شمشیربازی در هفته اخیر حاشیههای زیادی را پشت سر گذاشت.
به گزارش طرفداری؛ اعزام تیم ملی شمشیربازی سابر کشورمان به مسابقات گرندپری ۲۰۲۳ تونس که اولین رویداد رنکینگدار سال میلادی جدید هم هست، به اندازه تمام هزینههایی که خواهد داشت تاکنون برای فدراسیون و مجموعه تیم ملی حاشیه آفریده و از هفتهای که گذشت، شمشیربازی را به رشتهای پرخبر و مملو از ماجرا تبدیل کرده است.
ماجرا از جایی شروع شد که فدراسیون تصمیم به اعزام ۳ سابریست به گرندپری تونس گرفت اما نظر امین قربانی به عنوان سرمربی تیم ملی، حضور ۵ تن از ملیپوشان سابر کشورمان در این مسابقات بود که با موافقت سرپرست فدراسیون همراه نشد و در نهایت به بالا گرفتن احتمال استعفای قربانی از سمت سرمربیگری تیم ملی انجامید؛ احتمالی که به وقوع نپیوست.
با بررسی نتایج سابریستهای ایرانی در مسابقات اخیر و همینطور هزینههای بسیار بالای اعزام به خارج از کشور با توجه به قیمت ارز بالای ۴۰ هزار تومانی، بهنظر میرسد که دلیل فدراسیون بر اعزام تنها ۳ سابریست منطقی بوده و قربانی تقاضای نابهجایی داشته؛ آن هم در شرایطی که پیش از این به جز در ۲ تورنمنت، تیم ایران نهایتاً با ۴ شمشیرباز راهی رقابتهای خارجی میشد.
با این حال اگر تیم ۴ یا ۵ نفره شمشیربازی سابر کشورمان در مسابقات اخیر فرانسه لااقل نتایج قابل قبولی بهدست میآورد، اقدام فدراسیون در کاهش دادن تعداد نفرات اعزامی به گرندپری تونس هیچ توجیهی نداشت و میشد حق را به قربانی داد اما با نتایج گذشته و مخصوصاً گرانی بیسابقه ارز، چه نیازی به اعزام ۲ سابریت اضافه از نظر سرمربی تیم ملی وجود داشت؟
در این میان گفته شد که سرپرست فدراسیون به شکل شخصی اقدام به تعیین نفرات اعزامی به تونس کرده و زیر قرارش با قربانی در حاشیه مسابقات جام جهانی الجزایر مبنی بر اعزام تیم کامل به گرندپری ۲۰۲۳ زده که پس از تکذیب شایعه نخست، اقدام فدراسیون بر کاهش تعداد نفرات اعزامی پس از نتایج نامناسب ۲ سابریست در فرانسه اصلاً اتفاق بدی نیست.
باید پذیرفت که در روزهای ریاست دائمالمدت فضلالله باقرزاده بر شمشیربازی و استفاده وی از افراد ناآشنا به امور اجرایی در مناصب مدیریتی فدراسیون، یکی از مهمترین رشتههای المپیکی کشورمان پس از جهشی بیسابقه اکنون با رکودی غیرمنتظره مواجه شده و این به قیمت از دست رفتن خیل عظیمی از استعدادها در سایر اسلحهها هم بوده است.
اسلحه سابر که مدتها مانند پتکی بر سر سایر رشتههای فدراسیون شمشیربازی کوبیده میشد و به سوگلی رئیس سابق تبدیل شده بود، حالا مانند سایر سلاحها دچار افت شده و این مسئله نشانگر آن است که اتفاقات المپیک ۲۰۱۶ ریو و پس از آن، بر اثر استعداد فردی سابریستها و مربیگری مناسب فخری شکل گرفته بود و نقش فدراسیون در این میان چندان پررنگ نیست.
با این وجود که حالا سایه باقرزاده پس از مدتها بالاخره از سر آسمان شمشیربازی ایران کم شده، همچنان سنت تککاندیدایی انتخابات فدراسیون ادامه پیدا کرده تا این نگرانی وجود داشته باشد که شاید درب قرار است باز هم بر همان پاشنه سابق بچرخد؛ دلهرهای که با توجه به تداوم استفاده سرپرست فعلی از نیروهای باقرزاده اصلاً نابهجا نیست و حواشی زیرپوستی را هم در پی خواهد داشت.
پس از بالا گرفتن تب اختلاف و دمیده شدن به خاکستر حواشی مسکوت، بالاخره جلسه چهارشنبه هفته گذشته در فدراسیون باعث شد تا هم قربانی به خواسته سرپرست فدراسیون تن بدهد و هم این که دیگر خبری از استعفای جانشین پیمان فخری نباشد. با این تفاسیر اردوی جدید تیم ملی از امروز در کمپ فدراسیون صورت خواهد گرفت.
پس از پایان اردوی آخر تیم ملی سابر و اعزام شمشیربازان به نخستین گرندپری سال ۲۰۲۳ میلادی، دیگر فضای انتخاباتی تمام و کمال بر سر فدراسیون المپیکی شمشیربازی سایه خواهد انداخت تا بتوان به تغییر فضای نمور و تاریک مدیریتی این فدراسیون پس از سالها امید داشت؛ البته اگر پورسلمان تصمیم به تغییراتی استحالهگونه داشته باشد.