اختصاصی طرفداری- چیزی تا المپیک توکیو نمانده؛ پرچم داران کشتی دنیا برای لحظه به لحظه روزهای باقی مانده تا این رویداد مهم برنامه چیده اند تا در مسیر آماده سازی شان حتی اگر شده یک روز هم از رقبایشان پیشی بگیرند، اما ماه هاست که اولویت کشتی ایران شده تعیین جانشین برای رسول خادم در راس فدراسیون. مدت طولانیست که در ایران تا حرف از کشتی به میان می آید، یکی می گوید رئیس بعدی چه کسی خواهد بود؟ آن یکی می گوید آیا وزارتخانه در انتخابات دست می برد؟ دیگری می گوید به به و چه چه که در این دوره چه انتخابات داغی در پیش است؟ فارغ از این که این زمان است که صرف این حواشی می شود و تمرکز اصلی ورزش اول کشور را معطوف خود می کند.
مدعیان خرقه ریاست یکی پس از دیگری از راه می رسند |
مدت زیادی از استعفای رسول خادم از ریاست فدراسیون کشتی می گذرد و از آن تاریخ تا به حال نام های زیادی برای جانشینی وی مطرح شد. وقتی همان روزهای ابتدایی پس از استعفا نام حسن رنگرز به میان آمد، مازندرانی ها امیدوار شدند به اینکه استانی که همواره بیشترین ملی پوش را در بین نفرات تیم ملی داشته است، بالاخره می تواند در بخش مدیریتی آن هم در بالاترین جایگاه فدراسیون، نماینده داشته باشند. رنگرز اما خیلی زود به شایعات پایان داد و اعلام کرد نیتی برای حضور در انتخابات ندارد. روزها می گذشت و به همین منوال نام هایی چون علیرضا حیدری و عباس جدیدی برای جانشینی رسول خادم مطرح می شدند تا اینکه رئیس هیات کشتی استان خراسان رضوی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از دیدارش با علیرضا دبیر پرده گشود.
دبیر که گویا می خواست به صورت پنهانی و به دور از چشم رسانه ها با روسای هیات های کشتی استان ها دیدار کند و برنامه هایش را برای اداره فدراسیون کشتی در اختیارشان قرار دهد، اینگونه شد که به عنوان نفر اول کاندیدای انتخابات فدراسیون کشتی مطرح شد. در این مدت که وزارت ورزش سرپرستی فدراسیون کشتی را به حمید بنی تمیم، نایب رئیس فدراسیون کشتی سپرده بود، وزیر ورزش و جوانان که به ندرت جویای حال کشتی و ملی پوشان و دست اندرکارانش می شد، به یکباره تصمیم گرفت که به خانه کشتی سری بزند و با گوش شکسته ها دیداری تازه کند. این دیدار کافی بود تا کارشناسان و اهالی کشتی به این فکر بیفتند که وقتی وزیر ورزش به صورت اتفاقی و در چنین ایامی به خانه کشتی می رود، به این معنیست که نظر مساعدی روی بنی تمیم برای جانشینی رسول خادم دارد.
این شایعات روز به روز بیشتر می شد و بسیاری شانس دبیر را کمتر از بنی تمیم برای پیروزی در انتخابات می دانستند. از طرفی بنی تمیم نیز هیچ کدام از این شایعات را تکذیب نکرد و حتی بسیاری از تصمیماتش نظیر انتخاب غلامرضا محمدی و محمد بنا به عنوان سرمربیان تیم های ملی آزاد و فرنگی نشان از اراده اش برای جلب افکار عمومی و میلش به حضور در انتخابات داشت.
خادم به جای بنی تمیم به عنوان گزینه وزارت ورزش |
همه چیز حول محور دبیر و بنی تمیم به عنوان دو رقیب برای جانشینی رسول خادم می چرخید تا اینکه شایعات حضور امیررضا خادم در انتخابات مطرح شد.
به کمی عقب تر برگردیم. پس از اینکه امیررضا برادر بزرگ تر رسول تصمیم به کناره گیری از معاونت وزارت ورزش گرفت و همه چیز مهیای حضورش در انتخابات فدراسیون جودو و همچنین حضور در شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی بود، اما امیررضا با استعفای رسول دست نگه داشت. این در حالی بود که اذعان می کرد هنوز تصمیمی برای حضور در انتخابات فدراسیون کشتی ندارد، اما در فضای مجازی به یکباره به یاد کشتی افتاد و پس از دوری طولانی مدت، یک شبه عاشقش شد و شروع به دنبال کردن یا همان فالو کردن صفحات مربوط به کشتی در اینستاگرام کرده بود.
برای وزارت ورزش که اختلاف نظرش با رسول خادم بر احدی پوشیده نبود، انتخاب از بین امیررضا خادم که به نوعی از خودشان بود تا حمید بنی تمیم که با افکار مدیریتی رسول خادم رشد کرده بود، قطعا امیررضا گزینه بهتر و مناسب تری به حساب می آمد. لذا بنی تمیم به عنوان گزینه اصلی ریاست وزارت ورزش و جوانان استان خوزستان معرفی شد و خودش نیز در فضای مجازی اعلام کرد تصمیمی برای حضور در انتخابات فدراسیون کشتی ندارد. از طرفی خادم که گفته بود تصمیمی برای حضور در انتخابات ندارد و حتی حکم فعالیتش در وزارت کار هم صادر شده بود، در ساعات اولیه شروع ثبت نام از کاندیداها تصمیم به نام نویسی گرفت.
دبیر که تصمیمش جدی بود، پس چرا هنوز ثبت نام نکرده است؟ |
اما تا به الان که چند روزی از شروع نام نویسی می گذرد، علیرضا دبیر که مدتهاست در سفرهای استانی به هیات های کشتی به سر می برد و عزمی کاملا جدی برای حضور در انتخابات دارد، چرا هنوز تصمیم به نام نویسی نگرفته است؟ دلیلش کاملا مشخص است. برای دبیر که پس از سال ها حضور در شورای شهر تهران، در دوره آخر موفق به راهیابی به شورای شهر نشده بود، رقابت بر سر ریاست فدراسیون کشتی با کسی که حمایت وزارت ورزش را پشت سر خود می بیند، ریسک بزرگی محسوب می شود، زیرا اگر او این بار هم طعم شکست را بچشد، هم در حوزه مدیریت سیاسی و هم در حوزه مدیریت ورزش شکست خواهد خورد و رزومه بدی برای خود خواهد ساخت. حتی وقتی سایت رسمی کشتی ایالت داغستان روسیه از امیررضا خادم به عنوان رئیس بعد فدراسیون کشتی یاد می کند، نه تنها دبیر، بلکه مجید خدایی و علیرضا حیدری هم که پیش از مطرح شدن نام خادم از حضورشان در انتخابات خبر داده بودند، حق دارند که هنوز جرات نام نویسی را پیدا نکرده اند.
نشست خبری خادم، به سود او بود یا به ضررش؟ |
امیررضا خادم اما برخلاف برادرش که از رسانه ها فراری بود، در نخستین اقدامش تصمیم به برگزاری نشستی با اهالی رسانه کشتی و کشتی نویسان گرفت تا پاسخگوی شایعات و سوالات مطرح شده در این مدت زمان باشد. خادم در این نشست حرف های جالبی زد، وی نکاتی را مطرح کرد که در فضای انتخاباتی هم می تواند به سودش باشد و هم به ضررش.
* رسول برای رای آوردنم در مجمع، با هیچ هیاتی تماس نگرفت، که اگر این کار را می کرد، منتش را سرم می گذاشت.
خادم دلیل ورود مجددش به عرصه انتخابات فدراسیون کشتی را فقط و فقط عشق به این ورزش دانست. او اذعان کرد که رسول پیشنهاد حضورش در انتخابات را پس از استعفایش به او داد اما برای رای آوردنش هیچ تماسی با هیات های استانی نداشته که اگر اینطور بود، منتش را بر سرش می گذاشت. حرفی که دو پهلو بود و تا حدودی اختلاف نظرات این دو برادر را نشان می داد.
*نامه مأموریتم به وزارت کار آمده که اگر رأی بیاورم آنجا مدیر نمیشوم و اگر رأی نیاورم به آنجا خواهم رفت.
خادم معتقد است حضورش در کشتی هیچ سود و منفعتی به حالش نخواهد داشت و بر خلاف بخش های دیگر که در آن جا مشغول به فعالیت بوده است، فقط در کشتی حالش خوب خواهد بود. او علنا اعلام کرد که آینده اش مشخص است و اگر در انتخابات کشتی رای نیاورد، حکمش در وزارت کار را تحویل می گیرد و در آن جا مشغول به کار می شود، پس بر خلاف بقیه گزینه ها دغدغه ای ندارد.
*به اطری چند توصیه فنی کردم و وقتی او به من گفت که دقیقا مشکلاتم همین است، به خودم امیدوارم شدم. احساس می کنم برای این سمت از بقیه بهترم.
قطعا دوری طولانی مدت خادم از فضای کشتی یکی از نقاط ضعفش در انتخابات خواهد بود. نکته ای که باعث شده او حتی نام ملی پوشان را هم به درستی نداند و جای تعجبی ندارد اگر اوزان جدید کشتی را نیز نشناسد. با این وجود او در این نشست بارها خود را گزینه بهتری برای ریاست فدراسیون کشتی نسبت به بقیه افراد عنوان کرد.
در شرایطی که پس از استعفای رسول خادم و به میان آمدن نام های بزرگی که در یادداشت فوق ذکر شد، همگان منتظر انتخاباتی پر شور و مهیج و حتی داغ ترین انتخابات تاریخ فدراسیون کشتی بودند، اما حالا به نظر می رسد رقبای دیگر از مهندسی شدن انتخابات واهمه دارند و حضور در این عرصه و رقابت با امیررضا خادم را ریسک بزرگی می دانند که تا به الان حاضر به نام نویسی نشده اند. البته کسی نمی تواند منکر توانمندنی های بالای امیررضا خادم شود و بی شک او که نخستین ورزشکار حرفه ای حاضر در مجلس شورای اسلامی به شمار می رود و تجربه مدیریت کلان در بخش های مختلف کشور به خصوص در وزارت ورزش را در کارنامه اش دارد، می تواند از بهترین گزینه ها برای مدیریت کشتی کشور به حساب آید. از همه مهم تر اینکه خادم همانند برادرش از جنس کشتی است و مدال های متعددی که کسب کرده و حضورش در 4 دوره المپیک آن هم در چهار وزن متفاوت گویای این مدعاست. اما ای کاش اشخاص دیگری هم که برای مدیریت و به اوج رساندن کشتی برنامه دارند، در روزهای آتی به صورت رسمی پا به عرصه انتخابات بگذارند و تنور آن را داغ تر کنند تا قبای ریاست نصیب شایسته ترین فرد شود.