فدراسیون فوتبال که دو هفته قبل از روسای هیات ها خواسته بود به دیدار نمایندگان مجلس بروند و با تکرار ادعای حسین شریفی مبنی بر این که اگر مجلس بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال را تصویب نکند، تیم ملی از جام جهانی حذف می شود، از نمایندگان بخواهند هر چه زودتر مشکل اساسنامه را برطرف کنند، حالا رویه تازه ای را در پیش گرفته است.
به گزارش طرفداری، صبح امروز یک چهره رسانه ای در توییتر مدعی شد اگر مجلس اراده ای داشته باشد که نپذیرد فدراسیون فوتبال یک نهاد غیر دولتی است، فوتبال ایران تعلیق می شود و ساعتی بعد یک چهره رسانه ای دیگر پا را فراتر گذاشت و ادعا کرد آن دسته از نمایندگان مجلس که حرف از کمیته عادی سازی می زنند، تا اسفند ماه فرصت دارند یا قانون را بپذیرند و یا بگذارند بیگانه ها برای کشور تصمیم بگیرند!
بیگانه یعنی چی؟ هر شخصی غیر از شهاب و دوستان؟
این ادعا البته بیشتر به شوخی شبیه است چرا که آخرین بار وقتی در فوتبال ایران کمیته عادی سازی تشکیل شد، هیچ بیگانه ای برای فوتبال ما تصمیم نگرفت و اعضای کمیته عادی سازی صفایی فراهانی، کیومرث هاشمی، حسن غفاری، محمدحسن انصاری فرد، علی رغبتی و مهدی خبیری بودند. صفایی فراهانی، خبیری و غفاری را کنفدراسیون فوتبال آسیا معرفی کرد و رغبتی، هاشمی و انصاری فرد هم از سوی سازمان تربیت بدنی معرفی شدند و هیچ کدام شان هم بیگانه نبودند البته اگر فردا دوست دیگری نگوید صفایی فراهانی هلندی بود، هاشمی امریکایی و غفاری هم روس!
بعد از تقسیم بندی خودی و غیر خودی حالا انگار قرار است مرزبندی جدید در فوتبال داشته باشیم؛ آنها که با شهاب عزیزی خادم هستند و آشنا محسوب می شوند و آنها که با او نیستند و بیگانه به شمار می آیند! خارج از شوخی، کمیته عادی سازی با حضور افراد ایرانی تشکیل می شود و این که ما هر شخصی غیر از شهاب عزیزی خادم و تیمش را بیگانه تلقی کنیم منطق ندارد. فیفا در بدترین حالت، اگر فدراسیون فوتبال نتواند به وعده اش عمل کند و اساسنامه را تا موعد مقرر به تصویب مجلس برساند، کاری به کار تیم ملی ندارد و هرگز اجازه حضور در جام جهانی را از ما نمی گیرد همان طور که در سال 2006 اجازه حضور در جام ملتهای آسیا را از ما نگرفت.
آن زمان علی آبادی کاری کرد که مصداق بارز دخالت سیاست در فوتبال بود. او بدون توجه به قوانین فیفا، رییس فدراسیون فوتبال را برکنار کرد و فیفا هم حکم به تشکیل کمیته انتقالی داد. حالا هم اگر اساسنامه اصلاح نشود، فیفا فدراسیون فعلی ما را معلق می کند و با تشکیل یک کمیته عادی سازی سه وظیفه را به این کمیته می سپارد؛ اول / کارهای روزمره فدراسیون روی زمین نماند. دوم / اساسنامه فدراسیون طبق ضوابط فیفا تصویب شود و سوم / برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال بر اساس ضوابط فیفا و البته منطبق با قوانین ایران...
پیش بینی می شود این بار هم کمیته عادی سازی با سه عضو معرفی شده از سوی کمیته ملی المپیک ایران و سه عضو معرفی شده از سوی فیفا یا کنفدراسیون فوتبال آسیا تشکیل شود.
تیم ملی تقاص پس نمی دهد، انتخابات باطل می شود
البته همچنان امیدواریم نمایندگان مجلس، با تصمیمی که به نفع فوتبال باشد، بند یک اساسنامه را مطابق آنچه فیفا مدنظر دارد، اصلاح کنند چرا که نمی توانیم همزمان عضو یک اتحادیه جهانی باشیم و قواعد آن اتحادیه یا تشکیلات را رعایت نکنیم اما باور کنید برای انجام این کار نیازی نیست حتما چماق تعلیق به دست بگیریم.
اولین و آخرین باری که فیفا یک کشور را از یک تورنمنت کنار گذاشت، یوگسلاوی بود که از جام ملتهای اروپا 1992 به دلیل جنگ بالکان حذف شد و خیلی بچه گانه است اگر تصور کنیم حالا فقط به این دلیل که مجمع فدراسیون فوتبال نتوانسته به قول خود عمل کند و تاییدیه اصلاح بند یک اساسنامه را از مجلس بگیرد، تیم ملی ایران از جام جهانی حذف می شود.
دوستان رسانه ای قطعا بهتر از ما می دانند فیفا با این پیش شرط که ظرف یک سال، اساسنامه فدراسیون فوتبال اصلاح شود، اجازه برگزاری انتخابات را داد و حالا هم اگر این وعده تحقق نیابد انتخابات را باطل می کند. فیفا اگر در ازای این تعهد یک ساله، اجازه داده بود تیم ملی ایران در انتخابی جام جهانی شرکت کند الان برای گرفتن تقاص این بدقولی سراغ تیم ملی می آمد و این دقیقا همان چیزی است که حالا نمایندگان مجلس می دانند و به همین دلیل می گویند مسئولان فعلی فدراسیون دست از شوخی با مجلس بردارند و ماندن خودشان را با منافع و مصالح فوتبال ایران گره نزنند.
شایعه شده نمایندگان مجلس به این دلیل در پذیرش خواسته فدراسیون دچار تردید هستند که معتقدند همین حالا که فدراسیون از طریق وزارت ورزش زیرنظر مجلس است توجه ای به مجلس ندارد و می ترسند فدراسیون پس از آن که نهاد مستقل خصوصی شد، دیگر اصلا خود را ملزم به پاسخگویی به مجلس نداند اما این تلقی درست نیست چرا که فیفا به قوانین داخلی کشورها احترام می گذارد و پارلمان را هم یک نهاد سیاسی به حساب نمی آورد.
نمایندگان مجلس اما می گویند تغییر بند یک اساسنامه باید طبق قانون باشد و این اتفاق باید از مجرای قانونی پیش برود.
همین امروز هم یکی از نمایندگان مجلس در گفتگو با سایت فدراسیون فوتبال تاکید کرده بود مجلس با حساسیت لازم، اساسنامه را به صورت جدی دنبال خواهد کرد.