هيجان در سال هاى اخير بهترين مشخصه براى توصيف بوندسليگا بوده است، ليگى كه تيم هاى هم سطح، آن را متعادل مى نمودند و به طور مرتب قهرمانان متعددى را معرفى مى نموده است. در تاريخ بوندسليگا كشيده شدن رقابت بر سر قهرمانى به روز آخر، بارها وجود داشته است كه بى ترديد معروف ترين آن، جدال بين بايرن مونيخ و شالكه 04 در سال 2001 بوده است. جدالى كه با به ثمر رسيدن گل تساوى توسط بايرن مونيخ در دقايق پايانى بازى مقابل هامبورگ به نفع مونيخى ها به پايان رسيد، در حالى كه بازيكنان و تماشاگران شالكه با پيروزى در ديدار هم زمان و به خيال شكست بايرن مونيخ مقابل هامبورگ، قهرمانى خود را زودتر و به اشتباه جشن گرفته بودند.
اما در فصول اخير رقابت هاى هيجان انگيز بر سر كسب عنوان قهرمانى بوندسليگا كمتر و به ندرت ديده شده است. چنين اتفاقى به دليل افزايش كيفيت و قدرت مالى برخى از تيم هاى حاضر در بوندسليگا و كاهش هم زمان قدرت و كيفيت برخى ديگر از تيم هاى آلمانى رخ داده است. نتايج به دست آمده در بوندسليگاى سال هاى اخير، اين رقابت ها را به ليگى نامتعادل تبديل نموده است. در ابتدا دورتموند به تيمى دست نيافتنى تبديل شده بود و در ادامه و از سال 2012 بايرن مونيخ با روشى مثال زدنى اقتدار خود را به بوندسليگا ديكته كرده است. اختلاف اين دو تيم و به خصوص بايرن مونيخ با ساير تيم ها به قدرى بوده است كه ركورد كسب امتياز در اين رقابت ها در اين چند سال به مراتب توسط اين دو تيم جابه جا شده است. موضوعى كه خود نشان دهنده سطح پايين هيجان و كسل كننده بودن اين رقابت ها است.
تقريبا براى دوستداران فوتبال آلمان به خصوص در سال هاى اخير تكليف قهرمان بوندسليگا موضوعى مشخص شده است، چون بايرن مونيخ با توجه به قدرت مالى بالايى كه دارد، خود را از باقى تيم هاى بوندسليگايى جدا كرده است. قدرت بايرن مونيخ به حدى است كه حتى ساير رقبا نتوانستند اين تيم را در فاز ضعيفى كه به علت فشار ناشى از جام جهانى و موج بالاى مصدومين دچار آن شده بود، در ابتداى اين فصل به چالش بكشند.
حال پرسشى كه مطرح مى شود اين است كه، آيا بوندسليگا بدون نبرد و رقابت بر سر قهرمانى هيچ هدفى مى تواند داشته باشد؟
البته بوندسليگا هنوز خالى از رقابت نشده است و نبرد بر سر بقا در اين رقابت ها همواره تا روزهاى آخر با دلهره و استرس فراوان براى تيم هاى قعر جدولى با شدت هر چه تمام تر ادامه داشته است. رقابتى كه به هيجان اين رقابت ها مى افزايد. يكه تازى بايرن مونيخ در بوندسليگا در طولانى مدت مى تواند به ضرر اين ليگ تبديل شود، اما بى ترديد بايرن مونيخ مقصر اصلى پديد آمدن چنين شرايطى نيست، بلكه ساير تيم هاى بوندسليگايى در ايجاد چنين وضعيتى نقشى پر رنگ تر داشته اند.
چنين وضعيتى اما نگران و ناراحت كننده است چون با وجود افزايش كيفيت فنى بوندسليگا نسبت به سال هاى گذشته، خطر كاهش ارزش و اعتبار، اين رقابت ها را تهديد مى كند، به طورى كه از توجه رسانه اى به بوندسليگا، با وجود قهرمانى آلمان در جام جهانى كاسته شده است.
در مطبوعات آلمانى و در بين كارشناسان فوتبال اين كشور در چند فصل اخير بحث هاى زيادى در اين خصوص وجود داشته است، اما شايد نتوان راه حلى كارآمد و ايده اى روشن براى حل اين مسئله يافت و به نظر بهترين راه، تقويت ساير تيم هاى بوندسليگا در مقابل بايرن مونيخ مى باشد تا امنيت و اقتدار بايرن مونيخ به خطر بيفتد، هر چند چنين موضوعى در حال حاضر غير قابل تصور به نظر مى رسد.
By Frankfurter Allgemeine Zeitung