اوکـراین:
مسابقات: جام جهانی 2006
رتبه در مسابقات: 45 (فیفا)
پایان: یک چهارم نهایی (هشتم)
رتبه فعلی: بیست و هفتم
پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991، جام جهانی 2006 اولین رقابت بزرگی بود که اوکراین در آن شرکت کرد، اگرچه این قطعاً به دلیل عدم تلاش برای آن نیست. پس از اینکه با تصمیم فیفا اجازه راهیابی به جام جهانی 1994 را پیدا نکرد، اوکراین در راهیابی به جام جهانی 1998، یورو 2000 و جام جهانی 2002 به مرحله پلی آف راه یافت، جایی که نتوانست کرواسی، اسلوونی و آلمان را شکست دهد. به ترتیب. بنابراین وقتی نوبت به مقدماتی آلمان 2006 رسید، اوکراین به رهبری کاپیتان آندری شوچنکو مصمم بود که این بار این طلسم را بشکند. رسیدن به جام جهانی کار آسانی نبود، زیرا این کشور باید با تیم هایی مانند دانمارک، ترکیه دارنده مدال برنز جام جهانی و یونان قهرمان یورو 2004 مبارزه می کرد. این انتخابی با تساوی مقابل دانمارک و یونان و پیروزی بر گرجستان، ترکیه و آلبانی شروع بسیار خوبی داشت. روند پیروزی با پیروزی حساس 1-0 مقابل دانمارک با گلزنی آندری ورونین ادامه یافت و به دنبال آن پیروزی های بیشتری در خانه مقابل قزاقستان تازه وارد یوفا و برد خارج از خانه یونان به دست آمد. در هر مسابقه ای که اوکراین برد، هرگز گلی دریافت نکرد. اوکراینیها نتوانستند در سه بازی آخر خود از جمله تساوی 2-2 در خانه مقابل آلبانی پیروز شوند، اما عملکرد عالی آنها در میانهی رقابت باعث شد تا آنها از پلی آف اجتناب کنند و اولین تیم اروپایی (به غیر از المان میزبان) شد که به جام جهانی راه یافت.
تیم اوکراین که در پایین ترین رده بندی اروپایی از نظر فیفا در گروه H قرار دارشت با تیم های اسپانیا، تونس و عربستان سعودی هم گروه شد. در بازی اول اسپانیا در دقیقه 13 با ضربه سر ژابی آلونسو دروازه را باز کرد و چهار دقیقه بعد با ضربه ایستگاهی داوید ویا دروازه باز شد. اوضاع برای اوکراین بدتر شد زیرا در نیمه دوم مدافع میانی ولادیسلاو وشچوک به دلیل عقب انداختن فرناندو تورس از بازی اخراج شد. علیرغم این واقعیت که خطا به وضوح در خارج از محوطه جریمه رخ داد، تورس در محوطه جریمه سقوط کرد و اسپانیا را صاحب یک پنالتی کرد که داوید ویا آن را تبدیل به گل کرد. خود تورس در دقیقه 81 به گل چهارم رسید و کار را تکمیل کرد. اوکراین واقعاً شکست خورده بود، اما با توجه به حریفان باقی مانده همچنان تصور می شد که از گروه صعود کنند. این تیم در هامبورگ به مصاف عربستان سعودی رفت و در نهایت با نتیجه 4-0 پیروز شد. اوکراینی ها دفاع عربستان را به وحشت انداختند و در دقیقه 4 توسط آندری روسول به گل رسیدند. سرهی ربروف، شوچنکو و ماکسیم کالینیچنکو گلزنان دیگر بودند که شکست مقابل اسپانیا را جبران کردند. این نمایش تهاجمی در بازی پایانی مقابل تونس در برلین کمتر مؤثر بود. اوکراین در دقیقه 70 پس از سقوط شوچنکو در محوطه جریمه تونس، پنالتی مشکوکی گرفت و او ضربه را به گل تبدیل کرد. برای اولین بار در این فهرست پس از آلمان شرقی، اوکراین در اولین حضور خود به عنوان تیم دوم گروه به دور دوم راه یافت.
پس از اینکه سوئیس در گروه G به مقام اول رسید، اوکراین در مرحله یک هشتم نهایی در برابر آنها قرار گرفت. بازی آنها یک درمان قوی برای بی خوابی بود، زیرا دو طرف تصمیم گرفتند رویکردی محتاطانه را در پیش بگیرند.در بازی که توسط گاردین به عنوان "کسل کننده ترین بازی تاریخ جام جهانی" لقب گرفته است. بازی بعد از وقت اضافه 0-0 به پایان رسید و در ضربات پنالتی که دنبال شد، سوئیس نتوانست هیچ یک از پنالتی های خود را تبدیل به گل کند. علیرغم اینکه شوچنکو اولین پنالتی اوکراین را از دست داد، مثلث آرتم میلوسکی، سرهی ربروف، و اوله هوسیف همگی به گل تبدیل کردند و تیم را به مرحله یک چهارم نهایی فرستادند. واقعیت جالب: این نتیجه باعث شد که سوئیس تنها تیمی در تاریخ جام جهانی شود که بدون دریافت یک گل از مسابقات حذف شده است. متأسفانه رویای اوکراین در هامبورگ به پایان رسید، زیرا بازی مقابل ایتالیا برنده نهایی آنطور که انتظار میرود پیش رفت. گلزنی جانلوکا زامبروتا شاهد برتری زودهنگام آتزوری بود. اوکراین در نیمه دوم فرصت گل تساوی را داشت، اما ضربه کالینیچنکو در دقیقه 58 توسط زامبروتا از روی خط خارج شد و لوکا تونی تنها یک دقیقه بعد به گل رسید. گل دقیقه 69 توتی کار را تمام کرد. علیرغم اینکه اوکراین مالکیت توپ بیشتری داشت، ایتالیایی ها بازی را 3-0 بردند و اوکراین از جام جهانی کنار رفت.
اســلواکی:
مسابقات: جام جهانی 2010
رتبه در زمان مسابقات: 34
رتبه پایانی: دور شانزدهم (16 از 32)
رتبه فعلی:55
آخرین تیم در این لیست که از دور اول گروهی عبور کرد، اسلواکی در مسابقات بین المللی به عنوان چکسلواکی شرکت کرد و در اولین جام جهانی خود در سال 1934 شرکت کرد و در آنجا به عنوان نایب قهرمان ایتالیا میزبان به پایان رسید. چکسلواکی در مجموع 8 بار در جام جهانی شرکت کرد که آخرین راهیابی به ایتالیا در سال 90 بود. این کشور همچنین سه بار در مسابقات قهرمانی اروپا شرکت کرد و در سال های 1960 و 1980 مقام سوم را کسب کرد و در سال 1976 قهرمان مسابقات شد. پس از فروپاشی چکسلواکی در سال 1993، تمامی رکوردهای آنها به جمهوری چک به عنوان جانشین شناخته شده منتقل شد. و اسلواکی با یک کارنامه سفید شروع به کار کرد. اسلواکی بین سالهای 1996 تا 2008 هرگز نتوانست به یورو صعود کند و در بهترین حالت در گروههای مقدماتی خود سوم شد. مقدماتی جام جهانی شاهد بهبودی برای آنها بود. این تیم در مسابقات مقدماتی 1998 در گروه خود چهارم شد، و در سال 2002 به رتبه سوم ارتقا یافت. این تیم پس از کسب تفاضل گل در گروه خود، به مقام دوم در گروه خود نزدیک شد. رویاهای آنها در جام جهانی بلافاصله پس از شکست 6-2 از بین رفت. شکست مقابل اسپانیا در پلی آف!
اسلواکی ها قرعه کشی بسیار مطلوبی برای مقدماتی جام جهانی 2010 دریافت کردند و در کنار اسلوونی، ایرلند شمالی، جمهوری چک و لهستان در حال زوال، و پسران بازنده سان مارینو قرار گرفت. البته، با توجه به اینکه اسلواکی یک تیم گلدان 4 بود، این روند آسان نبود و پس از پیروزی 2-1 مقابل ایرلند شمالی برای شروع رقابت، در خارج از خانه مقابل اسلوونی شکست خوردند . پیروزی مقابل سان مارینو و پیروزی دیرهنگام مقابل لهستان و چک در پراگ، این تیم را به صدر گروه رساند.. وقتی اسلواکی در دومین دیدار خود مقابل اسلوونی شکست خورد، اوضاع نسبتاً ناخوشایند شد و اکنون این تیم باید به لهستان می رفت تا بتواند نتایج بهتری نسبت به اسلوونی در برابر سن مارینو کسب کند تا جواز حضور خودکار را تضمین کند. بازی بین اسلوونی و سن مارینو همان طور پیش رفت که انتظار داشتید، اما گل به خودی دقیقه 3 سویرین گانکارچیک از لهستان، پیروزی مورد نیاز اسلواکی ها را برای راهیابی به اولین تورنمنت بزرگ خود به عنوان یک کشور مستقل به ارمغان آورد.
مانند مرحله مقدماتی، اسلواکی در کنار تیم هایی مانند پاراگوئه و نیوزلند به ضعیف ترین گروه در مسابقات آفریقای جنوبی رفت با این حال، این بار آنها همچنین باید با ایتالیا، قهرمان جهان، مبارزه می کردند، بنابراین صعود از گروه کار دشواری به نظر می رسید. نیمه اول بازی مقابل نیوزلند یک بازی کسل کننده بود، اما روبرت ویتک در دقیقه 50 طلسم را شکست و به اسلواکی ها اجازه داد تا با آزادی بیشتری بازی کنند. این تیم در آستانه اولین پیروزی خود در مسابقات بود تا اینکه یک ضربه سر دیرهنگام توسط وینستون رید آنها را مجبور کرد به تساوی رضایت دهند. اسلواکی نتوانست پاراگوئه ای که ایتالیا را متوقف کرده بود، شکست دهند و 2-0 باختند.
تیم قعرنشین گروه، اسلواکی باید به نوعی ایتالیا را در بازی پایانی شکست دهد تا شانس صعود داشته باشد. با این حال، اسلواکی از نزدیک شاهد بود که این تیم ایتالیایی صرفاً سایهای از افتخارات سابق خود بود و اسلواکها بخشهای زیادی از بازی را در ژوهانسبورگ کنترل کردند و حتی در دقیقه 25 پیش افتادند. شانس واقعاً با آتزوری ها نبود و در دقیقه 63 بعد از توپ فابیو کوآلیارلا به ظاهر از روی خط گذشت اما گلی حساب نشد و ویتک در دقیقه 73 یک گل دیگر زد. 20 دقیقه پایانی بازی هرج و مرج محض بود. آنتونیو دی ناتاله سرانجام در دقیقه 81 یکی از گلها را جبران کرد و به نظر می رسید کوالیارلا در 85 بازی را به تساوی کشانده بود، اما بار دیگر به دلیل آفساید حساب نشد. چهار دقیقه بعد، اسلواکی اختلاف را به دو رساند. کوالیارلا سرانجام در وقت های تلف شده با یک ضربه عالی از بیرون محوطه به گل رسید، اما این بی فایده بود. اسلواکی به عنوان تیم دوم گروه به مرحله یک هشتم نهایی صعود کرد و ایتالیا دومین قهرمان متوالی اروپایی جام جهانی شد که در مرحله گروهی حذف شد. در مرحله حذفی اسلواکی به دست هلند رسید که با وجود تلاش های دروازه بان یان موچا در راه رسیدن به پیروزی، به شکست2-1 رسید.
بوســــنی و هرزگوین:
مسابقات: جام جهانی 2014
رتبه در زمان مسابقات: 21
پایان: مرحله گروهی (20 از 32)
رتبه فعلی:58
بوسنی تا سال 1996 عضو فیفا نشد و تا سال 1998 به عضویت یوفا درآمد. آنها قبل از استقلال دو بار در سال های 1960 و 1968 به عنوان نایب قهرمانی یورو و هشت بار به جام جهانی رسید، که این رکوردها به نام صربستان امروزی شد. اواخر دهه 2000 و اوایل دهه 2010 شاهد نسل طلایی بوسنیایی بود. این تیم با داشتن بازیکنانی مانند وداد ایبیشویچ، میرالم پیانیچ، هاریس مدونجانین، و ادین ژکو رکورددار گلزنی ملی تقریباً جواز حضور در آفریقای جنوبی 2010 را داشت اما به پلی آف رسید و 1-0 به پرتغال باخت.
بوسنی با اعتماد به نفس وارد مرحله مقدماتی جام جهانی 2014 شد و با یونان، اسلواکی، لیتوانی، لتونی و لیختن اشتاین همراه شد. در اولین بازی خارج از خانه با لیختن اشتاین، بوسنی بزرگترین پیروزی تاریخ خود را با شکست 8-1 به ثبت رساند. پیروزی مقابل لتونی و یک تساوی مقابل یونان و به دنبال آن سه برد دیگر که باعث شد این کشور در رتبه سیزدهم فیفا به بالاترین رتبه خود برسد. این تیم پس از باخت ناامیدکننده 1-0 خانگی مقابل اسلواکی دچار وقفه شد، اما این کشور خود را برای بازی خانگی جمع کرد. آنها اسلواکی ها را در بازی برگشت شکست دادند و در ماه بعد دوباره لیختن اشتاین را شکست دادند. در آخرین بازی مقدماتی، تیم بهطور غیرمنتظرهای در خارج از خانه مقابل لیتوانی با مشکل مواجه شد، اما با گل دقیقه 68 ایبیشویچ، بوسنیاییها در صدر گروه خود پیش از یونان با رکورد رو در رو به پایان رسیدند و این تیم را به جام جهانی در برزیل رساندند.
آنها در گروه F با ایران و آرژانتین و نیجریه قرار گرفتند. اولین بازی مقابل آرژانتین در ریودوژانیرو بود. حالا، مهم نیست که چقدر خوب هستید، هرکسی که با لیونل مسی روبرو تقریباً همیشه درگیر یک نبرد سخت بود. جادوگر کوچولو تقریباً بلافاصله تاثیر خود را نشان می داد و در یک ضربه آزاد که به سر مارکوس روخو برخورد کرد و از ساق پای مدافع سعد کولاشیناچ رد می شد و وارد دروازه بوسنی می شد و لا آلبی سلسته را تنها در سه دقیقه پیش انداخت. بوسنیایی ها چندین بار در سمت دیگر زمین تلاش کردند، اما پس از یک تغییر تاکتیکی در حمله بعدی آرژانتین دروازه دوباره باز می شود. مسی در دقیقه 65 نام خود را در برگه گل ثبت کرد و در نهایت بازی با گل تسلیت ایبیشویچ 2-1 به پایان رسید. بوسنی در بازی بعدی با نیجریه بازی کرد که اگر VAR وجود داشت، میتوانست بسیار متفاوت از آب در بیاید. بوسنی فکر می کرد در دقیقه 21 از طریق ژکو دروازه را باز کرده است، اما با وجود پخش مجدد ویدیویی که ژکو را به وضوح پشت آخرین مدافع نشان می داد، گل به دلیل آفساید مردود اعلام شد. نیجریه در دقیقه 29 به گل برتری رسید. بوسنی در حالی که چیزی جز غرور برایش باقی نمانده بود و از جام جهانی حذف شده بود در دیدار آخر با ایران دیدار کرد، جایی که ژکو سرانجام پس از 23 دقیقه دروازه را باز کرد. برتری توسط پیانیچ در دقیقه 59 دو برابر می شد و در حالی که ایران (که برای داشتن هر شانسی برای صعود نیاز به برد داشت) در دقیقه 82 توسط رضا قوچان نژاد یک گل را جبران کرده بود بوسنی تنها یک دقیقه بعد به لطف گلزنی دفاع راست آودیجا ورشایویچ شانس ایران را از بین برد و به این ترتیب بازی را با برتری 3-1 برابر ایران به پایان رساند.
ایســلند:
مسابقات: جام جهانی 2018
رتبه در مسابقات: 22
پایان: مرحله گروهی (29 از 32)
رتبه فعلی: 66
ایسلند از سال 1974 در تمامی مسابقات مقدماتی جام جهانی و از سال 1976 در تمامی مسابقات مقدماتی یورو یوفا شرکت کرده است. در اکثر مبارزات مقدماتی، ایسلند تقریباً فقط برای تیمهای بزرگتر وجود داشت که امتیاز کسب کنند. برخی از استثناهای قابل توجه در این مورد قبل از سال 2016، مقدماتی جام جهانی 1994 (در حدود زمانی که آنها بالاترین رتبه فیفا را در آن زمان 37 داشتند) و یورو 2004 (یک امتیاز پس از اسکاتلند برای کسب رتبه پلی آف، سوم شدند) بود. این نتایج ضعیف تا حد زیادی نتیجه فقدان وضعیت حرفه ای در کشور بود که عمدتاً تحت تأثیر آب و هوای زمستانی بود که بسیاری از فوتبالیست ها را مجبور کرد در برف یا روی شن تمرین کنند. این وضعیت در دهه 2000 تغییر کرد، زیرا سیاست های داخلی تمرکز ایسلند را به بانکداری و خدمات مالی بین المللی تغییر داد و باعث رونق اقتصادی شد. این به کشور این امکان را داد که سرمایهگذاری بیشتری در زیرساختهای فوتبال داشته باشد و زمینهای سرپوشیده بیشتری با چمن مصنوعی ایجاد کند که اجازه میداد فوتبال در تمام سال انجام شود. این امر در سال 2010 سود اقتصادی را به همراه داشت. با وجود اینکه ایسلند در پایین ترین گلدان قرار گرفت، در گروه مقدماتی WC 2014 خود پس از سوئیس دوم شد و آنها را به پلی آف در برابر کرواسی فرستاد و با اختلاف 2-0 سری را باخت.
موفقیت بزرگ آنها در سال 2016 اتفاق میافتد، جایی که آنها پس از کسب مقام دوم در گروه خود بالاتر از ترکیه و هلند، به یورو آن سال راه یافتند. در این تورنمنت، آنها در گروه خود پس از مجارستان دوم شدند و از قهرمان تورنومنت پرتغال جلوتر بودند. این آنها را به مرحله یک هشتم نهایی برای رویارویی با انگلیس فرستاد. ایسلند علیرغم دریافت زودهنگام پنالتی وین رونی، سه شیرها را با گلهای راگنار سیگورسون و کولبین سیگشورسون ناامید کرد تا اسکاندیناوی ها را به مرحله یک چهارم نهایی برساند آنها به فرانسه باختند اما دو بار دروازه آنها را باز کردند.
ایسلند در مقدماتی روسیه 2018 در کنار اوکراین، ترکیه، فنلاند کوزوو و تیمی که چهار سال پیش آنها را حذف کرده بود یعنی کرواسی، در یک گروه قرار می گیرد. با وجود اینکه ایسلند تیم دوم بود، در مقدماتی ابتدایی خود با مشکل مواجه شد و با اوکراین 1-1 مساوی کرد و برای پیروزی مقابل فنلاند به دو گل وقت تلف شده نیاز داشت. آنها سپس 2-0 ترکیه را شکست دادند، اما کرواسی یک بار دیگر با شکست دو بر صفر ایسلند در زاگرب ثابت کرد که خاری در چشمان ایسلند است. یک برد خارج از خانه به کوزوو دنبال شد، و سپس ایسلند در نهایت انتقام از کزواسی را با شکست 1-0 از طریق گل دقیقه آخر از Hörður Magnússon گرفت. خوشبختانه، کرواسی در بازی های خود مقابل فنلاند و ترکیه لغزش کرد و بنابراین ایسلند به بازی پایانی رفت و صرفاً نیاز داشت که کوزوو را شکست دهد تا به طور خودکار صعود کند. گلهای گیلفی سیگوردسون و یوهان گودموندسون دقیقاً همین کار را انجام داد و بنابراین ایسلند برای دومین تورنمنت مهم متوالی خود موفق به حضور شد و لباس ترینیداد و توباگو را به عنوان کوچکترین کشوری که به جام جهانی رسیده است، از تن خارج کرد.
گروه D روسیه 2018 شاهد این بود که ایسلند (که در اوایل آن سال به بالاترین رتبه خود در تاریخ فیفا یعنی هجدهم رسید) همچنان گیر کرواسی افتاده بود، به موازات دیدار همیشگی آرژانتین و نیجریه در گروهی جام جهانی. اولین بازی در مسکو در برابر آرژانتینی بود که به سختی به مسابقات راه یافت و در رکود کامل قرار داشت. با این وجود، آمریکاییهای جنوبی اولین ضربه را زدند و در دقیقه 19 توسط سرخیو آگوئرو پیش افتادند. این گل ایسلندی را متزلزل نکرد و تنها چهار دقیقه بعد آلفرید فینبوگاسون گل تساوی را به ثمر رساند. تسلط آرژانتین در طول بازی چندان زیاد نبود (آنها 78 درصد مالکیت توپ را در اختیار داشتند)، اما در دقیقه 64 پس از خطای ماکسیمیلیانو مزا در محوطه جریمه، به آنها فرصت طلایی داده شد تا پیروزی را قطعی کنند. لیونل مسی برای زدن پنالتی پشت توپ رفت اما این پنالتی توسط دروازه بان هالدورسون دفع شد و ایسلند با یک امتیاز تاریخی مقابل آلبی سلسلته به بازی بعد رفت. بازی دوم مقابل نیجریه به خوبی پیش نرفت، با دو گل احمد موسی و یک پنالتی از دست رفته گیلفی سیگوردسون که باعث شد نیجریه با نتیجه 2-0 پیروز شود و در رده دوم باقی بماند. آخرین بازی سرنوشت ساز برابر کرواسی که قبلاً صعودش را قطعی کرده بود، بود. ایسلند برای زنده نگه داشتن امیدهای خود به برد نیاز داشت. کرواسی با ترکیبی کاملاً چرخشی، ابتدا با گلزنی میلان بادلی در دقیقه 53 پیش افتاد .ایسلند فرصت دیگری را از روی نقطه پنالتی به دست آورد و این بار ضربه سیگوردسون تبدیل به گل شد. در شرایطی که آرژانتین همچنان صدرنشین گروه بود ایسلند تقریباً این شانس را داشت که رویاهای خود در جام جهانی را زنده نگه دارد، اما کرواسی در پایان وقت قانونی با گل پریشیچ بازی را بازگرداند. در حالی که آرژانتین پیش بود اما این بازی دور از دسترس بود و ایسلند علیرغم تلاش های شجاعانه خود، تنها با یک امتیاز از مسابقات خارج شد.
پـانـامـا:
مسابقات: جام جهانی 2018
رتبه در زمان تورنمنت:55
پایان: مرحله گروهی (32 از 32)
رتبه فعلی: 60
سرانجام به آخرین تیم این لیست یعنی پاناما رسیدیم. علیرغم عضویت در فیفا از سال 1938، این کشور تا 40 سال بعد در مسابقات مقدماتی جام جهانی شرکت نمی کرد. این کشور حتی تا قبل از فرانسه 1998 از دور اول مسابقات مقدماتی عبور نکرد. در سطح قاره، رکورد پاناما برای مدت طولانی بسیار ضعیف بوده است و تنها برای دو دوره مسابقات قهرمانی کونکاکاف/جام طلا در سالهای 1963 و 1993 واجد شرایط بوده است، و نتوانسته بود از مرحله گروهی از آن صعود کند تنها موفقیت واقعی پاناما که قبل از قرن بیست و یکم می توانست ادعای آن را داشته باشد، پیروزی آنها در مسابقات قهرمانی CCCF در سال 1951 بود.. پاناما برای اولین بار در سال 2006 به مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی رسید، جایی که آنها بلافاصله با 0 برد و 2 تساوی (یکی از آنها با مکزیک) با تنها 4 گل زده و 21 گل خورده در انتهای جدول انتخابی قرار گرفتند. . پاناما پس از ناکامی از دور دوم مسابقات مقدماتی 2010، تقریباً این شانس را داشت که به پلی آف بین کنفدراسیونی برزیل 2014 برود اما آنها دو گل در وقت های تلف شده مقابل ایالات متحده دریافت کردند. ، باعث شد تا در رده بندی انتخابی در رده پنجم قرار بگیرد.
پاناما با کسب مقام سوم در جام طلای 2015 (غلبه بر ایالات متحده در مسابقه مدال برنز)، مقدماتی سال 2018 را در دور چهارم کونکاکاف آغاز کرد، و تنها دو بار شکست جامائیکا و هائیتی را دید. این تیم مبارزات خود را با پیروزی خارج از خانه مقابل هندوراس آغاز کرد و پس از آن یک تساوی در خانه مقابل مکزیک پیش از بردن ترینیداد و توباگو به پایان رسید. تساوی های مهم مقابل ایالات متحده، کاستاریکا و هندوراس پاناما نتوانست بهترین غولهای کونکاکاف را شکست دهد اما پیروزی راحت مقابل ترینیداد به این معنا بود که پاناما وارد دیدار نهایی شد و باید کاستاریکا را که قبلاً صعودش را قطعی کرده بود شکست دهد و نیاز داشت که به ایالات متحده در مقابل ترینیداد قبلاً حذف شده بود، هیچ نتیجهای کسب نکند. در ابتدا به نظر می رسید که رویای جام جهانی محقق نخواهد شد، زیرا اگرچه ایالات متحده به طرز تکان دهنده ای پس از 37 دقیقه 2-0 شکست خورد، اما پاناما 1-0 عقب بود. اما در دقیقه 53، گابریل تورس پانامایی ها را به تساوی کشاند (در حالی که با وجود عدم عبور کامل از خط دروازه، گل قبول شد) و تنها دو دقیقه مانده به بازی رومان تورس پاناما را پیش انداخت. این تیم موفق شد کاستاریکا را از پای درآورد و برد را به دست آورد و به لطف ایالات متحده که در نهایت با نتیجه 2-1 به ترینیداد باخت (این اولین باری بود از سال 1986 که آمریکایی ها نتوانستند به جام جهانی صعود کنند)، پاناما به مقام سوم گروه رسید و جواز حضور در مسابقات روسیه را به دست آورد چنان شادمانی در میان مردم پاناما بود که رئیس جمهور خوان کارلوس وارلا، 11 اکتبر (روز پس از صعود) را تعطیل ملی اعلام کرد.
در اولین حضور آنها در جام جهانی آنها با تیمهای انگلیس، بلژیک و تونس در گروه G همگروه شدند. پاناما ابتدا در سوچی به مصاف بلژیک رفت، جایی که علیرغم اختلاف کیفیت، آنها توانستند شیاطین سرخ را متوقف کنند استراحت نیمه دوم داستان بسیار متفاوتی بود، زیرا دریس مرتنز بلژیکی ها را تنها پس از دو دقیقه جلو انداخت و یک گل از روملو لوکاکو، پیروزی 3-0 را برای دارندگان مدال برنز آن جام قطعی کرد. اوضاع فقط در بازی دوم آنها مقابل انگلیس سخت تر شد. انگلیس که در بازی قبلی یک برد دیرهنگام مقابل تونس به دست آورد، در نیمه اول هیچ رحمی به نماینده آمریکای مرکزی نشان نداد و با گل های جان استونز، جسی لینگارد و دو پنالتی هری کین 5-0 پیش رفت. کین در دقیقه 62 موفق شد هت تریک کند. اما در 78دقیقه پاناما تاریخ ساز شد زیرا فیلیپه بالوی مدافع اولین گل این کشور در تاریخ جام جهانی را به ثمر رساند و بازی 6-1 به پایان رسید. پاناما در آخرین بازی گروهی در سارانسک به مصاف تونس رفت که هر دو تیم چیزی برای بازی نداشتند. پاناما دومین گل خود را در این مسابقات به لطف گل به خودی یاسین مریا در 33 به ثمر رساند، اما تونسی ها جبران کردند و در نیمه دوم دو گل به ثمر رساندند و بازی را 2-1 بردند. با آن شکست، پاناما به عنوان بدترین تیم (در رکورد) از مسابقات خارج شد.