سید محمدمهدی حاتمی که مدال نقره شصتمین المپیاد جهانی ریاضی ۲۰۱۹ لندن را کسب کرد، در اقدامی تحسینبرانگیز روی پل لندن نماز خود را اقامه کرد. روزگذشته سرپرست وزارت آموزش و پرورش در پیامی از اقامه نماز حاتمی و دو نفر دیگر از دوستانش روی پل لندن تمجید کرد. حسینی این اقدام را نشانه تربیت کامل اسلامی و موجب مباهات و افتخار برای ایرانیها دانست.
مسابقات المپیاد علمی ریاضی از ۲۳ تا ۳۱تیرماه برگزار شد. تیم المپیاد علمی ریاضی جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در شصتمین المپیاد جهانی ۲۰۱۹ ریاضی به سرپرستی دکتر ثقفیان تهران عازم لندن شد.
سید محمدمهدی حاتمی، کیان شمسایی، شایان طلایی، فراز قهرمانی کوره، امیرعباس محمدی و علی میرزایی اناری از اعضای المپیاد علمی ریاضی در این دوره بودند که محمدی مدال طلا، حاتمی نقره و میرزایی موفق به کسب برنز شدند؛ عکسی از این دانشآموزان نخبه منتشر شده که با پهن کردن سجاده در روی پلی در لندن مشغول خواندن نماز هستند. به دنبال این اقدام ارزشمند سیدجواد حسینی، سرپرست آموزش و پرورش پیامی منتشر کرد که به شرح زیر است:
«کسب مدال نقره شصتمین المپیاد جهانی ریاضی ۲۰۱۹ لندن، توسط جنابعالی را به جامعه فرهنگیان و دانشآموزان کشور، تبریک عرض مینمایم. حرکت زیبا و بینظیر اقامه نماز شما روی پل لندن، نشان از تربیت تمام ساحتی شما عزیز خود ساخته دارد که موجب مباهات و افتخار برای همه ماست.»
این اولین باری نیست که مدالآوران ایرانی در خارج از کشور تابوشکنی میکنند. نخستین بار در سال ۱۳۷۲ در بیست و چهارمین المپیاد جهانی که اتفاقاً در آمریکا برگزار شد و جمهوری اسلامی ایران نخستین مدال جهانیاش را که طلا هم بود کسب کرد، محسن جوادی دانشآموزی که طلا گرفته بود، به همراه چهار دانشجوی دیگری که دیپلم افتخار کسب کرده بودند و ۳۲ دانشآموز دیگری که مقام نیاوردند، اقدامی بسیار جالب انجام دادند. آنها در اعتراض به شلیک دو موشک از ناو یواساس وینسنس متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا و شهادت ۲۹۰ سرنشین هواپیمای ایران ایر، در گوشه یکی از خیابانهای اصلی منتهی به پارک مرکزی نیویورک، عکسهایی از این اقدام را به نمایش گذاشتند.
سال ۱۳۸۴ در سی و ششمین المپیاد جهانی هم که در اسپانیا برگزار شد، تمامی ۷۳ شرکتکننده در این المپیاد در یکی از مساجد کوچک شمال مادرید شروع به دادن افطاری به مسلمانان کردند؛ المپیاد آن زمان با ماه رمضان تداخل پیدا کرده بود و پنج مدالآور و دیگر دوستانشان در اقدامی جالب، افطاری مختصری را بین روزهداران تقسیم کردند.
سال ۱۳۸۰ هم شادی رجبی و مونا فلاح تفتی که به ترتیب مدالهای طلا و نقره المپیاد را در هند بهدست آورده بودند، خبرساز شدند. این دو دانشآموز ایرانی در یکی از خیابانهای بنگلور در حین جمعآوری زباله سوژه یک مجله هندی شدند و از آنها تحسین شد. موارد دیگری هم بوده که چندان رسانهای نشدند. در آخرین نمونه محمدمهدی حاتمی، در پل لندن اقامه نماز کرد. وی پیش از این نیز موفق به کسب دو مقام کشوری در المپیادهای داخلی کشور هم شده است.