تحلیل و تاکتیک اختصاصی کانال اتمسفر90
آلگری در 4 دقیقه ضربه نهایی را به پوچتینو زد!
(آنالیز بازی برگشت یوونتوس-تاتنهام)
بدون اغراق شاید بتوان گفت تاکتیکی ترین بازی دور بازگشت لیگ قهرمانان در هفته گذشته مخصوص تقابل یوونتوس و تاتنهام بود. بازی که در دور رفت با تساوی 2-2 تمام شده بود و سرنوشت این دو تیم به بازی برگشت کشیده بود.
بخش 1: برتری پوچتینو
دو تیم با شناخت کامل از یکدیگر بازی را شروع کردند. تاتنهام در ظاهر با ترکیب 4-2-3-1 بازی خود را آغاز کرده بود . اما در مواقع حمله تبدیل به 4-4-2 لوزی فشرده بازی می کردند. این یعنی تاتنهام بسیار بازیک و جمع بازی میکرد تا بتواند پرس خوب تیم یوونتوس را خنثی نماید.ی
یوونتوس کار خود را با ترکیب 3 مدافع در حمله و 4 مدافع در دفاع آغاز کرد یعنی 3-5-2 ترکیب اولیه تیم یوونتوس بود. که برزگلی نقش پوشش دهنده بین خط دفاع و دفاع کناری را برعهده داشت. در مرکز میدان پیانیچ در مرکز خط میانی قرارداشت و وظیفه پرس و عمق دهی در میانه میدان را عهده دار بود. اما پیانیچ در پرس خوب کار نمیکرد(که در جلوتر اشاره خواهیم کرد). خدیرا به عنوان هافبک باکس تو باکس وماتویدی در نقش پوشش دهنده وی عمل میکرد.که در بسیاری از مواقع وظیفه پرس ازجلو خط دفاعی تاتنهام را برعهده می گرفتند.
یکی از ویژگی بارز تاتنهام سعی در به گل رسیدن در دقایق ابتدایی بازی می باشد چون گل زود هنگام ریتم بازی حریف را از بین برده و تمرکز تیم حریف را از بین میبرد(کاری که در مقابل یونایتد تاتنهام انجام داد)اما بدلیل پرس خوب یووه تاتنهام مجبور به استفاده از توپ های بلند می شد و هری کین برای این منظوربه مرکز میانی می آمد تا با زدن ضربات اول توپ را در اختیار هافبک ها قرار دهد. و یوونتوس با استفاده از کناره ها و عرض دادن به بازی به دلیل فشردگی بازی تاتنهام بخوبی در دقایقی از نیمه اول تاتنهام را کنترل کرده بود. در تیم تاتنهام اریکسن نقش بازیکن آزاد را در اختیار داشت. اریکسن در هنگام صاحب توپ بودن یووه در سمت راست خط میانی تاتنهام برای ایجاد برتری عددی ایفای نقش میکرد. و درهنگام پرس یووه اریکسن برای پایه ریزی حملات به مرکز می آمد تا بتواند مرکز میدان را کنترل کند. این حرکت باعث می شد سان بتواند آزادانه به سمت راست یووه حرکت کرده و تبدیل به وینگر شود. این یکی از نقشه های تاتنهام برای ضربه زدن به یوونتوس بود. حرکت سان به کناره ی زمین و ایجاد دوئل با برزگلی بدلیل سرعت بالای سان وکند بودن بارزاگلی و همچنین فاصله زیاد کاستا با برزگلی و عدم پوشش دهی مناسب اکثر مواقع سان با عبور 1 در مقابل 1 خطر جدی را بر روی دروازه یووه ایجاد میکرد. دیگر برنامه تاتنهام در حمله پرس برنامه ریزی شده در یک سوم دفاعی یووه به منظور حرکت دله در منطقه half-space مابین خدیرا و پیانیچ بخوبی حملات را از مرکز با پوشش دهی مناسب اریکسن پایه گذاری می کردند.یوونتوس اما با پرس دو نفره از مرکز میدان گاهی نوسط زوج خدیرا-پیانیج وگاهی توسط خدیرا-ماتویدی سعی در جلوگیری از بازیسازی حریف داشتند که اما این حرکت گاهی منجر به خطر بدلیل ایجاد شدن فضای خالی پشت هافبک ها میشد. یوونتوس حملات خود را غالبا از سمت راست با کاستا شروع میکرد. و یک از برنامه های یووه ارسال از کنارین و استفاده از ضربات سر به دلیل ضعف مدافعین تاتنهام بود.
اگر به صحنه به گل رسیدن تاتنهام دقت کنیم پیانیچ به تنهایی پرس از خط دفاعی تاتنهام را انجام می دهد و تیم تاتنهام با یک پاس از فضای ایجاد شده بین خدیرا و پیانیچ استفاده کرده و توپ گیری میکند و بدلیل عدم پوشش دهی مناسب خدیرا حمله تاتنهام شکل گرفته وحمله تاتنهام شکل گرفته وتاتنهام به گل می رسد.
بخش 2: آلگری: 4-2-3-1 راهی برای پیروزی!
در نیمه دوم یوونتوس با تغییر سیستمی هوشمندانه کار خود را شروع کرد. پرس سنگین تاتنهام در مقابل یووه باعث شده میشد تا هرچه به انتهای بازی نزدیک میشدیم با خستگی فول بک ها تاتنهام یوونتوس بیشتر فشار وارد میکرد. یوونتوس با تقویت کناره ها با توجه به بازی فشرده تاتنهام از این مسئله بخوبی بهره برد. هیگواین به عنوان مهاجم مرکزی گاهی به کناره ها می آمد با توپ گیری و چرخش به عقب فضای حرکتی را برای کاستا از سمت راست فراهم می آمد. دو تعویض هوشمندانه آلکری در نیمه دوم و تغییر سیستم از 3 دفاع به 4 دفاع و حضور آساموا و لیخت اشتاینر در چپ و راست باعث تقویت کانال های کناری شد و دیبالا با قرارگیری در پست شماره 10 توانست آزادی عمل بیشتری در اختیار بگیرد. یوونتوس با تغییر سیستم توانست با ایجاد برتری عددی در کناره ها مخصوصا در سمت راست و با ارسال از آن سمت و با توجه به ضعف مدافعین مرکزی تاتنهام به گل اول برسند. بعد از گل اول یوونتوس، تاتنهام با از دست دادن تمرکز بازی و تغییر سیستم به 4-4-2 خطی عملا مرکز میدان که نقطه قوت آنها در بازی رفت و نیمه اول این بازی
بود را از دست دادند. اینبار در گل دوم یوونتوس ، یووه گل خود را از مرکز توسط کیلینی و حرکت هوشمندانه دیبالا به half-space و خارج کردن دایر به عنوان یار مستقیم دیبالا در آن صحنه شروع و هیگواین که مجدد با عقب آمدن و توپ گیری و چرخش خوب و حرکت خوب دیبالا در شکاف ایجاد شده در قلب دفاع تاتنهام بدلیل فضای پست سانچز که به دنبال هیگواین حرکت کرده بود و پاس دقیق هیگواین به وی تیر خلاص را به تاتنهام زد
حرف اخر:این هنر مربیگری در فوتبال است: پیدا کردن لحظه مناسب برای یک مهارت تاکتیکی. در ابتدا شاید تصمیمات گرفته شده در مسابقه اشتباه و بااشکالات همراه باشد. اما در ابتدا، این موضوع هیچ ارتباطی با حساسیتها یا تنظیمات فردی ندارد، اما با وقایع روی زمین. این تصمیمات صحیح و درست است که تجربه و حرفه ای گری را در دو مربی مشخص میکند. آلکری نشان داد در برابر یک حریف خوب تنظیم شده مثل پوچتینو است که او را به یکی از مربیان باهوش زمان خود در اروپا کرده است.
#Football_Tactic
@Atmosphere90