بخشی از سری مقاله های "قهرمانی های اروپایی لیورپول" که در کانال LFCIRAN منتشر شده است.
🏆 لیگ قهرمانان اروپا - 05-2004
فینال
"لیورپول - میلان"
محل برگزاری فینال، ورزشگاه آتاتورک شهر استانبول بود. 72059 نفر برای تماشای این دیدار حساس به ورزشگاه آمده بودند تا از نزدیک شاهد دیدار باشند.
لیورپول که به سختی از گروهش بالا آمده بود، در مراحل حذفی نیز به جز دیدار با لورکوزن، بقیه را با زحمت پشت سر گذاشته بود تا به فینال برسد.
اما در آن سو، میلان آنجلوتی با آن همه ستاره، به راحتی از مرحله گروهی بالا آمده بود. آن ها در مراحل حذفی به راحتی منچستریونایتد و اینتر را از پیش روی برداشتند و تنها در نیمه نهایی برابر آیندهوون، به سختی پیروز شدند.
این بازی، میتوانست حکم پنجمین قهرمانی لیگ قهرمانان اروپای لیورپول را امضا کند اما، پیروزی در این فینال برای میلانی ها حکم هفتمین افتخار این رقابت ها را داشت.
🔴 نیمه اول
بازی با سوت داور اسپانیایی، گونزالز، آغاز شد. در همان ثانیه های اول، کاکا از سمت راست صاحب توپ شد و حمله ای را ترتیب داد. کاکا، توسط ترائوره به زمین خورد؛ خطا برای میلان و اولین موقعیت حساس بازی.
پیرلو، توپ را به روی دروازه سانتر کرد و غفلت مدافعان لیورپول باعث شد تا پائولو مالدینی گل اول بازی را خیلی زود به نام خودش ثبت کند؛ دقیقه یک و گل اول میلان.
در ادامه، لیورپول دست به حمله زد و صاحب کرنر شد. سانتر جرارد با شوت ریسه همراه بود که دفع شد.
در دقیقه 19، گتوزو بر روی هری کیول خطا کرد. این خطا باعث مصدومیت کیول شد و جای خود را به ولادیمیر اسمیچر داد.
در اواسط نیمه اول بودیم که لیورپول توسط رائول گارسیا حمله ای را ترتیب داد. در محوطه جریمه میلان، تکل نستا مانع پیشروی گارسیا به سمت دروازه شد. گارسیا در این صحنه اعتقاد به خطای هند داشت و ظاهرا توپ اثابتی با دست مدافع میلان داشته است.
حمله لیورپول، تبدیل شد به ضد حمله میلان. توپ با دو-سه پاس به کاکا رسید و این بازیکن خلاق با پاس رو به جلویی عالی، شوچنکو فرار کرده از تله آفساید را صاحب توپ کرد. شوچنکو به دروازه لیورپول نزدیک شد و با پاسش درون محوطه، کرسپو را صاحب توپ کرد و گل دوم میلان در دقیقه 39 به ثمر رسید.
ورزشگاه فقط شادی میلانی ها را به چشم میدید و رویای قهرمانی لیورپول، کمرنگ تر میشد.
در ادامه، شاگردان بنیتز که از نظر روحی کم آورده بودند نتوانستند گلی بزنند تا اینکه، در دقیقه 44 باز هم کاکا که در تمام بازی، میانه میدان را در اختیار داشت، پاسی فوق العاده برای کرسپو ارسال کرد، تکل بلند کرگر نتوانست مانع پیشروی این توپ شود، کرسپو صاحب موقعیتی تک به تک با یرزی دودک کرد. او به راحتی و با یک چیپ زیبا دروازه لیورپول را برای سومین مرتبه باز کرد.
نیمه اول، با وضعیت فاجعه بار لیورپول و شروع توفانی میلان به پایان رسید.
🔴 نیمه دوم
پیش از شروع نیمه دوم، لیورپولی های حاضر در ورزشگاه یک بار دیگر سرود معروف "تو هرگز تنها قدم نخواهی زد" را خواندند.
با سوت داور بازی در این نیمه شروع شد. استیو فینان، جای خود را به دیتمار هامان داد و لیورپول با تغییراتی در سیستم خود پا به میدان گذاشت.
در جریان بازی، حملاتی از هر دو تیم به روی دروازه های یکدیگر انجام گرفت که حاصلی در بر نداشت.
دقیقه 54؛ آلونسو توپ را به سمت چپ میدان برد و ریسه را صاحب توپ کرد. توپ ارسالی ریسه به مدافع برخورد کرد و دومرتبه به خودش برگشت. در این لحظه، در جایگیری بازیکنان داخل محوطه جریمه، تغییری حاصل شد و ارسال دوم ریسه با فرصت طلبی کاپیتان جرارد تبدیل به گل شد، تا شاید این گل بتواند حجم سنگینی شکست را کاهش دهد.
دو دقیقه از گل گذشته بود که ولادیمیر اسمیچر یار تازه نفس لیورپولی ها سر پاس آلونسو با شوتی به سمت گوشه دروازه، لیورپول را به گل دومش رساند.
دقیقه 60؛ کرگر صاحب توپ شد و حرکت رو به جلویی انجام داد، باروس را در محوطه جریمه دید و او را صاحب توپ کرد. باروس نیز با پاسی پشت پا، جرارد را در موقعیتی خطرناک برای گلزنی قرار داد، اما گتوزو او را با خطا متوقف کرد و داور نقطه پنالتی را نشان داد.
لحظه سرنوشت ساز فرا رسید؛ آلونسو پشت ضربه پنالتی ایستاد. آرامش و دلهره توامان در چهره اش دیده می شد. ژابی، ضربه اش را به سمت راست دروازه دیدا زد. توپ زیاد زاویه دار نبود و دیدا آن را دفع کرد. توپ در بازگشت، به ژابی رسید و او هم بدون معطلی و قبل از رسیدن نستا به توپ، آن را تبدیل به گل کرد.
لیورپول در شش دقیقه به بازی برگشت. چه کسی این را باور میکرد. حالا می شد به راز دست های بالا رفته جرارد پس از گل اول پی برد.
اما، این بازی هنوز ادامه داشت. میلان سراپا حمله شد تا بتواند قدرت خود را بار دیگر به نمایش بگذارد. در پی این حملات، شوچنکو در موقعیتی بسیار خطرناک قرار گرفت که ضربه او توسط ترائوره در نزدیکی خط دروازه، دفع شد.
چند دقیقه بعد نیز، پاس کرسپو در داخل محوطه جریمه توسط جیمی کرگر دفع شد که می توانست موقعیت خطرناکی را برای کاکا به وجود آورد.
در ادامه این نیمه، موقعیت های لیورپول هم ثمری نداشت و دو تیم با نتیجه 3-3 به تساوی رسیدند تا کار به وقت های اضافه کشیده شود.
🔴 وقت های اضافه
شاید بتوان وقت های اضافه این دیدار را در دو ضربه خطرناک شوچنکو خلاصه کرد.
در دقیقه 118، سانتر خطرناکی از جناح راست لیورپول، به روی دروازه ارسال شد. توپ روی سر شوچنکو بود و او بلافاصله توپ را با ضربه سری به سمت دروازه دودک راهی کرد که توسط دودک دفع شد. توپ برگشت و باز شوچنکو شانس گلزنی پیدا کرد آن هم در فاصله یک متری با دروازه. اما، ضربه او در کمال ناباوری گل نشد و دودک ناجی مطلق دروازه لیورپول شد. ظاهراً لیورپول قصد شکست خوردن نداشت و مصمم بود تا جام را از آن خود کند.
بازی در وقت های اضافه هم با تساوی به پایان رسید و کار به ضربات پنالتی کشیده شد.
🔴 ضربات پنالتی
سرجینیو، مامور اولین ضربه پنالتی میلان شد. آنقدر فشار بازی زیاد بود که به راحتی توپ را به بالای دروازه زد.
هامان، پنالتی اول لیورپول را گل کرد تا روحیه شاگردان بنیتز چند برابر شود.
پیرلو هم مانند سرجینیو، پنالتی اش را از دست داد. در آن سو، پنالتی سیسه گل شد تا قرمزها در پنالتی ها، 2 گل جلو بیافتند.
در ادامه، توماسون و کاکا پنالتی های خود را برای میلان گل کردند.
ریسه پنالتی سوم لیورپول را از دست داد ولی اسمیچر با پای شکسته خود، پنالتی چهارم تیمش را گل کرد.
نتیجه پنالتی ها 3 بر 2 به سود لیورپول بود. حالا، چشمان همه به ضربه آخر و سرنوشت ساز شوچنکو بود. شوچنکو دورخیز کرد.از زبان بدنش می شد فهمید که چقدر استرس دارد. ضربه اش را به وسط دروازه زد و دودک با کف دست آن را دفع کرد. پنجمین پنالتی میلان از دست رفت و بدین ترتیب لیورپول توانست پیروز پنالتی ها شود و قهرمانی را از آن خود کند. شاید در آن لحظه، هیچ کس دوست نداشت خودش را جای شوچنکو بگذارد.
در نتیجه لیورپول، با احتساب پنالتی ها، 6 بر 5 میلان را شکست داد و پنجمین قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا را کسب کرد.
▪️بهترین بازیکن زمین استیون جرارد، کاپیتان لیورپول، نام گرفت.
▪️لیورپول، در این بازی 7 شوت داخل چارچوب داشت در مقابل 10 شوت میلانی ها.
▪️دو بازیکن لیورپول کارت زرد دریافت کردند، اما بازیکنان میلان کارتی دریافت نکردند.
▪️بهترین گلزنان لیورپول، جرارد و گارسیا بودند که هر کدام 5 گل به ثمر رساندند.
نویسنده: محمد علی محبی از تحریریه ال اف سی ایران