیح میتوانیم راهی که کشورهای دیگر در ۱۰ سال بروند را در ۲ سال برویم.
جلالی در مورد دودستگی که در تیم ملی فوتبال ایران رخ داد و محمدحسین کنعانیزادگان در پاسخ به نامه خداحافظی کی روش، نوشت او به ایران خیانت کرد، تصریح کرد:
این مسائل از موارد غیرقابل حل نیست. موضوعات سطحی است که میتوان حلش کرد. اصل موضوع این است که اگر در یک مجموعه ثبات نداشته باشید کارتان را دیگران مدیریت میکنند و برعکس اگر ثبات داشته باشید کارتان را خودتان مدیریت میکنید. اگر تیم ملی به آنجایی رسید که دودستگی و حتی سهدستگی شد به خاطر تغییر و تحولاتی بود که مرتب در فدراسیون و در حوزه مدیریت و حوزه مربیگری تیم ملی صورت میگرفت. حتی در باشگاههای خودمان ببینید آن تیمهایی که ثبات دارند تأثیرگذاری از بیرون در تیمشان کمتر است. چه بازیکنان، چه هواداران و چه عوامل بیرونی کمتر روی باشگاه تأثیر دارند ولی باشگاههایی که ثبات ندارند تأثیرگذاری از بیرون در آنها بیشتر است. این یک اصل غیرقابل تغییر است.
وی در مورد بیانضباطیهای اخلاقی، رفتاری و کرداری که در حوزه تیم ملی صورت گرفت، تأکید کرد:
اقتدار از ثبات میآید. وقتی اقتدار نباشد بینظمی هایی رخ میدهد و فساد پیش میآید. چنددستگی به دنبال دارد و بازیکن سالاری به همراه خواهد داشت. از جاهای دیگر کارتان را مدیریت میکنند. برخی شخصیتها خودشان اقتدار دارند ولی همانها هم میتواند شکننده باشد. این ثبات است که اقتدار میآورد. وقتی کاری با ثبات انجام دهید همه مشکلات از بی اخلاقی گرفته تا دیگر موارد متعدد حل میشود. نگرانی هم از میان اعضا برداشته میشود.
کارشناس فوتبال در خصوص اینکه تغییرات فراوانی که صورت میگرفت و صندلیهای لرزان مدیریت را به دنبال دارد به چه شکلی میتوان به ثبات رساند، تصریح کرد:
مثلا در فدراسیون فوتبال مهدی تاج یک سال دیگر خواهد بود. روی نیمکت تیم ملی کسی نمیداند بالاخره چه کسی روی صندلی سرمربی می نشیند یا اینکه آن کسی که میآید چه مدت میماند. یکی از معضلات در باشگاههای ما قراردادهای یک ساله است. یعنی بازیکن برای یک فصل میآید و نمیدانند سال آینده شرایط تیم چگونه است؟ امکان دارد امسال تیمی جایگاهش خیلی خوب باشد ولی وقتی ۸۰ تا ۹۰ درصد بازیکنان آن تیم قرارداد یک ساله دارند امکان دارد سال آینده همان تیم جایگاهی در انتهای جدول داشته باشد. اینها یک سری قوانین و مقررات و آییننامههایی است که میتواند این مشکلات را حل کند.
جلالی در پایان درباره اینکه تغییر دراگان اسکوچیچ در رأس کادرفنی تیم ملی با توجه به دودستگی که رخ داد تا کارلوس کی روش سرمربی شود عنوان کرد:
این موضوع را نمیتوان نفی کرد و مخاطبان هم از طریق رسانهها متوجه شدند. به همین خاطر هم با تغییر سرمربی تیم ملی پیش از جام جهانی موافق بودم و حتی با آمدن کارلوس کی روش هم موافق بودم چون از مسائل درون تیم اطلاع داشتم.