موضوع پیراهن های تیم ملی ، تنها حاشیه این روزهای تیم ملی ایران است ؛ تیمی که در دوره های پیش همواره در این روزها درگیر مشکلاتی در قسمت بازیکن ها بود حالا زیر استیلا و جذبه کارلوس کی روش هیچ مشکلی جز این ندارد که پیراهن های تمرین به تن ستاره های ایران می چسبند .
تیم فوتبال ایران که در سه دوره قبلی جام جهانی با برندهای آدیداس ( 1978) و پوما ( 1998 و 2006) به میدان رفته در سالهای اخیر کمپانی ال اشپورت را به عنوان حامی لباس برگزیده است . شرکتی آلمانی که البته شهرتش را مدیون دستکش های دروازه بانی بوده نه پیراهن . جالب اینکه با مروری بر وبسایت آل اشپورت ، در همان صفحه اول متوجه می شوید که این شرکت آلمانی هنوز هم عمده فعالیت خود را روی لوازم دروازه بانی استوار کرده است .
اما داستان آل اشپورت در ایران به فعالیت های وحید جعفری مالک کمپانی روماریواسپورت بازمی گردد. شرکتی در دبی که با دریافت لایسنس آل اشپورت اقدام به فعالیت های منطقه ای و تولید البسه کرده است . جعفری که از شش سال پیش با تامین پیراهن های استقلال و پرسپولیس به بازار ایران پاگذاشت ، بخش مهمی از موفقیت خود را مدیون عزیزالله محمدی است ؛ رئیس سابق سازمان لیگ برتر فوتبال ایران که با توصیه ، روسای باشگاهها را به جعفری معرفی می کرد . این تاجر اهل شهر لارستان، حالا ریشه ای عمیق در فدراسیون فوتبال ایران زده است و باوجود همه انتقادها به اقلامی که به ایران واردکرده ، کارش را انجام می دهد.
با این حال ، این بار ، موضوع جدی تر از همیشه است . اگرچه در مرتبه قبلی ، جعفری موضوع توپهای لیگ ایران را از سرگذراند اما با ورود نماینده های آل اشپورت و بازرسی آنها از اردوی ایران مشخص شد که پشت همه توافق های قبلی ، تخلفی آشکار نهفته بوده است . اینکه او ، نه پیراهن های تولیدی کارخانه اصلی که پیراهنهای ساخت کارگاه خودش را به تیم ملی ایران داده است .
دیروز و درشرایطی که علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال بازهم به دفاع از این کمپانی پرداخته ، چند نکته مهم در این بین هست که باید مورد توجه قرار بگیرد والا شائبه ها جدی تر از اینی که امروز ذهن هواداران فوتبال ایران را آزار می دهد ، خواهد شد.
در قرارداد فدراسیون فوتبال ایران با روماریو اسپورت و آل اشپورت ، چه بندی درباره کیفیت البسه وجود دارد ؟ آیا پیراهن های ارسال شده به فیفا همین کیفیت پیراهن های امروز را داشته اند ؟ ایا فیفا این پیراهن ها را برای حضور درجام جهانی تایید می کرد؟
1 پیراهن های درجه یک و دویی که به هواداران فوتبال فروخته شده چه کیفیتی داشته اند؟ آنچه که به عنوان پیراهن تیم ملی در سایت های مختلف و با قیمت 80 تا 90 یورو فروخته می شود چه؟ آیا انها پیراهن های اصل شرکت اند یا اجناسی که جعفری ادعا کرده از دبی به دست تیم ملی رسیده ؟
2 پیراهن ایران ( آنهایی که تا به حال تحویل تیم ملی شده ) از کدام کارخانه آل اشپورت به اردو رسیده ؟ آیا این پیراهن ها ، بارکد دارندو قابل مشاهده در سایت آل اشپورت هستند ؟
3 وقتی کمپانی اصلی از تولید لباسهای فعلی اعلام بی خبری می کند ، مسئولیت این کار با کیست ؟ و اساسا چرا فدراسیون فوتبال ایران که حالا باید کمیته حقوقی خود را مامور پیگیری از شرکت روماریو اسپورت کند چرا کنار این شرکت ایستاده ؟
4 بهانه عدم همکاری کمپانی های بزرگ با تیم ایران ، مردود است . باید از مسئولان محترم بازاریابی پرسید ، با چه شرکتهایی مذاکره کرده اند و چرا این قرارداد به آل اشپورت واگذارشده ؟ آیا رقم دقیقی در این زمینه وجود دارد ؟ آیا به فرض اگر شرکت پوما ادعا کند مبلغ بیشتری از آل اشپورت برای حمایت تیم ملی می داده ، جوابی هست ؟
5 آیا می شود کیفیت پیراهن های فعلی و تفاوتش با جنس اصلی را در مراجعی مثل اداره استاندارد پیگری کرد؟ اگر به فرض تحقیقی در این زمینه انجام شود نتیجه چه خواهد بود؟
6 ارزش پیراهن ایران حداقل در منطقه خاورمیانه بیش از دیگران است . آیا فدراسیون درصورت همکاری با یک برند معتبرتر ، چه میزان درآمدی از فروش پیراهن را به خزانه خود می ریخت ؟ و حالا ، با فروش پیراهن های آل اشپورت چقدر ؟
7 یه سایت فیفا مراجعه کنید و ببینید شرکتهای اصلی پیراهنهای اصلی و هواداری خود را با چه قیمتهایی و با چه عرضه ای می فروشند ؟ آنها را مقایسه کنید با شکل فروش پیراهن آل اشپورت که هیچ جزئیات خاصی ندارد و تنها دو عکس از پشت و جلوی پیراهن موجود است . این تفاوت نشانگر چیست ؟
8 حامی واقعی روماریو اسپورت در ایران کیست ؟ این سئوال مهم ، از چه مرجعی باید پیگیری شود ؟ آیا نهادی در ایران هست که به موضوع قرارداد و پیراهن های قلابی ( حرفی که از زبان کمپانی اصلی زده شده ) ورود کند و به مجازات متخلف بپردازد ؟
9 منابع ما ، اطلاع داده اند که پیراهن های فعلی تیم ملی در کارگاهی در یکی از شهرهای امارات تولید می شود . شاید بد نباشد ، یک تحقیق جدی دراین زمینه صورت بگیرد. اینکه پیراهنهایی که بدون اطلاع کمپانی اصلی تولید می شده اند در ازای چه مبلغی از قرارداد ایران و آل اشپورت به تیم ملی تحویل شده اند ؟
10 سئوال های ما به پایان نمی رسد ؛ اما بیایید عادت نکنیم به شانه بالا انداختن ، بعد از دیدن این همه تخلف. مدعی العموم هایی که می توانند ، چند جوان را روی پشت بام بازداشت کنند ، لابد قادرند به سادگی این مو را از ماست ترشیده فدراسیون بیرن بکشند . نمی توانند؟