طرفداری- پس از اینکه تیم ملی والیبال ایران موفق شد تا با هدایت رائول لوزانوی آرژانتینی جواز حضور در مسابقات المپیک را بگیرد، کسی فکر نمی کرد که این پیرمرد دوست داشتنی تنها 4 ماه عهده دار نیمکت والیبال تیم ملی ایران باشد. شروع با لوزانو خوب و شاید فرا تر از تصور بود، در رقابتهای انتخابی والیبال المپیک که در ژاپن برگزار می شد، تیم ملی والیبال ایران موفق شد که از 7 دیدار خود 6 پیروزی به دست آورد و تنها باخت این تیم به تیم ملی والیبال فرانسه بود.
درنهایت در آن رقابت ها تیم ملی والیبال ایران، در رده دوم قرار گرفت آن هم به علت اینکه در سِت شماری تیم ملی والیبال لهستان یک ست بیشتر از تیم ملی والیبال ایران کسب کرده بود (دو تیم با 15 امتیاز از لحاظ امتیازی برابر بودند). لیگ جهانی والیبال به بهانه آزمون و خطا برای المپیک از دست رفت. آن هم با نتایجی که آنچنان هم خوب نبود، اما یک توجیه خوب و دهن پرکن در پسش بود:" المپیک"
نتایج نه چندان درخشان تیم ملی والیبال در لیگ جهانی 2016 زنگ خطر را به صدا در آورده بود اما اکثر مردهم همچنان امیدوار بودند، امیدوار به درخشش سرو قامتان تیم ملی والیبال ایران.
المپیک شروع شد، نتایج دور از انتظار بود! بردن تیم های ملی والیبال کوبا و مصر صعود تیم ملی والیبال ایران را به مرحله بعد قطعی کرد، اما در برابر تیم های بزرگ و هم سطح شکست، پشت شکست!
نخستین شکست تیم ملی ایران در برابر آرژانتین رقم خورد. آن هم مقابل یک آشنا! و آن آشنا کسی نبود جز خولیو ولاسکو. به گفته بازیکنان تیم ملی والیبال، آن شکست بسیار بر روحیه آنها تأثیر گذاشت. دیگر شکست تیم ملی والیبال ایران در برابر لهستان رقم خورد. بازی با لهستان بهترین بازی تیم ملی والیبال ایران در المپیک بود و همگان را به یاد سال 2014 می انداخت که تیم ملی والیبال ایران با نتایج درخشان خود مقام چهارم لیگ جهانی و مقام ششم مسابقات جهانی لهستان را به دست آورد. شکست و بازی ضعیف مقابل روسیه و ایتالیا سبب شد تا ایران در کنار سه کشور دیگری که در مرحله یک چهارم نهایی شکست خورده بودند در سکوی پنجم المپیک قرار بگیرد.
اهالی فدراسیون می گفتند که نتایج بی سابقه است. بله بی سابقه بود اما نه در سطح تیم ملی والیبال ایران! قطعا تیم ملی والیبال ایران توانایی حضور در میان 4 تیم برتر المپیک را داشت اما متاسفانه به آن نرسید.
پس از اتمام المپیک از صحبت های اهالی فدراسیون معلوم بود که از نتایج کسب شده راضی نیستند و لوزانو رفتنی است و پس از جلسه هیئت رئیسه فدراسیون والیبال، رسما فدراسیون والیبال ایران اعلام کرد که به دنبال سرمربی جدید است و قرار داد4 ماهه لوزانو تمدید نخواهد شد.
پس از اعلام این خبر شایعات وگمانه زنی ها در مورد سرمربی تیم ملی والیبال ایران هر روز بیش از پیش می شد. نام هایی چون برناردو رزنده، مارسلو مندس، مائورو بروتو، آندره آ جیانی،گلن هوگ، استفان آنتیگا، آندره آ آناستانی، خاویر وبر، فردیناندو د جورجی، را دوستین استویچف و ایگور کولاکوویچ گزینه های هدایت تیم ملی والیبال ایران بودند. مذاکرات با گزینه های مورد نظر آغاز شد، آندره آ آناستازی اعلام کرد که از کار کردن در لهستان خوشحال است و این کشور را ترک نمی کند، برناردو رزنده قصد همکاری با کشور های آسیایی را نداشت، آندره آ جیانی سرمربی تیم ملی والیبال آلمان شد، فردیناندو د جورجی سرمربی تیم ملی والیبال لهستان و استفان آنتیگا سرمربی تیم ملی والیبال کانادا.
گزینه ها هر روز محدود و محدود تر می شد تا فدراسیون والیبال ایران به دو گزینه رسید؛ رادوستین استویچف و ایگور کولاکوویچ.
رادوستین استویچف ابتدا اعلام کرد چون اطمینان ندارد که با تیم ملی والیبال ایران روی سکو می رود، جواب رد داد. وی اعلام کرد که در هرجا که باشد برای سکو می جنگد و به این باور نرسیده که با تیم ملی والیبال ایران می تواند به سکوی المپیک و رقابتهای جهانی برسد.
محمدرضا داورزنی با سفر به بلغارستان و انجام مذاکراتی، استویچف را به تهران دعوت کرد تا وی با بازدید از امکانات فدراسیون والیبال ایران و مشاهده بازی های لیگ، نظر قطعی خود را اعلام کند.
رادوستین استویچف پس از انجام مذاکرات سخت و فشرده خود در تهران، تهران را به مقصد صوفیه بلغارستان ترک کرد. وی در پاسخ به سوالی راجع به اینکه آیا وی سرمربی آینده تیم ملی والیبال ایران است گفت:
این را از رئیس فدراسیون والیبال ایران، دکتر داورزنی بپرسید.
پاسخ اهالی فدراسیون هم مبهم بود. آنها می گفتند ما سرمربی را تعیین می کنیم و از گزینه های موجود یک نفر را انتخاب خواهیم کرد نه اینکه مربی برای ما تصمیم بگیرد.
سر انجام ایگور کولاکوویچ وارد تهران شد، در همان روز اول مذاکرات در دفتر محمدرضا داورزنی آغاز شد. کولاکوویچ دو بازی از لیگ برتر والیبال ایران را مشاهده کرد و تهران را ترک کرد. وی در مصاحبه خود اعلام کرد که می خواهد با تیم ملی والیبال ایران قهرمان جهان شود و از رویاهای بزرگ خود پرده برداشت.
سرانجام یک شنبه هیئت رئیسه فدراسیون والیبال، ایگور کولاکویچ را به عنوان سرمربی تیم ملی والیبال ایران برگزید.
حال برای اینکه کولاکوویچ را بهتر بشناسیم وی را معرفی می کنیم:
ایگور کولاکوویچِ 51 ساله، مدرک کارشناسی مدیریت تجاری از دانشگاه اقتصاد پادگوریکا در مونته نگرو دارد و در دانشگاه مونت پولیه فرانسه در رشته مربیگری والیبال و دانشگاه آلفا بلگراد در رشته تربیت مدیر نیز درس خوانده است.
وی به چهار زبان صربستانی، انگلیسی، روسی و فرانسه تسلط دارد. کولاکوویچ در دوران مربیگری خود 26 مدال را به دست آورده است که 13 مدال آن مدال طلا بوده است. کولاکوویچ، در دوران بازیگری به عنوان پاسور در زمین والیبال حضور داشته است. مهم ترین قسمت کارنامه مربی گری وی مربوط به زمانی است که سکان هدایت تیم ملی والیبال صربستان را بر عهده داشته است. وی از سال 2006 تا 2014 سرمربی تیم ملی والیبال صربستان بود. با افتخارات ایگور کولاکوویچ آشنا شویم:
سرمربی تیم ملی صربستان (2006-2014)
2013: مدال برنز در مسابقات قهرمانی اروپا – کوپنهاگن
2013: مدال نقره در مسابقات قهرمانی امیدهای جهان – برزیل
2011: مدال طلا در مسابقات قهرمانی اروپا – وین
2010: مدال برنز در مسابقات قهرمانی جهان – رم / مدال برنز لیگ جهانی – کوردوبا
2009: مدال نقره لیگ جهانی – بلگراد
2008: مدال نقره لیگ جهانی – ریو دوژانیرو
2007: مدال برنز در مسابقات قهرمانی اروپا – مسکو
• کمک مربی تیم ملی صربستان
2003 تا 2005 – 3 مدال برنز و 1 مدال نقره در مسابقات مختلف (جام جهانی، قهرمانی اروپا و لیگ جهانی)
• سرمربی ای اس کن (2013 تا 2016)
2015-2016: رتبه نهم در مسابقات قهرمانی کسور فرانسه
2014-2015: رتبه نخست فینال یک دوم پلی آف در مسابقات قهرمانی کشور فرانسه
2013-2014: رتبه نهم (هدایت تیم را وقتی در جایگاه یازدهم بود بر عهده گرفت) در مسابقات قهرمانی کشور فرانسه
• سرمربی ACH والی لوبیانا (اسلوونی) (2010 تا 2012)
2 طلا در مسابقات قهرمانی اسلوونی
2 طلا در جام قهرمانی اسلوونی
• سرمربی پودگوریکا (مونته نگرو) (1997-2009)
2 طلا در مسابقات قهرمانی مونته نگرو
3 طلا در جام قهرمانی مونته نگرو
3 طلا در مسابقات قهرمانی صربستان و مونته نگرو
زمانی که کولاکوویچ هدایت تیم ملی والیبال صربستان را بر عهده داشت به تهران آمد و در لیگ جهانی والیبال به همراه تیم صربستان، در برابر تیم ملی والیبال ایران قرار گرفت. شاید بهترین خاطره ما از کولاکوویچ، شکست وی و تیمش در رقابتهای جهانی لهستان مقابل تیم ملی والیبال ایران بود که پس از آن شکست تیم ملی والیبال، به جمع 6 تیم برتر رقابتهای جهانی صعود کرد. تلخ ترین خاطره ما از کولاکوویچ و تیمش، شکست تیم ملی والیبال ایران مقابل صربستان در رقابتهای انتخابی المپیک 2012 لندن بود که در ژاپن با نتیجه 3-0 مغلوب صربستان شدیم. کارنامه کولا کوویچ به عنوان سرمربی در برابر تیم ملی والیبال ایران، جالب است: دو پیروزی و دو شکست!
در نهایت کولا کوویچ در سال 2014 از سمت خود برکنار شد و نیکولا گربیچ به عنوان سرمربی تیم ملی والیبال صربستان انتخاب شد.
بسیاری از مفسران مطرح والیبال جهان، قهرمانی تیم ملی والیبال صربستان در لیگ جهانی 2016 را حاصل کارهای پایه ای کولاکوویچ می دانند.