استقلال و تراکتور، تیم هایی هستند که خود را به ایستگاه پایانی جام حذفی رساندند.
به گزارش طرفداری، روز پنج شنبه 13 شهریور ورزشگاه امام رضا، میزبان رقابت استقلال و تراکتور در فینال جام حذفی است. دیدار میان آبی های تهرانی و قرمز های تبریز را می توانیم از آن دست رقابت هایی بدانیم که حواشی و حساسیتش پا را فراتر از مسائل فوتبالی می گذارد و وارد مسائلی می شود که شاید تصاویر زیبایی برای ما بر جای نگذارد اما هیجانی جنون آمیز را به هوادار فوتبال القا می کند. جدال استقلال و تراکتور همواره از جذاب ترین قاب هاب فوتبال ایران بوده، دیداری که جذابیت و مسائل خارج از زمینش اگر جذاب تر از درون زمین نباشد، قطعا کمتر نیست. برای اثبات این قضیه کافی است که نگاهی به شرایط سکوهای ورزشگاه آزادی و سهند قبل از آغاز دیدار این دو تیم بیاندازید. در حالت عادی هم دیدار های این دو تیم که فقط بر سر سه امتیاز است تبدیل به یکی از جنگ های تمام عیار فوتبالی می شود، چه برسد به این که دیدار پنج شنبه این دو تیم بر سر کسب جام حذفی و کسب سهمیه مستقیم آسیا است. شاید بد نیست اشاره ای به این قضیه هم بکنیم که جدال این دو تیم در ورزشگاه آزادی برای اولین بار به ما اثبات کرد فقط دربی تهران نیست که می تواند ورزشگاه آزادی را به دو نیمه قرمز و آبی تقسیم کند. همانطور که در شهر منچستر علاوه بر بازی سیتی - یونایتد، جدال های چلسی و یونایتد همواره از جذابیت و حساسیت خاصی برخوردار است.
سابقه رقابت در لیگ نوزدهم
رقابت تمام عیار در لیگ نوزدهم
از همان ابتدا در لیگ نوزدهم تیم های استقلال و تراکتور از لحاظ جدولی رقابت فشرده ای با هم داشتند. تراکتور با مصطفی دنیزلی و استقلال با استراماچونی از شانس های اصلی قهرمانی در لیگ برتر بودند. تراکتور با آمار 100 درصد کلین شیت در هفته های ابتدایی و استقلال بی رحم استراماچونی در کورس جذاب قهرمانی حضور داشتند تا این که در هفته نهم به مصاف هم رفتند و جذاب ترین صحنه های لیگ نوزدهم را خلق کردند. استقلال مقابل چشمان 100 هزار هوادار پرشور تراکتور و در جو وحشتناک استادیوم سهند با جسارت مثال زدنی آندره استراماچونی با نتیجه 4-2 مقابل شاگران دنیزلی به پیروزی رسید. نکته عجیب قضیه این جا است که نه دنیزلی در تبریز ماندگار بود و نه استراماچونی بیش از نیم فصل در فوتبال ایران دوام آورد، سرنوشت این دو تیم از لحاظ تغییر سرمربی هم پایانی مشابه داشت. هر دو از سرمربی های خارجی به گزینه های تازه کار داخلی رسیدند. حتی زمانی که این دو تیم رقابت قهرمانی را به پرسپولیس واگذار کردند باز هم و این بار در کورس کسب سهمیه و نایب قهرمانی اصلی ترین رقبای هم بودند. جدال مستقیم مجیدی و الهامی در مسیر کسب سهمیه هم با نتیجه 0-0 به پایان رسید. حالا این دو تیم در رقابت های جام حذفی هم رقبای مستقیم هم هستند. در پایان لیگ برتر استقلال در رتبه دوم و تراکتور در رتبه چهارم ایستاد اما این بار پای تعیین قهرمان وسط است.
مربیانی که روی لبه تیغ بودند
فرهاد مجیدی و ساکت الهامی که جانشین استراماچونی و دنیزلی شدند، در هفته های پایانی لیگ برتر نوزدهم روی لبته تیغ بودند و هر لحظه امکان داشت جای خود را به گزینه دیگری بدهند. در این صورت سومین رویارویی دو تیم در این فصل طولانی هم مثل رویارویی قبلی شان با سرمربیان جدید برگزار می شد و یک رکورد کم نظیر به یادگار می ماند اما پیروزی تراکتور مقابل نفت مسجد سلیمان و دو پیروزی استقلال برابر سپاهان، مربیان جوان هر دو تیم را روی نیمکت ماندگار کرد.
تمام این نکات بهانه ای شده تا نگاهی داشته باشیم به وضعیت این دو تیم قبل از برگزاری فینال جام حذفی...
مسیر استقلال تا فینال؛ دستپخت مشترک استرا و فرهاد
- مرحله یک شانزدهم نهایی
- گل ریحان البرز 1-3 استقلال
- ۷ مهر ۱۳۹۸
توپ هایی که گل نمی شد، امتیازاتی که در لحظات آخر از دست می رفت، هواداری که می دانست سرمربی ایتالیایی کارش را بلد است اما تنها شاهد باخت و مساوی های تیمش بود. استقلال دربی را باخته بود و تنها 3 امتیاز از 5 بازی لیگ برتر به دست آورده بود. در غروب دلگیر پاییزی ورزشگاه انقلاب کرج، گل ریحان میزبان استقلال بود. تیم استراماچونی اولین برد خود را در این بازی جشن گرفت. قطع برق و تساوی در 90 دقیقه هم نتوانست مانع پیروزی استقلالی ها شود. آبی های تهران با نتیجه 3-1 در پایان 120 دقیقه به مرحله بعد صعود کردند. گل های استقلال در این دیدار را محمد دانشگر، سجاد آقایی و فرشید اسماعیلی به ثمر رساندند.
- مرحله یک هشتم نهایی
- استقلال 3-0 فجر
- 20 مرداد 1399
استقلالی ها در آن مقطع نمی دانستند که روی رویایی ترین روند پیروزی شان در چند فصل اخیر افتاده اند. پس از پیروزی مقابل گل ریحان و گل گهر آن ها باید در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی به مصاف فجر شهید سپاسی می رفتند. چند هزار استقلالی در شب سرد ورزشگاه آزادی باز هم شاهد یک بازی 120 دقیقه ای از استقلال در جام حذفی بودند. شاگردان استراماچونی در 90 دقیقه موفق به گل زنی نشدند تا این که وریا غفوری روی یک ضربه کاشته در دقیقه 112 دروازه فجری ها را گشود. استقلال 7 دقیقه طوفانی را گذراند. سجاد آقایی در دقیقه 118 و داریوش شجاعیان در دقیقه 119 دروازه شیرازی ها را فتح کردند. بدبین ترین هوادار استقلال هم آن زمان فکرش را نمی کرد که در مرحله بعدی جام حذفی نه از استراماچونی خبری است و نه از تماشاگران در استادیوم...
- مرحله یک چهارم نهایی
- استقلال 2-0 سپاهان
- 20 مرداد 1399
تفاوت میان وضعیت استقلال در مرحله یک هشتم و یک چهارم نهایی جام حذفی چیزی شبیه وضعیت یک کشور قبل و بعد از انقلاب است. استقلال در فاصله زمانی میان بازی با فجر و سپاهان، چند هفته ای مهمان صدر جدول شده بود، استراماچونی را از دست داده بود، قهرمانی را به پرسپولیس واگذار کرده بود و مدتی هم با کرونا جنگیده بود. تیم شلاق خورده استقلال در مرحله یک چهارم نهایی مبزبان سپاهانی بود که یک هفته قبل در همین ورزشگاه آزادی مقابلش به پیروزی رسیده بود. شاگردان فرهاد مجیدی در این بازی با گل های وریا غفوری و علی کریمی پیروزی بی دردسری را به دست آوردند.
- مرحله نیمه نهایی
- استقلال 2-2 پرسپولیس (استقلال در ضربات پنالتی 4-1 پیروز شد)
- 5 شهریور 1399
دربی حذفی، جایی بود که استقلال می توانست انتقام تمام حسرت های چند سال اخیرش را از رقیب سنتی در نیمه نهایی جام حذفی بگیرد. فرهاد مجیدی خوب می دانست که با پیروزی در این دیدار می تواند خیلی از چیز ها را ثابت کند و حداقل نشان دهد دهد که لیاقت لقب "دربی باز" را دارد. استقلال خیلی زود با گل مهدی قائدی در دقیقه 4 پیش افتاد. اما واکنش خووبی را به این اتفاق نشان نداد، فرهاد مجیدی در دقیقه 89 در حالی به اسکوربورداستادیوم نگاه می کر که نتیجه 2-1 روی آن نقش بسته بود. فرهاد تیمش را برای جبران این نتیجه به جلو فراخواند و در دقیقه 2+90 محمد دانشگر، بازیکن مغضوب فرهاد مجیدی گل تساوی را به ثمر رساند تا مثل بوکسوری که همه توقع شکستش را دارند دستش را روی زانوهایش بگذارد و با چند مشت رقیش را زمینگیر کند. فرهاد با بازی دادن محمد دانشگر در این بازی نشان داد که پیروزی در دربی از هر چیزی برایش مهم تر است. استقلال در ضربات پنالتی با نتیجه 4-1 پرسپولیس را شکست داد تا به فینال جام حذفی برسد.
مسیر تراکتور تا فینال جام حذفی؛ دنبال سهمیه مستقیم آسیا
- مرحله یک شانزدهم نهایی
- پاس 1-2 تراکتور
- ۶ مهر ۱۳۹۸
تراکتور هم مانند استقلال بازی های جام حذفی را با سرمربی خارجی اش آغاز کرد، مصطفی دنیزلی در اولین گام مقابل تیم سابقش یعنی پاس قرار گرفت. ضربه سر اشکان دژاگه و شلیک محمدرضا آزادی برای صعود از این مرحله کافی بود. تراکتوری ها توانستند در این دیدار با نتیجه 2-1 مقابل رقیب خود به پیروزی برسد.
- مرحله یک هشتم نهایی
- نود ارومیه1-1تراکتور (تراکتور در ضربات پنالتی 7-6 پیروز شد)
-
۴ آذر ۱۳۹۸
تراکتور پس از سه باخت پیاپی مقابل سپاهان، صنعت نفت آبادان و استقلال باید در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی به مصاف نود ارومیه می رفت. مصطفی دنیزلی با نتایج اخیرش در آستانه برکناری از سمت سرمربیگری تراکتور قرار داشت. تراکتور عملکرد نه چندان مناسب چند هفته گذشته اش را در این بازی هم به نمایش گذاشت و با ستاره هایش مقابل تیم لیگ یکی نود ارومیه به دردسر افتاد. گل مسعود شجاعی، تنها گل بازی برای قرمزهای تبریزی بود تا بازی به ضربات پنالتی برود و تراکتور با نتیجه 7-6 و به سختی مقابل نود به پیروزی برسد.
- مرحله یک چهارم نهایی
- تراکتور 4-1 مس
-
۲۹ بهمن ۱۳۹۸
مرحله یک چهارم نهایی و تقابل با مس کرمان، این دیدار تراکتوری ها را بیش از هرچیزی به یاد فینال جام حذفی فصل 92-93 و قهرمانی تی تی ها می انداخت. سرمای استادیوم سهند هم نتوانست از جذابیت این بازی بکاهد. تراکتور با 4 گل سعید مهری، رضا اسدی، اشکان دژاگه و محمدرضا خانزاده به پیروزی 4-1 مقابل شاگردان مجتبی حسینی رسید.
- مرحله یک چهارم نهایی
- تراکتور 1-0 نفت مسجد سلیمان
-
4 شهریور 1399
تراکتور لیگ برتر را از دست داده بود و در رقابت فشرده کسب سهمیه هم در رتیه چهارم قرار گرفت. تنها در صورتی آسیایی نمی شدند که نفت مسجدسلیمان قهرمان جام حذفی می شد. پس دیدار مقابل شاگردان مهدی تارتار در نیمه نهایی جام حذفی حساسیتی دو چندان برای شاگردان ساکت الهامی داشت. آن ها اگر قصد داشتند به پلی آف لیگ قهرمانان بروند باید مانع قهرمانی مسجد سلیمانی ها می شدند و اگر هم به دنبال صعود مستقیم به رقابتهای آسیایی بودند باید جام حذفی را بالای سر می بردند. گل دقیقه 46 سعید مهری برای صعود به فینال جام حذفی کافی بود.
ادامه دارد...