میشائیل بالاک که در این فصل به عنوان یکی از کارشناسان دازون مشغول به کار شده است، در یک میز گرد درباره شرایط بایرن مونیخ، تیم ملی آلمان و قانون 1+50 در فوتبال آلمان صحبت کرده است.
طرفداری | بایرن مونیخ در این تابستان یکی از شلوغترین پنجرههای نقل و انتقالاتی خود را پشت سر گذاشت و حسن صالح حمیدزیچ به دلیل جذب بازیکنانی مانند ماتیاس دلیخت و سادیو مانه در این پنجره، بسیار مورد تمجید قرار گرفت. حال بلاک نیز ضمن تمجید از عملکرد این مدیر ورزشی درباره اینکه آیا بایرن مونیخ با این نقل و انتقالات تیمی برای رقابت در سطح بین المللی در اختیار دارد یا خیر، گفت:
حسن صالح حمیدزیچ امسال در موقعیتی قرار گرفت که میتوانست پول خرج کند و آن را به بهترین شکل ممکن برای باشگاه سرمایه گذاری کند. اگر بودجه لازم را داشته باشید، میتوانید برنامههای خود را اجرایی کنید. بایرن مونیخ روی کاغذ، جایگزینان بازیکنان جدا شده خود را به خدمت گرفته است. برای بایرن قهرمانی در بوندسلیگا همیشه یک هدف است اما لیگ قهرمانان اروپا، معیار (عملکرد) آنها در یک فصل است. در دو سال گذشته آنها در اروپا عملکرد خوبی نداشتند. برای بایرن اهمیت دارد که در بلند مدت، موقعیت خوبی داشته باشند.
هر چند که سادیو مانه پس از ورودش به بایرن مونیخ، خیلی سریع توانست خود را به عنوان یکی از بازیکنان کلیدی ترکیب جا بیاندازند، اما این مهاجم در هفتههای اخیر با وجود موقعیتهای زیاد، موفق به گلزنی نشده است. بالاک در اینباره گفت:
با سادیو مانه بایرن بازیکنی متفاوت از روبرت لواندوفسکی را در اختیار دارد. اما او هنوز به صد درصد توان خود نرسیده است. سخت تلاش میکند و بازیکن سخت کوشی است. همیشه در حال حرکت است و بازیکن وظیفه شناسی برای تیم است. البته مهاجمها میخواهند گل بزنند و بدیهی است که او اکنون نمیتواند از شرایطش کاملا راضی باشد.
بالاک در مورد جدایی روبرت لواندوفسکی از بایرن مونیخ و پیوستنش به بارسلونا، گفت:
نمیخواهم قضاوت کنم که آیا بارسلونا باشگاه بزرگتری از بایرن مونیخ است یا خیر. البته این تغییر برای روبرت لواندوفسکی یک گام رو به عقب نیست زیرا بارسلونا حداقل پیشینهای به اندازه بایرن مونیخ دارد. بازی در اسپانیا و لیگ برتر، جذابیت زیادی دارد. این یک انتقال عالی برای او بود. فکر نمیکنم که چیز بدی باشد. در اروپا و جهان فقط بایرن وجود ندارد و چندین باشگاه برتر دیگر نیز در این بین حضور دارند. این یک روند کاملا طبیعی است.
با این حال روبرت لواندوفسکی از بایرن مونیخ بدون سر و صدا نبود و حواشی زیادی پیرامون آن به وجود آمدند. بالاک در اینباره گفت:
اگر به گذشته نگاه کنید، اخبار جدایی همیشه پیرامون لواندوفسکی وجود داشتند. بایرن میدانست که تنها یک سال دیگر از قرارداد او باقی مانده است. لواندوفسکی هم میخواست کاری متفاوت انجام دهد. در این شرایط هر دو طرف روی موضع خود پافشاری میکنند. لواندوفسکی در این موقعیت باید خواسته خود را با صلابت خاصی اعلام میکرد زیرا در غیر این صورت، تغییری ایجاد نمیشد. هرچه بازیکن بهتر باشد، این شرایط سختتر خواهد شد اما شما همیشه چه به صورت شخصی و چه در صحبتهایتان، باید به یک چارچوب پایبند باشید.
در تمام لیگهای بزرگ اروپایی، ساختارها و مکانیسمهایی برای جذب سرمایه گذاران به منظور به دست آوردن مالکیت باشگاهها وجود دارد، اما بوندسلیگا یک استثنا است. قانون 1+50 در سال 1998 به اجرا در آمد. طبق این قانون 50 درصد بعلاوه یک سهم باشگاههای آلمانی به همان باشگاه و هوادارانش تعلق دارد و سرمایه گذاران نمیتوانند روی بیشتر از 49 درصد سهام یک باشگاه در آلمان نظارت داشته باشند. این باعث شده تا سرمایه گذاران کمتری علاقه به سرمایه گذاری در فوتبال آلمان داشته باشند.
اما جز چندین باشگاه مانند بایرن مونیخ، هانوفر و لایپزیش، اکثر باشگاههای آلمان و همچنین مردم آلمان حامی این قانون هستند. در این شرایط همچنین برای جذاب کردن رقابت قهرمانی در بوندسلیگا، ایدههایی برای تعیین قهرمان لیگ با برگزاری بازیهای پلی آف مطرح شدند. بالاک در مورد اینکه آیا انحلال این قانون باعث هیجان انگیزتر شدن بوندسلیگا میشود یا خیر، گفت:
با منحل شدن این قانون، درآمد باشگاهها تغییر پیدا میکند و رقابت ایجاد میشود. بایرن مونیخ در چند سال و چند دهه گذشته عملکرد خوبی داشته و شرایطی که اکنون در آن هستیم، با 10 قهرمانی متوالی ایجاد کرده است. در آلمان سنت گرایان، افراد تاثیرگذاری هستند اما برای هیجان انگیز کردن و ایجاد رقابت در لیگ، باید مطمئن شوید که ضعیفتر توانایی برد قویتر را دارد. من فرمت پلی آف را نیز جایگزینی دیگر میدانم که باید مورد بحث قرار بگیرد.
تیم ملی آلمان که در سالهای آخر حضور یواخیم لوو روی نیمکتش روزهای خوبی را پشت سر نمیگذاشت، با ورود هانسی فلیک متحول شده و اکنون امیدواری زیادی پیرامون آن وجود دارد. بالاک در مورد ارزیابی عملکرد فلیک، گفت:
هانسی فلیک به دلیل کارنامه خود در بایرن مونیخ، توانست بلافاصله پس از ورودش به تیم ملی آلمان از حمایت عمومی برخوردار شود. با شخصیتی که او دارد و با توجه به پیشرفت نه چندان سریع آلمان در سالهای اخیر، فلیک میتواند راه حل خوبی باشد. او آرامش را به تیم ملی بازگردانده است. اکنون نیز انتظارات از آلمان بالا هستند زیرا بازیکنان با استعدادی در ترکیب حضور دارند. فلیک باید ذهنیت لازم برای قهرمانی را در تیم جا بیاندازد که این کار زمان بری است.