اختصاصی طرفداری- بامداد دیشب بود که برخی رسانه های خارجی خبر از توافق تاریخی فدراسیون جودوی ایران و فدراسیون جهانی در خصوص رویارویی ورزشکاران کشورمان و همه کشورهای جهان از جمله اسرائیل دادند.
اما نگاهی به بازتاب خبر در رسانه های داخلی بی اندازیم:
ایسنا در ساعت 10:45 دقیقه صبح اولین رسانه ای بود که با تیتر ادعای مشکوک فدراسیون جهانی جودو!/ توافقی در کار نیست شروع به تکذیب خبر کرد.
خبرگزاری فارس نیز در مطلبی مشابه در ساعت 11:09 صبح با تیتر خبر عجیب فدراسیون جهانی جودو/ توافقی وجود ندارد، رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمیشناسیم مطلبی مشابه را منتشر کرد. تسنیم نیز در ساعت 12:16 ظهر ماجرای خبر عجیب فدراسیون جهانی جودو چیست؟/ همچنان اسرائیل را به رسمیت نمیشناسیم را منتشر کرد و ورزش سه نیز با عنوان خبر عجیب فدراسیون جهانی جودو همان متن مشابه را در ساعت 11:40 دقیقه منتشر کرد. نکته جالب شباهت متن و موضع گیری این رسانه ها و ساعت نزدیک به هم این موضع واحد است.
اما ببینیم اصل نامه که این مقدار برداشت متنوع در خارج و داخل داشته است دقیقاً چیست.
فدراسیون جهانی جودو دیشب با انتشار نامه ارسالی فدراسیون جودوی ایران، از آن به عنوان توافق تاریخی (Historical Agreement) یاد کرده و آن را به منزله اتمام مسابقه ندادن ورزشکاران ایرانی مقابل نمایندگان رژیم صهیونیستی تعبیر کرد:
پس از مشاهده چندین باره پدیدهای ناخوشایند از جمله مصدومیت ناگهانی یا به وزن نرسیدنهای ورزشکاران ایرانی در سالهای اخیر که مربوط به لزوم مبارزه ورزشکاران برابر کشورهایی خاص است، فدراسیون بین المللی جودو تصمیم گرفته برای حفاظت از حقوق ورزشکاران جهت برگزاری مسابقاتی عادلانه اقدام کند. به دنبال چندین بار صحبت و تبادلنظر با وزارت ورزش، کمیته المپیک و فدراسیون جودوی ایران، فدراسیون جهانی جودو مفتخر است اعلام کند واکنش مطلوب و متعهدانه از سوی طرف ایرانی دریافت کرده است.
ما در سایت طرفداری هم خبر مورد نظر را به عنوان اولین رسانه ایرانی پوشش دادیم و از کارشناسان و مسئولین امر پیگیر خبرهای تکمیلی در این خصوص بودیم. با این حال، برخی رسانه های داخلی در واکنش دیرهنگام به مساله، اقدام به انتشار متنی هماهنگ نمودند که قبلا در این باره توضیح داده ایم. در حالی که اکثر رسانه های رژیم صهیونیستی خبر از توافق نهایی ایران با فدراسیون جهانی داده اند، رسانه های داخلی با اعلام اینکه این نامه به معنای هیچ تغییری نیست و اینکه مواضع ایران نسبت به رویارویی با ورزشکاران اسرائیلی کماکان، نسبت به گذشته خواهد بود، واکنش یکسانی بروز دادند:
بیانیه فدراسیون جهانی جودو در حالی از توافق با ایران خبر میدهد که در متن نامه منتشر صالحی امیری به فدراسیون جهانی جودو هیچ نکتهای که حکایت از توافق با فدراسیون جهانی جودو باشد دیده نمیشود. ایران هیچگاه رژیم صهیونیستی را به عنوان یک کشور به رسمیت نشناخته و دستگاه ورزش شامل وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک و فدراسیون های ورزشی از سیاست های عالی و کلان نظام پیروی و تبعیت می کنند. سیاست های کلی و کلان نظام در طول 40 سال گذشته هیچگاه رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته اند و این یک قانون کلی و پابرجا در همه حوزه ها و زمینه ها از جمله ورزش است.
با این حال، به متن نامه ارسال شده که نگاه می کنیم، به طور واضح خبر از تمایل همه جانبه فدراسیون جودوی ایران با فدراسیون جهانی دارد. در متن نامه آمده است:
اطمینان خاطر داشته باشید موارد مورد نظر شما، دغدغه ما و خواسته مشترک مان به حساب می آید.
در ادامه متن آمده است:
باید خاطرنشان کنیم طی سال های اخیر، کمیته المپیک ما هر آنچه در توانش بوده برای جلب نظر مساعد وزارت ورزش و جوانان به کار گرفته تا تمامی اصول و قواعد مدنظر کمیته بین المللی المپیک را پیاده کند.
در ادامه همچنین اعلام امیدواری شده با صبر و درک متقابل، به نتایج مورد نظر دست یافته شود. نتیجه ای که در واقع خواست فدراسیون جهانی مبنی بر حضور ورزشکاران ایرانی مقابل ورزشکاران رژیم صهیونیستی است:
عمیقا معتقدیم این هدف می تواند با درک متقابل و صبر، به نتیجه برسد.
در پایان نامه هم اعلام شده کمیته المپیک ایران به تمام قوانین مدنظر ارگان های بین المللی احترام می گذارد و آماده پذیرفتن آنها است:
از طریق همین نامه، تایید می کنیم کمیته ملی المپیک ایران، قوانین کمیته بین المللی المپیک و اصول آن مبنی بر عدم تبعیض را تماما می پذیرد و فدراسیون جودوی ایران نیز تماما پیرو منشور المپیک و اساسنامه فدراسیون جهانی جودو است. همچنین در همکاری با وزارت ورزش و جوانان ایران، از هیچ تلاشی برای مذاکره با مجلس فروگذار نمی کنیم تا بتوانیم به راه حل های قانونی برسیم.
گفتنی است این نامه به امضای رئیس کمیته ملی المپیک و رئیس فدراسیون جودو رسیده و در آن به هماهنگی به وزارت ورزش و جوانان در این باره اشاره شده است. مساله ای که رسانه های داخلی اشاره چندانی به آن نکرده اند و به دنبال تحلیل های شخصی و مورد نظرشان از قضیه بوده اند. ارگان های نظارتی و مسئول همگی در جریان نامه ارسال شده بوده اند و الان باید منتظر ماند و دید واکنش ها به ارسال آن چه خواهد بود.
و اما سه نکته مهم!
نکته اول - اگر این نامه اشاره ای به توافق ایران ندارد و اعلام موضع همیشگی چهار دهه اخیر ورزش ایران در قبال رژیم صهیونیستی است پس ضرورت ارسال این نامه چه بوده است؟ چه حرف جدیدی داشته است؟
نکته دوم - اگر قرار بوده با این نامه دو پهلو، خوراک داخلی در عین حال که منافع ورزش ایران در خارج تأمین شود، داخل که به کنار، آیا احساس کردیم فدراسیون جهانی جودو و کمیته بین المللی المپیک با ما شوخی دارد که صرفاً یک اعلام موضع تکراری از ما را بخواند؟
نکته سوم - خادم، رئیس وقت فدراسیون کشتی بارها سر این ماجرا صحبت کرد و نهایتاً خانه نشین شد. با این نامه آرش میر اسماعیلی و صالحی امیری و این بازتاب جهانی، آیا دیگر فدراسیون های جهانی برای سایر رشته های ورزشی کشورمان مشکل ایجاد نخواهند کرد که حالا که با جودو به توافق تاریخی! رسیدید با ما هم به توافق برسید؟ این نامه دردسر را به دیگر ورزش ها در آستانه المپیک کشاند!