فدراسیون کشتی در آستانه جام جهانی ایالات متحده آمریکا روزهای متلاطمی را سپری میکند.
به گزارش طرفداری؛ بلافاصله پس از مسابقات کشتی فرنگی و آزاد قهرمانی زیر ۲۳ سال جهان و جام جهانی کشتی فرنگی ۲۰۲۲، فدراسیون کشتی ایران درگیر اتفاقات و حاشیههایی شده که تداومشان با این رویه آن هم در آستانه اعزام احتمالی تیم منتخب کشتی آزاد به ایالات متحده آمریکا برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۲، اصلاً به صلاح نیست.
در وهله نخست میبایست به ماجرای تزریق غیرقانونی سرُم به سجاد غلامی، ملیپوش وزن ۸۶ کیلوگرم تیم کشتی آزاد زیر ۲۳ سال ایران در مسابقات جهانی که دیسکالیفه شدن وی را در پی داشت، اشاره کنیم. محرومیت غلامی از حضور در ادامه رقابتها البته که به تیم ملی هم ضرر بدی رساند و قهرمانی در جام جهانی را از ایران گرفت.
بلافاصله پس از این اتفاق آماتورگونه و تلخ، رئیس فدراسیون کشتی طی اظهاراتی مدعی شد که قطعاً به دلیل این اشتباه نابخشودنی، سجاد غلامی را ۲ سال از حضور در هرگونه میادین کشتی محروم خواهد کرد اما در واقع این موضعگیری با اعلام رأی نهایی کمیته انضباطی، به پاک کردن صورتمسأله شباهت بیشتری داشت.
کمیته حقوقی و انضباطی فدراسیون کشتی هفته گذشته پس از چند مرحله تحقیق و بررسی پیرامون این موضوع، محرومیتی یک ساله از نوع تعلیقی را برای غلامی درنظر گرفت. این حکم در شرایطی صادر شده که هیچ محرومیت و یا محکومیتی علیه اعضای کادرفنی و کادر سرپرستی تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی امیدها صادر نشده است.
بدون تردید مسئولیت مدیر فنی تیمهای ملی، سرمربی تیم ملی و سرپرست تیم اعزامی در این اتفاق تلخ رخ داده از شخص کشتیگیر اگر بیشتر نباشد، کمتر هم نیست اما فدراسیون کشتی در عین ناباوری فقط به محرومیت تلویحی سجاد غلامی بسنده کرده تا این شائبه در اذهان متبادر شود که علت صدور این حکم عجیب، مصونیت همیشگی برخی از اعضاست.
پیش از این قهرمانان کشتی آزاد در قاره آسیا و جهان طی گفتوگو با رسانه طرفداری صراحتاً اعلام کرده بودند که مقصر این اتفاق منجر به نایبقهرمانی ایران، فقط یک نفر نیست و کادر سرپرستی میبایست همپا با کشتیگیر جوان تیم ملی مورد مؤاخذه و حتی برخورد از سوی کمیته انضباطی قرار بگیرند اما حکم نهایی نشان داده که در فدراسیون کشتی از این خبرها نیست.
این ماجرا اما تنها آشفتگی و حاشیه در اتمسفر فدراسیون کشتی نبوده است؛ با وجود گذشت نزدیک به ۴۵ روز از استعفای حمید سوریان از سمت نایبرئیسی فدراسیون کشتی، علیرضا دبیر هنوز نسبت به معرفی سرپرست نایبرئیسی خود که قطعاً نقش اصلی را در مدیریت تیمهای ملی فرنگی خواهد داشت، اقدامی نکرده است.
اگر چه رئیس فدراسیون کشتی نامه استعفای سوریان را پاره کرده بود و عملاً این جدایی را نپذیرفته اما با عبور بیش از یک ماه از آخرین حضور نایبرئیس پیشین در فدراسیون، دیگر بحثی برای بازگشت سوریان به کشتی وجود نخواهد داشت و لازم است با توجه به شرایط حساس کشتی کشور، نایبرئیس جدید از سوی دبیر انتخاب و معرفی شود.
دبیر بارها و بارها حمید سوریان را رئیس فدراسیون در بخش کشتی فرنگی نامیده بود و حالا در واقع فدراسیون کشتی فرنگی بدون رئیس شده است. با توجه به این که حسن رنگرز اکنون در پست سرمربیگری تیم ملی قرار گرفته، قطعاً دست رئیس فدراسیون کشتی برای انتخاب جانشین حمید سوریان چندان باز نیست و بسیاری از قهرمانان سابق المپیک و جهان هم روی خوشی به این فدراسیون نشان ندادهاند تا کار برای دبیر از این هم سختتر باشد.
در پایان شاید بتوان گفت که به علت در پیش بودن انتخابات حساس هیأت کشتی استان تهران آن هم پس از بلواهای بهپا شده توسط رئیس قبلی این هیأت و تقابل وی با علیرضا دبیر، بعید نیست که حواس فدراسیون کشتی به این انتخابات متمرکز شده باشد و از همین رو اوضاع در خانه کشتی کمی تار و مبهم بهنظر بیاید.
حضور یکی از معتمدین همیشگی علیرضا دبیر در انتخابات هیأت استان تهران و کاندیداتوری وی برای ریاست این هیأت کشتی هم قطعاً مهر تأییدی بر این مدعاست که نگرانیهای فدراسیون کشتی درباره هیأت پایتخت، اصلاً کم و سطحی نیست و فدراسیون در انتخابات آتی تمرکز بسیار زیادی خواهد داشت.