طرفداری تیم مورد علاقه در فوتبال داستان پیچیده ای داره! بارها اتفاق افتاده که ما تو این زمینه شاهد تقابل بین منطق و احساساتمون بودیم و به خاطر اثبات درست بودن انتخابمون دست به هر ترفندی زدیم و از هر راهی که تونستیم واقعیت هایی که کم و بیش ناخوشایند و تلخ بودن رو یه طور دیگه جلوه دادیم(ماله کشیدیم) !
تو آخرین نمونه این قضیه رئالی ها سعی دارن که یک لکه ننگ بزرگ تو تاریخ خودشون رو پاک کنن.تیم محبوب کاستیا بدون ارائه هیچ سند و مدرکی که بتونه پاسخی باشه به ادعاها،اسناد و وقایع تاریخی اتفاق افتاده صرفا با استفاده از حربه سفسطه و ماست مالیزاسیون قصد داره که سایه بزرگ ژنرال فرانکو-دیکتاتور سابق اسپانیا رو از سر خودش به طور کلی محو بکنه!
برای اینکه بفهمیم کل این داستان از اول ماجرا چی بوده و تا چه حد میشه گفت که دیکتاتوری فرانکو در فوتبال اسپانیا نقش داشته اینجا یه سری فکت های تاریخی به ترتیب زمان رخ دادنشون اوردم که خوندنشون خالی از لطف نیست:
1- سال 1931 بعد از 10 سال متوالی اعتراضات و آشوب داخلی،پادشاهی اسپانیا با سقوط آلفونسو سیزدهم به اتمام رسید و جمهوری اول اسپانیا تشکیل شد.
2- در فاصله بین 1931 تا 1933 حکومت جمهوری تشکیل شده اقدام به اصلاحات گسترده در امور داخلی کشور کرد.قدرت کلیسا بسیار محدود و زمین ها از دست مالکان بزرگ خارج شد.برای اولین بار در تاریخ اسپانیا با اعطای حق خودمختاری به ایالت کاتالونیا آتش نهضت استقلال طلبی مردم در این ایالت فروکش کرد.در عین حال اصلاحات گسترده و تغییرات در ساختار قدرت باعث خشم روحانیون و اشراف ثروتمند شده بود.
3- در 1933 زمام امور کشور به دست عناصر محافظه کار افتاد.عملکرد ضعیف و بی لیاقتی اکثریت عوامل محافظه کار باعث ایجاد موج جدیدی از نارضایتی ها شد.طی همین سال سلطنت طلبان و احزاب راست گرا شروع به بازیابی قدرت و جذب نیرو کردن.
4- فوریه سال 1936 جناح چپ گرایان اسپانیا با هم متحد شدن و در انتخابات به طور قاطع پیروز شدن.بعد از این واقعه فرانسیسکو فرانکو ژنرال راست گرای ارتش با متحد کردن بقیه سران ارتش اقدام به یک کودتاه نظامی علیه حکومت جمهوری اسپانیا کرد.
5- بعد از شروع درگیری های نظامی،جبهه مردمی و جمهوری خواهان با متمرکز شدن در ایالت های مختلف به خصوص در دو ایالت باسک و کاتالونیا اولین سنگر های مقاومت در برابر کودتا رو تشکیل دادن. بعضی از مردم به صورت داوطلبانه به جمع افراد نظامی ضد کودتا می پیوستن.تو همین سال 1936 حتی برخی بازیکنای اتلتیک بیلبائو و بارسلونا از فوتبال کنار کشیدن و وارد جبهه مردمی شدن.
6- در 6 اکتبر 1936 جوزپ سانیول مدیرعامل باشگاه بارسلونا و عضو یکی از احزاب سیاسی کاتالونیا توسط نیروهای کودتا در نزدیکی گواداراما دستگیر و در همان روز به قتل رسید.
7- در 16 مارس 1938، بندر بارسلونا توسط بمب افکن های ایتالیایی به شدت بمباران شد. در پی بمباران اکثر ساختمان های بزرگ شهر تخریب شد و چیزی حدود 3 هزار نفر غیر نظامی در اون روز کشته و زخمی شدن.پس از این واقعه اغلب پایگاه ها و منابع نظامی جبهه جمهوری خواه دچار آسیب جدی شد.
8- پس از بمباران ، بارسلونا همچنان تا ماه ها به عنوان قطب و سرچشمه اصلی نیروهای ضد کودتا و ضد ملی گرایی فرانکو فعالیت می کرد تا اینکه سرانجام در 28 ژانویه 1939 به تصرف نیروهای راست گرا در اومد.
9- ارتش کودتا قبل از فتح کاتالونیا ، باسک رو هم از دست جبهه جمهوری خواه خارج کرده بود و بعد از سقوط کاتالونیا فرانکو برای رسیدن به حکومت بر کل اسپانیا حالا فقط مادرید رو پیش روی خودش می دید. مادرید هم به دلیل سه سال محاصره متوالی،متلاشی شدن اغلب پایگاه ها و نیروهای نظامی جمهوری خواهان و عدم مقاومت اهالی و بزرگان کاستیا (کاستیا از زمان سقوط آلفونس سیزدهم همچنان گرایش سلطنت طلبانه خود را حفظ کرده بود) در 28 مارس 1939 تسلیم شد.
10-جنگ داخلی اسپانیا با سقوط مادرید و تسلیم شدن حزب جمهوری خواه در آوریل 1939 بعد از سه سال با تلفاتی حدود یک میلیون نفر به اتمام رسید.فرانکو حکومت فاشیستی-استبدادی خودش رو با اسم 'جمهوری دوم اسپانیا' تاسیس کرد. دیکتاتور نوظهور اسپانیا بعد از به قدرت رسیدن با کاتالونیا و بارسلونا به دلیل اعتقادات سیاسی(گرایش چپ گرانه) و مقاومت در جنگ داخلی و به خاطر خسارت هایی که در طول جنگ به وی وارد کرده بودن وارد خصومت شد و مجازات مردم این ایالت رو در دستور کار خودش قرار داد.
11- فرانکو در اولین قدم 500 هزار نفر از اسیران دوران جنگ داخلی که عمومیت اونا رو کاتالونیایی ها تشکیل می دادن به اردوگاه های اجباری کار در آلمان و اتریش فرستاد.
12- حق خودمختاری ایالت کاتالونیا که در دوره جمهوری اول به دست اومده بود به دستور فرانکو لغو شد.
13- اهتزاز سنایرا،پرچم و نماد کاتالونیا و استفاده از هر نماد مشابه سنایرا به دستور فرانکو در سرتاسر این ایالت ممنوع شد.
14- فرانکو در جهت از بین بردن زبان کاتالونیایی ، صحبت کردن به این زبان رو به طور کلی ممنوع کرد! همچنین تمام علائم،تابلوها،بنرها و نشانه هایی که در سطح خیابان ها به این زبان نوشته شده بودن به زبان اسپانیایی کاستیایی تغییر داده شد.همچنین نامگذاری کودکان با زبان کاتالونیایی ممنوع شد!
16- اگر یک کسب و کار اسم کاتالونیایی داشت مجبور به تغییر اسم می شد.(تغییر نام باشگاه بارسا به خاطر این قانون بود)
15- تمام کتاب هایی که به زبان کاتالونیایی نوشته شده بودن به دستور فرانکو جمع آوری شد و از بین رفت.همچنین استفاده از این زبان در مدارس و در هنگام تدریس ممنوع شد.
16- فرانکو مردم کاتالونیا و باسک رو به دلیل مقاومت در طول جنگ به پرداخت مالیات های سنگین مجبور می کرد.دولت فرانکو حق مصادره کل دارایی فرار کنندگان از مالیات رو هم به خودش داده بود.
17- بسیاری از کارمندها به خصوص معلم ها در کاتالونیا کارشون رو به دلیل حمایت از حزب چپ گرا و جمهوری خواه از دست دادن.تخطی گران از قوانین فرانکو هم خودشون و هم خانوادشون به شدت مورد آزار و اذیت قرار می گرفتن و معمولا به عنوان زندانی سیاسی اعدام و یا به اردوگاه های کار تبعید می شدن.
به واسطه محدودیت های بسیار فرانکو تنها جایی که مردم کاتالونیا می تونستن احساس امنیت بکنن،هویت خودشون رو حفظ کنن،به زبان خودشون صحبت کنن و سنایرا رو به اهتزاز دربیارن داخل نیوکمپ تو بازی های خانگی بارسلونا بود.نیوکمپ به خانه فرهنگی و معنوی بارسلونا و کاتالونیا تبدیل شد،جایی که میراث مردم کاتالان حفظ می شد،جایی که میتونستن حتی برای نود دقیقه هم که شده آزاد و فارغ از ظلم رژیم فرانکو باشن.
بارسلونا برای مردم کاتالونیا که برای حفظ هویت و فرهنگ خودشون و ظلم ستیزی به این تیم تکیه کرده بودن به فراتر از یک باشگاه ( Mes Que Un Club ) تبدیل شد.
---------------------------------
بخش دوم به زودی ...
---------------------------------
منابع:
?Why did General Franco Support Real Madrid
Barcelona and Real Madrid Rivalry
Origins of the Rivalry
جنگ داخلی اسپانیا
فرانسیسکو فرانکو