طرفداری- در روزهای اخیر دوباره بحث برنامه نود و عادل فردوسی پور و صداوسیما، نقل محافل ورزشی شده است. خبرها از رفتن عادل فردوسی پور حکایت می کند اما هنوز که چیزی مشخص نیست. باید دید که در این رقابت ناجوانمردانه بین عادل فردوسی پور و مدیران شبکه سه و صداوسیما کدام یک پیروز خواهند شد؟
همه چیز از زمانی آغاز شد که علی فروغی، به عنوان مدیر جدید شبکه سه سیما انتخاب شد. مدیر جوان برای قدرت نمایی احتیاج به شکست دادن یک حریف قدرتمند داشت و چه کسی بهتر از عادل فردوسی پور، مجری پربیننده ترین برنامه تاریخ صدا و سیما؟ جنگ با نود شروع شد، از لغو برنامه ها تا کم کردن ساعت پخش برنامه و حتی بایکوت مطرح ترین گزارشگر ورزشی ایران در خلال بازی های جام ملت های آسیا.
نوبت به جشنواره جام جم رسید، جشنواره ای که طی آن، هم با آرای مردمی و هم با نظر کارشناسان، بهترین های صدا و سیما در سالی که گذشت معرفی می شوند. در میان بهترین برنامه های صدا و سیما، برنامه نود با اختلاف آرا صدرنشین بود اما طی یک اتفاق عجیب در یک شب بیشتر از یک میلیون رای به آرای برنامه برنده باش اضافه شد و محمدرضا گلزار با برنامه اش به صدر لیست رسیدند. این جهش چشمگیر از چشم رسانه ها دور نماند و موج خبری علیه این اتفاق راه افتاد، به طوری که پای محمدجواد آذری جهرمی نیز به قضیه باز شد و وزیر جوان به پیگیری این مسئله پرداخت و در نهایت مشخص شد که در نظرسنجی تقلب رخ داده است. وزیر ارتباطات گفت: دستکاری در آراء مردم تنها در یک روز رایگیری نبوده، بلکه در سه روز متوالی این اتفاق افتاده است. حتی مسئولان برگزاری جشنواره نیز تایید کردند که مورد حمله سایبری قرار گرفته بودند.
نظرسنجی جشنواره جام زیر نظر شرکت توسکا انجام گرفته بود. شرکتی که زیر نظر همراه اول است و به طور کلی اسپانسری صدا و سیما را بر عهده گرفته است و تبلیغات برنامه های مختلف صدا و سیما نیز برای این شرکت است.
پس از افشا شدن تقلب در جشنوار جام جم، رای های تقلبی حذف شدند و برنامه نود به عنوان بهترین برنامه شاخص تلویزیون انتخاب شد. همچنین جایزه بهترین برنامه ترکیبی نیز به نود رسید. عادل فردوسی پور در جشن اختتامیه جشنواره جام جم گفت:
در این ۲۲ سال، در رسانه صادقانه و پاک کار کردم.
خوشحالم در سختترین سال کاریام که در رسانهی خودم هم به من بیمهری شد، دیده شدم؛ هم از طرف مردم و هم از طرف اهالی رسانه. جایزه دوم که مردم به من دادند بسیار برایم ارزشمند است و نمیدانم با چه زبانی از مردم تشکر کنم.
برای سختیهایی که امسال کشیدم منقلب شدم، ولی این جایزه که لطف مردم و سازمان بود، مثل یک اکسیر است و تمام غمهایم را کنارمیگذارم.
فردوسیپور با اشاره به اختلال در سیتم رایگیری در جشنواره جامجم، از وزیر ارتباطات، پلیس فتا و همچنین معاون سیما و ستاد برگزاری جشنواره که از آرای مردمی صیانت کردند، تشکر کرد و یادآور شد که صیانت از آرای مردمی همواره از خط قرمزهایش بوده است. از نکات جالب صحبت های عادل فردوسی پور، تیزهوشی کارگردان تلویزیونی برنامه بود که در هنگام صحبت های فردوسی پور چهره مغموم علی فروغی را نشان می داد که حتی در هنگامی که همه برای عادل فردوسی پور دست می زدند، او از دست زدن خودداری کرد.
صحبت های عادل فردوسی پور انگار به مذاق مدیر جوان شبکه سه خوش نیامد و روز گذشته میثم فضلعلی، مدیر گروه ورزش شبکه سه در مصاحبه ای اعلام کرد که برنامه نود با ساختار جدیدی در سال 98 روی آنتن خواهد رفت.
او گفت:
برنامه نود در سال 98 با ترکیب و ساختار جدیدی روی آنتن شبکه 3 خواهد رفت.
عادل فردوسیپور فرزند رسانه ملی است و با تخصصی که دارد میتواند در سمتهای جدیتر و با دست بازتر به تکثیر برنامههای تخصصی ورزشی بپردازد، به طوری که ما بتوانیم برنامههای پرمخاطب ورزشی بیشتری داشته باشیم.
پس از این مصاحبه بود که اخباری به گوش رسید از اینکه به عادل فردوسی پور پیشنهاد قائم مقامی شبکه ورزش داده شده است که فردوسی پور در واکنش به این خبر عنوان کرد:
با توجه به انتشار برخی از خبرها به اطلاع میرسانم که اینجانب پیشنهاد ارائه شده در مورد پست قائممقامی شبکه ورزش را رد کردهام.
پس از این مصاحبه ها بود که واکنش های کاربران در فضای مجازی به اوج خود رسید و مخالفین و بیشتر موافقین عادل فردوسی پور به بیان صحبت های خود پرداختند.
امروز صبح، دوشنبه 27 اسفند یکی از خبرنگاران از علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما از عادل فردوسی پور پرسید که علی عسگری جواب داد:
ایشان در برنامه نود می مانند و کار خواهند کرد.
اما این پایان کار نبود و محمد حسین رنجبران، مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا وسیما در مصاحبه ای از پایان عادل خبر داد. او گفت:
همان طور که ریاست سازمان اشاره کرد "آقای فردوسی پور در شبکه سه سیما خواهد ماند اما تحولاتی در حوزه ورزش سیما نیز خواهد بود".
قرار است تحولاتی در حوزه ورزش سیما و برنامه نود از سال آینده صورت پذیرد و این موضوع مربوط به شبکه سه سیماست.
همان طور که آقای فضعلی دیروز اعلام کرد تحولاتی ویژه در برنامه نود از سال آینده صورت خواهد گرفت و این برنامه با گروهی جدید روی آنتن خواهد رفت اما درعین حال از ظرفیت های عادل فردوسی پور در برنامه های دیگر استفاده خواهد شد.
مسئولان محترم شبکه سه بسیار امیدوارند که از ظرفیت آقای فردوسی پور در جایگاه قائم مقامی شبکه ورزش استفاده کنند و همچنان بر این پیشنهاد پافشاری می کنند.
آقای فردوسی پور از تهیه کنندگان قدیمی و موفق رسانه ملی در شبکه سه سیما به شمار می رود و اگر هم این پیشنهاد را نپذیرد مسئولان شبکه سه و کانال ورزش قطعا از وجودش در برنامه های دیگر استفاده خواهند کرد.
با این حساب مشخص نیست که تکلیف عادل فردوسی پور چه خواهد شد. آیا او در برنامه نود می ماند و راه خود را شاید با محدودیت ادامه می دهد؟ یا اینکه زیر فشار مسئولان صدا و سیما به شبکه ورزش یا سایر برنامه ها می رود و یا حتی باید به صداوسیمای بدون فردوسی پور عادت کنیم؟
چیزی که مشخص و مبرهن است این نکته است که رقابت صدا و سیما و مدیر جوان شبکه سه با عادل فردوسی پور رقابتی ناجوانمردانه و ناعادلانه است و به نظر می رسد که آقای مدیر برای پیروز شدن در این بازی راهی جز حذف کردن عادل به ذهنش نرسیده است. اما کاش به جای این کار که قطعا به ضرر صدا و سیما و ورزش کشور است، تصمیم به رقابت عادلانه گرفته می شد و سعی می کردند با تولید برنامه ها موازی با نود با عادل و تیمش رقابت کنند نه اینکه او را حذف کنند.
طرفداری با تمام نقد هایی که به برنامه نود و شخص عادل فردوسی پور داشته است و دارد اما در این قضیه لازم می داند که از او و برنامه اش در برابر حملات ناجوانمردانه حمایت کند. به امید رقابت عادلانه در تمام زمینه ها.