بعد از گذشت یازده هفته از آغاز لیگ چهاردهم ، چهره ی تیم های مدعی تا حدودی مشخص شده است. لیگ ایران اکنون بیش از یک سوم از راه را طی کرده است و تا این مرحله، عملکرد تراکتورسازی تبریز بهتر از سایر رقبا بوده است. استقلال تهران ، سپاهان اصفهان و فولاد خوزستان نیز در رده های بعدی قرار دارند. پیش تر به بررسی آماری عملکرد تراکتورسازی تبریز و استقلال تهران پرداختیم. در این یادداشت سپاهان اصفهان را از این منظر بررسی خواهیم کرد.
سپاهان اصفهان این فصل را همچون 2 فصل گذشته با زلاتکو کرانچار آغاز کرد. هرچند بازیکنانی همچون امید ابراهیمی، محمد غلامی و یعقوب کریمی از این تیم خارج شدند، اما جذب نفراتی چون وریا غفوری، لوسیانو پریرا، رسول نویدکیا و محمدرضا خلعتبری، نوید سپاهانی پر قدرت را می داد. البته همینطور هم شد و آن ها در سه هفته ی آغازین لیگ، 3 برد پیاپی را کسب کردند و برای سایر رقبا خط و نشان کشیدند. با این حال مشکل اصلی سپاهان از هفته ی چهارم و باخت سنگین مقابل شاگردان علیرضا منصوریان آغاز شد. سپاهانی ها از هفته ی چهارم تا هفتم تنها 3 امتیاز کسب کردند و 9 امتیاز ارزشمند را از دست دادند. عدم نتیجه گیری کرانچار و اختلاف نظرهای این مربی با هیات مدیره ی باشگاه، موجب استعفای کرانچار و آمدن حسین فرکی شد. فرکی با برد آغاز کرد و از هفته ی هشتم تا یازدهم، با 2 برد و 2 مساوی، 8 امتیاز از 12 امتیاز ممکن را کسب کرد تا زردپوشان اصفهانی را راضی نگه دارد.
سپاهان در 11 هفته ی آغازین لیگ، در 6 دیدار میزبان و در 5 دیدار به عنوان مهمان وارد زمین شده است. آن ها در اصفهان شکست ناپذیر بوده اند و در 6 دیدار خانگی، 3 برد و 3 تساوی کسب کرده اند. همچنین 9 گل به ثمر رسانده اند و تفاضل گل +5 دارند. با این حال، از 5 بازی خارج از خانه تنها 2 برد و 2 تساوی داشته اند و 7 امتیاز را از دست داده اند و تفاضل گل 0 را ثبت کرده اند.
بهترین برد زردپوشان اصفهانی تا بدین جا، بردهای 2-0 مقابل پیکان در خانه و گسترش فولاد در تبریز بوده است. بدترین شکست آن ها نیز مقابل نفت تهران و با نتیجه 3-0 رقم خورده است.
با این حال عملکرد دفاعی سپاهان قابل قبول است و آن ها در 11 دیدار که شهاب گردان (7بازی) و رحمان احمدی (5 بازی) در درون دروازه قرار داشته اند، فقط 9 گل دریافت کرده اند.
سپاهانی ها در این فصل با وجود شریفی، خلعتبری، پریرا و غفوری عملکرد متوسطی در خط حمله از خود نشان داده اند. آن ها با 14 گل زده، چهارمین خط حمله ی لیگ را در اختیار دارند. از این تعداد گل، 9 گل را در بازی های خانگی و 5 گل را در بازی های خارج از خانه به ثمر رسانده اند. لوسیانو پریرا با 4 گل، بهترین گلزن این تیم است و مهدی شریفی و محمدرضا خلعتبری هرکدام با 3 گل در رتبه ی بعدی قرار دارند.
طبق آمار، تیم سپاهان در نیمه ی دوم نسبت به نیمه ی اول عملکرد کاملا بهتری داشته است. آن ها دو سوم گل های خود را در این نیمه به ثمر رسانده اند. ظاهرا مربیان سپاهان قدرت بازی خوانی بهتری نسبت به حریفان داشته اند که زردپوشان در نیمه ی مربیان عملکرد متفاوتی از خود نشان داده اند.
سه بازیکن تازه وارد به این تیم یعنی عبدالله کرمی، وریا غفوری، محمدرضا خلعتبری، بیشترین زمان حضور در زمین را داشته اند. پس از آن ها هادی عقیلی و لوسیانو پریرا قرار دارند.
خشن ترین بازیکنان سپاهان نیز هادی عقیلی با دریافت 4 کارت زرد است و شجاع خیلی زاده با 2 کارت زرد و یک کارت قرمز در رتبه ی بعدی قرار دارد.
در مجموع می توان گفت تیم سپاهان بعد از حضور فرکی، بازیهای روان و قابل قبولی را در هفتههای اخیر ارائه میکند. آن ها در مقابل هیچکدام از مدعیان شکست نخورده اند. محمدرضا خلعتبری و مهدی شریفی از آن دست بازیکنانی هستند که در زمان هایی که سپاهان به مشکل می خورد، گره گشا هستند. خلعتبری تجربه بازی در تیم ملی و اعتماد به نفس بیشتری دارد. شریفی نیز با اینکه در پست خود بازی نمی کند، عملکرد خوبی داشته است. او بازیکن باهوش و خطرسازی است که می بایست با تمرین مهارت خود را بالا ببرد و در آن صورت میتواند هم به تیم ملی و هم به سپاهان کمک بسیار زیادی کند. با این حال، مسائل حاشیه ای همچون کارت پایان خدمت علی حمودی نیز، برای این باشگاه معضلی شده است. از طرف دیگر، ناآمادگی برادران نویدکیا، در این 11 هفته تاثیر خود را گذاشته است. البته حسین فرکی نیز این اطمینان را داده است که در تعطیلات پیش آمده، قکری برای این موضوع خواهد کرد و این دو هافبک توانای سپاهان را به روزهای اوج برخواهد گرداند.