هنوز خبرگان ورزشی برای انتخابات کمیته ملی المپیک مشخص نشده اند.
به گزارش طرفداری و به نقل از فارس، با تعویق بازیهای آسیایی هانگژو و با برگزاری مجمع فوق العاده کمیته ملی المپیک رای مثبت به برگزاری انتخابات ریاست در تاریخ 6 شهریور داده شد. اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک نیز در آخرین نشست خود که روز 5 تیرماه برگزار شد در خصوص نحوه شروع فراخوان و ثبت نام از کاندیداهای هیات اجرایی تبادل نظر کردند که قرار شد فراخوان ثبت نام از 25 تیرماه آغاز شود، 15 روز نیز برای ثبتنام کاندیداها در نظر گرفته شده است. براساس اعلام هیات اجرایی کمیته ملی المپیک ثبتنام از نامزدها از 5 مرداد آغاز میشود این در حالیست که اعضای هیات اجرایی هنوز نشستی در خصوص انتخاب خبرگان ورزشی نداشتهاند.
سیدرضا صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک بارها در مصاحبههای مختلف تاکید به برگزاری انتخابات در تاریخ 6 شهریور داشته و حتی با وجود اینکه تعدادی از فدراسیونهای ورزشی با سرپرست اداره میشوند و ممکن است تعداد اعضای المپیکی مجمع به کمتر از نصف برسد با این حال رئیس کمیته خوشبین است این انتخابات با همکاری وزارت ورزش در تاریخ مقرر به سرانجام برسد با این شرایط مشخص نیست چرا از تاریخ 5 تیرماه تاکنون برای برگزاری انتخابات کمیته که حساسترین شرایط برای ورزش به شمار میرود اعضای هیات اجرایی نه تنها هیچ نشستی نداشتهاند بلکه برای معرفی خبرگان ورزشی نیز اقدامی صورت نگرفته است. از طرفی سفر کیکاووس سعیدی دبیرکل کمیته ملی المپیک به یونان باعث شده تا برگزاری نشست هیات اجرایی به تعویق بیفتد.
اهمیت معرفی خبرگان ورزشی چیست؟
معمولا در طول این سالها شخصی که رئیس کمیته ملی المپیک شده از جمع خبرگان ورزشی بوده است به همین دلیل اینکه چه افرادی به عنوان خبره معرفی میشوند از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. در همین راستا اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک تصمیم گرفتند آییننامهای را هم برای انتخاب خبرگان ورزشی بنویسند تا مشکلات دورههای گذشته تکرار نشود هر چند انتقادات زیادی به آیین نامه وارد شد چرا که شاخصهای تعیین شده راه ورود خیلیها از جمله سیاسیون را برای حضور در انتخابات میبندد در حالی که در بیشتر مواقع گزینه دولت به عنوان یک فرد سیاسی در راس کمیته ملی المپیک امور را در دست گرفته است.
شاخصهای تعیین شده به شرح زیر است:
* حداقل تحصیلات کارشناسی باشد.
* سابقه حضور حداقل یک دوره در هیات اجرایی کمیته ملی المپیک یا رئیس فدراسیونهای المپیکی داشته باشد.
* مدیران ارشد ورزش که سابقه مدیریت دارند یا در بازیهای المپیک و آسیایی به عنوان مدیر حضور داشتهاند.
* آشنایی با ساختارهای بینالمللی ورزش از جمله OCA، IOC و انوک.
* شناخت کافی از ساختار کمیته ملی المپیک و ورزش قهرمانی
نگاهی کوتاه به شاخصهای تعیین شده نشان میدهد راه سیاسیون برای ورود به انتخابات بسته است این در حالیست که سیدرضا صالحیامیری خود به عنوان آخرین رئیس کمیته با حضور در جمع خبرگان و به عنوان گزینه دولت وارد ورزش شد. ارتباط نزدیک وی با حسن روحانی رئیس جمهوری وقت باعث شد تا کمیته هیچ وقت از نظر مالی دچار مشکل نشود و این امر نشان میدهد ارتباط خوب رئیس کمیته با دولت همیشه به نفع ورزش بوده است.
با توجه به اهمیتی که خبرگان ورزشی در انتخابات کمیته ملی المپیک دارند و معمولا از بین آنها یک نفر برای 4 سال ریاست را برعهده میگیرد هنوز اعضای هیات اجرایی در این خصوص نشستی نداشتهاند که همین موضوع انتقاداتی را به مسئولان کمیته و شخص صالحی امیری وارد کرده است. باید دید تا 5 مرداد که ثبتنام از نامزدها شروع میشود هیات اجرایی خبرگان ورزشی را معرفی خواهد کرد یا خیر؟ با عدم معرفی خبرگان هنوز گزینه ریاست کمیته در 4 سال آینده مشخص نیست و شاید اعلام اسامی مشخص کند چه کسی قرار است زمام امور را در دست بگیرد.
به گزارش فارس، با توجه به اینکه معمولا یکشنبهها نشست هیات اجرایی برگزار می شود باید این هفته در این خصوص مذاکرهای انجام میشود و اینکه اعضا برای معرفی ۵ خبره ورزشی به تفاهم خواهند رسید یا خیر؟