گروه صنعتی ایرانخودرو در روز شنبه 7 تیرماه در سالن همایش شرکت «ساپکو»، به طور رسمی از پروژه K132 خود رونمایی کرد. به گفته مدیران ایرانخودرو، پس از بد عهدی پژو در ادامه همکاری با طرف ایرانی، برنامهریزی هایی انجام شد تا از قابلیتهای قرارداد برجامی PSA و ایرانخودرو استفاده شود. به همین دلیل سازه PF1 که در قرارداد ایرانخودرو و پژو به آن اشاره شده بود، مورد استفاده تیم مهندسی طرف ایرانی قرار گرفت و اولین محصول بر پایه پلت فرم اختصاصی و ایرانی تولید خواهد شد.
طبق اعلام گروه صنعتی ایرانخودرو، برای تولید خودروی K132 به خودکفایی بالای 92 درصدی دست پیدا کردهاند و کمتر از 8 درصد به خریدهای خارجی به منظور تولید و عرضه این خودرو نیاز خواهد بود. محصولی که امروز مشاهده میکنیم و تکوین یافته، حاصل خلاقیت ذهنی و تلاش شبانه روزی مهندسان و تکنیسین ها و مدیریت گروه صنعتی ایرانخودرو است.
بیش از ۱۵۰ قطعه ساز در این پروژه با گروه صنعتی ایران خودرو مشارکت دارند و این خودروی جدید بدون مشارکت حتی یک درصد کمک شرکت های خارجی به نتیجه رسیده است، لذا تولید این خودرو کار خارق العاده ای در فضای تحریمها و جنگ نابرابر اقتصادی است.
* مشخصات فنی K132 چیست؟
K132 ابتدا با پیشرانه EC5 به بازار می آید. این پیشرانه 1/6 لیتر حجم دارد و با فناوری زمان بندی هوشمند سوپاپ ها 113 تا 115 اسب بخار را با گشتاور 150 تا 154 نیوتن متر تولید میکند. به گفته مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو، K132 با جعبه دنده جدید 6 سرعته دستی به بازار خواهد آمد. همچنین قرار است تا پس از جاریشدن تولید با پیشرانه EC5، نمونه اتوماتیک این سدان جدید با پیشرانه TC7 پلاس وارد بازار شود. K132 اتوماتیک به پیشرانه 1646 سیسی توربو شارژ مجهز است که دارای زمانبندی هوشمند سوپاپهای دوگانه مجهز بوده و 163 تا 170 اسب بخار را با گشتاور 238 تا 250 نیوتن متر تولید میکند. K132 اتوماتیک با پیشرانه توربو به جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک DAE مجهز است که در دنا پلاس توربو اتوماتیک نیز دیده میشود.
* چه امکاناتی در K132 وجود دارد؟
طراحی مجموعه سپر جلو در پروژه K132، بدون اتکا به شرکت های خارجی و تنها توسط کارشناسان و مهندسان داخلی شرکت توسعه پیدا کرده است و ضمن دارا بودن طراحی بروز و شکیل، به منظور ارتقا سطح ایمنی اتومبیل هم تمامی استانداردهای روز جهانی در نظر گرفته شده تا ایمنی بالاتری برای عابرین پیاده داشته باشد. در طراحی مجموعه سپر عقب K132 نیز یک طراحی بروز استفاده شده است و کلیه استانداردهای روز صنعت خودروسازی در شکل گیری ظاهر، قطعات و تقویت های داخلی آن مد نظر قرار گرفته است.
چراغ های جلو و عقب بکار رفته در پروژه K132 با استفاده از ماژول های LED و با یک طراحی بروز و شکیل توسعه پیدا کرده است و همچنین استانداردهای روز دنیا در توسعه آن رعایت شده است. این برای اولین بار است که طراحی جزییات مجموعه چراغ در داخل کشور انجام میشود.
در خودروی K132، اکسل جلو با طراحی روز دنیا توسعه پیدا کرده و برای اولین بار از مثلثی (طبق جلو) از نوع قاب پرسی استفاده شده است. از مهم ترین ویژگی این نوع طبق می توان به وزن کمتر و قابلیت تطبیق پذیری آن جهت استفاده در پلتفرم خودروهایی با کلاسهای متفاوت و انتقال نیروی متفاوت به شاسی هنگام تصادفات اشاره داشت.
K132 به صورت استاندارد دارای فرمان کمکی برقی، کروز کنترل، محدودکننده سرعت، نمایشگر لمسی، تهویه الکتریکی دستی، شیشه ها و آینه های برقی، چراغ روشنایی روز، کامپیوتر سفر، سنسور پارک و دوربین عقب، استاندارد آلایندگی یورو ۵، دو کیسه هوا، ترمز دیسکی جلو و عقب، سیستم کنترل پایداری الکتریکی و چند ویژگی دیگر است. سیستم تهویه مطبوع پروژه K132 با همکاری تولیدکنندگان داخلی ساخته شده و از کامپوننتهای سایر خودروهای داخلی استفاده شده است و به منظور خنک کاری بهتر، از اِواپراتورهای ارتقا یافته استفاده شده است.
در نسخه های کامل تر K132 سانروف، کیسه هوای جانبی، سنسور نور و باران، حالت رانندگی اسپرت و برفی جعبه دنده، تریم داخلی چرم و … نیز دیده می شود.
* آیا K132 دوباره تغییر می کند؟
قطعا باید پاسخ مثبت به این سوال داد. همان طور که گفته شد، نمونه معرفی شده در مراسم ۷ تیر ۱۳۹۹، نسخه ای نمایشی و پروتوتایپ بوده و تنها ویژگی های کلی آن قطعی شده است. یکی از دلایل عدم امکان عکاسی و تصویربرداری از کابین این خودرو، تغییراتی که بزودی بر روی ایران خودرو K132 اعلام می شود. آن طور که در مراسم شب گذشته گفته شد، اجزایی مانند رودری ها در نسخه نهایی K132 تغییر خواهد کرد و مشابه به نمونه های معرفی شده در این چند وقت نخواهد بود.
به گفته فرشاد مقیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو، K132 نام پروژه مهندسی این سدان در مرکز تحقیقات این شرکت است و نسخه تجاری و قابل عرضه این خودرو، مانند سایر محصولات ایرانخودرو با نامی ایرانی به بازار خواهد آمد. مقیمی در صحبت های خود اشاره کرد که در هفتههای آتی نام نهایی ایرانخودرو K132 اعلام می شود و در حال حاضر مراحل ثبت تجاری این نام گذاری در دست انجام است.
مدیران ایرانخودرو هنوز قیمت دقیقی را برای K132 اعلام نکرده اند. اما برنامه دارند تا از اواخر تابستان سال جاری پیش فروش این محصول را برای عرضه نمونه دنده ای آغاز کنند. اما به گفته مدیران این خودروساز، با توجه به داخلی سازی 92 درصدی K132 دیگر معیارهای قیمتی مشابه به با پژو 301 برای این محصول صدق نمی کند و ایرانخودرو برنامه دارد تا این خودرو را با قیمتی در بازه مشابه با سایپا شاهین، دنا پلاس، جک J4، فاو بسترن B30 و چری آریزو 5 به بازار عرضه کند. به عبارت سادهتر می توان توقع داشت که ایرانخودرو K132 دنده ای با پیشرانه EC5، قیمتی مشابه به دنا پلاس دنده ای تیپ 1 داشته باشد.
ایرانخودرو نمونهسازی اولیه را از خردادماه سال جاری با تولیدات قطعهسازان آغاز کرده و 70 دستگاه نمونه قبل از تولید انبوه برای بررسی نهایی در شهریورماه تولید خواهد شد و امیدوار است که تا بهمن ماه سال جاری، این خودرو به مرحله تولید و عرضه به مشتریان برسد.
در پایان این نشست، میثاقنامه تولید هزار دستگاه محصول پروژه K132 با بیش از ۹۲ درصد ساخت داخل، به امضای بیش از ۱۵۰ سازنده رسید.